Beauty

7 přírodních olejů pro krásu Vašich vlasů

Suché vlasy bez lesku s třepícími se konečky – to je problém mnoha z nás, zejména pak po létě, kdy jsme trávily hodně času na slunci, vlasy vystavovaly slané či chlorované vodě. Naštěstí existují pomocníci, kteří našim vlasům dokážou vrátit život, krásu i lesk. Takovými pomocníky můžou být některé z přírodních olejů. Ať už přidáte pár kapek některého z olejů do vaší oblíbené péče o vlasy, nebo použijete samostatně, výrazně tak můžete svým vlasům prospět, a to v mnoha směrech.

Hroznový olej
Lehký, nemastný olej, bohatý na vitamín E a kyselinu linolovou. Stejně jako kokosový nebo olivový olej, je hroznový olej účinným hydratačním prostředkem. V čem ale tyto 2 oleje předčí, to je jeho schopnost řešit problémy s vypadáváním vlasů, jejich slábnutím a s lupy. Ve vlasech udržuje vlhkost, zabraňuje jejich krepatění, třepení a lámání. Přidáním pár kapek hroznového oleje do vaší oblíbené péče získáte silnější a zdravější vlasy. Hroznový olej můžete použít i samostatně – aplikujte na vlasy po dobu 10-15 minut, opláchněte a vlasy umyjte, jak jste zvyklá.

Jojobový olej
Tento olej je nejvíce podobný kožnímu mazu, nenarušuje tedy přirozenou rovnováhu pokožky hlavy. Je bohatý na živiny a minerály, obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6 a E + mononenasycené mastné kyseliny. Pro své antibakteriální vlastnosti je hojně využíván v péči o vlasy s lupy. Vysoký obsah tuku pak přispívá k posílení vlasové folikuly. Jojobový olej je jedním z nejlepších řešení problémů se suchými, poškozenými vlasy. Jako kondicionér dodává vlasům lesk, pružnost, hebkost, objem i tloušťku. Jojobový olej dokáže vyplnit trhliny na povrchu vlasu, přispívá tedy k opravě vlasů poškozených například jejich častou tepelnou úpravou. Zcela bez obav ho mohou používat i jedinci s citlivou pokožkou hlavy.
vlasy_oleje_03
Mandlový olej
Mandlový olej obsahuje několik velmi důležitých živin včetně polynenasycených mastných kyselin, vitamínů A, B1, B2, B6, D a E, které umožňují pěstovat husté, dlouhé, silné a zdravé vlasy. Mnoho produktů péče o vlasy obsahuje mandlový olej a to zejména kvůli jeho vyživujícím a vyhlazujícím schopnostem. Velmi často se tento olej používá na konečky vlasů, aby se tak zabránilo jejich třepení.

Olivový olej
Suché vlasy jsou křehké a už jejich česání nebo kartáčování je může poškodit. Olivový olej, plný vitamínů, minerálů, antioxidantů a bílkovin, vlasům dodá potřebnou hydrataci a zkrotí krepatění. Jako kondicionér naplní vaše vlasy vlhkostí, dodá jim lesk a zdravý vzhled.
vlasy_oleje_02
Avokádový olej
Není žádným tajemstvím, že je avokádo jednou z nejzdravějších potravin. A jaký vliv může mít na vaše vlasy? Olej bohatý na lecitin, vitamíny A, B, D, E, železo, měď, hořčík a mononenasycené kyseliny vyživuje, zlepšuje vzhled i strukturu vlasů, vysoký obsah tuku podporuje rychlejší růst zdravějších vlasů. Má přirozeně zvlhčující vlastnosti, je velmi účinný na hydrataci suchých, křehkých a poškozených vlasů.

Kokosový olej
Kokosový olej je bohatý zejména na vitamín E a kyselinu laurovou, které mají schopnost pronikat hlouběji a rychleji do vlasů. Kokosový olej tak chrání vlasy před nečistotami venkovního prostředí, před jejich zničením tepelnými úpravami, ale také již při mytí vlasů. Masáž vlasové pokožky kokosovým olejem zvyšuje přísun kyslíku a živin do vlasů, obsažený vitamín E, K a železo se postarají o problémy s lupy, zatímco podpoří růst nových zdravých vlasů.
vlasy_oleje_05
Slunečnicový olej
Pro své změkčující a zvláčňující schopnosti je slunečnicový olej využíván hlavně k ochraně vlasů před lámáním, pomáhá je vyživovat, zabraňuje jejich poškození, účinný je také jako prevence vypadávání vlasů. Slunečnicový olej je bohatý na vitamíny A, B, C a E, minerály jako železo, draslík a vápník, obsahuje také dostatek základních živin, antioxidantů a mastných kyselin prospěšných pro zdraví vlasů. Vaše vlasy dělá silnějšími, zdravějšími, hladšími a lesklejšími s každou další aplikací.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář