Tipy na dárky

Tipy na dárky – únor 2016

Únorové Tipy na dárky začneme něčím, co dokáže dodat atmosféru každému domovu, neboť vůně rozhodně k domovu patří. Na své si přijdou také milovnice balzámů na rty a nových parfémů, ale také ti, pro které je nejlepším přítelem kniha.

Provoňte si domov s luxusními svícemi Rituals
Jednou z nejpohodlnějších variant, jak provonět svůj domov, jsou vonné tyčinky a svíce. Do ložnice či koupelny se hodí bazalka nebo jedinečná kouřová vůně, vyzkoušet můžete také ne úplně tradiční kombinace jako je eukalypt s rozmarýnem, čerstvé fíky s copaibou nebo zelený kardamom. Vonné svíčky Rituals jsou vyvíjeny nejlepšími světovými tvůrci parfémů, vybírat můžete z několika velikostí a mnoha vůní. V sadě čtyř luxusních mini svící najdete vůně Black Oudh, Holy Smoke, Incense a Woody Vanilla. Tato sada se tak může stát perfektním dárkem pro Vaše blízké – jistě zde najdou vůni svému srdci blízkou. Koupíte v e-shopu Rituals (na www.rituals.cz) nebo v kamenných prodejnách Rituals za cenu 795 Kč.
tipy_na_darky_unor_2016_rituals
Givenchy – Jardin Précieux
A nezahálejí ani výrobci parfémů. Pro Vaši nejlepší kamarádku či maminku vyrobila společnost Givenchy novou exkluzivní dámskou vůni Jardin Précieux, která v sobě ukrývá čirou svěžest, bezstarostnost, eleganci, svůdnost a svobodu. Květinově-ovocný závoj vůně Jardin Précieux Vás zahalí jedinečným „Joie de vivre“ – radost ze života, okouzlí Vás tóny čaje, které společně se šťavnatými akcenty sladké hrušky navozují atmosféru dámského budoáru 18. století. Krabička parfému je delikátně oděna do inspirace z módní kolekce Givenchy Fashion „Paradise Flower“. Koupíte exkluzivně v síti parfumérií Sephora za cenu 1 710 Kč (50 ml).
tipy_na_darky_unor_2016_givenchy
Únor s knihou
Má v tomto měsíci svátek nebo narozeniny Váš dědeček, tatínek, maminka či manžel? Pokud jsou vášnivými čtenáři, neměly by jim uniknout tyto tituly: Nakladatelství Odeon vydává již 178. svazek edice Světová knihovna – historický román australského spisovatele Richarda Flanagana s názvem „Úzká cesta na daleký sever“, za nějž autor obdržel prestižní Man Bookerovu cenu. V paměti čtenářů zůstává slavná kniha Most přes řeku Kwai z roku 1952, o pět let později úspěšně zfilmovaná. Po více než šedesáti letech se k tragickému dramatu stavby „železnice smrti“, při níž přišlo o život neuvěřitelných sto tisíc lidí, vrátil spisovatel Richard Flanagan. Centrem jeho vyprávění je utrpení australských válečných zajatců v čele s vojenským lékařem Dorrigo Evansem. Historický román je o to cennější, že čerpá z osobních vzpomínek autorova otce, veterána siamsko-barmské železnice, jenž zemřel roku 2013 a jemuž je román dedikován. Flanagan líčí každodenní boj o přežití v nehostinné džungli, zápolení s cholerou a infekcemi, fanatickou mentalitu japonských císařských důstojníků. Autora však nakonec nejvíc zajímá to, nakolik člověk v mezní situaci navazuje mezilidské vztahy, nakolik v zajateckém táboře vzniká svého druhu rodina. Úzká cesta na daleký sever je stejně jako válečným románem i tragickou milostnou epikou: příběhem „o lásce bez lásky“ mezi Dorrigem a Ellou a později o nezměrné vášni mezi ním a Amy, se kterou hlavní hrdina zahájil  sérii partnerských i manželských nevěr a podvodů.
tipy_na_darky_unor_2016_knihy
Dübell, Richard – Hněv nebes
V nakladatelství Brána vyšel před časem dlouho očekávaný strhující historický román plný vášně a lásky, intrik a nenávisti – román Hněv nebes. Philippa, dcera převozníka Ruprechta, potkává na břehu Mohanu zmateného muže, který ztratil paměť a vzpomíná si pouze, že se jmenuje Mathias. Philippa mu pomáhá se skládáním mozaiky jeho identity a postupně se sbližují, ačkoli je Philippa zasnoubená. Mezitím do Frankfurtu přijíždí na říšský sněm císař Ludvík IV. a Bernhard Ascanius, rytíř a nelegitimní potomek vznešené rodiny Ascaniů, který sní o obnovení významnosti a cti rodinného jména. Tvrdí, že je členem císařské gardy a byl pověřen ochranou císaře před atentátníkem. Podezření padá na Mathiase, k němuž se na chvíli obrátí zády i Philippa. V té době dorazí do Frankfurtu prudká bouře a lidské osudy se střetnou s přírodními živly. Kdo zastihne císaře dřív, vrah nebo zachránce…

Robert Harris – Důstojník a špeh
Členové Knižního klubu najdou ve svém oblíbeném knihkupectví román, jenž je strhujícím přetlumočením skandálu, který se stal nejproslulejším justičním omylem v dějinách. Leden 1895. Armádní důstojník Georges Picquart je za mrazivého rána v centru Paříže svědkem veřejného ponížení usvědčeného špiona – kapitána Alfreda Dreyfuse. Dvacet tisíc diváků se dožaduje: „Smrt Židovi!“ Důstojník je odměněn povýšením; Dreyfus dostává trest, který si v ničem nezadá se středověkou krutostí – je poslán nadosmrti na Ďáblův ostrov. Jeho případ se zdá uzavřený navždy…
Spravedlnost korumpovaná ve jménu národní bezpečnosti a prastarý instinkt, který vede mocné k tomu, aby skrývali své zločiny – takový je Důstojník a špeh. Lhali, aby chránili vlast. Mluvil pravdu, aby ji zachránil…
tipy_na_darky_unor_2016_kiehls
Limitovaná edice balzámů na rty Kiehl´s
Kamarádce, mamince nebo kolegyni v práci můžete udělat radost limitovanou valentýnskou edicí tří balzámů na rty Kiehl’s v originální barevné kazetě inspirované newyorským street artem. Bohaté složení balzámů se skvalenem hydratuje suché a popraskané rty a chrání je před vnějšími vlivy. Rty jsou po použití hebké a hydratované. Sada obsahuje tři varianty balzámů (Mango, Cranberry a Original), každý z nich v originálním barevném obalu, který perfektně ladí s kazetou. Koupíte v prodejně Kiehl´s na Smíchově za cenu 750 Kč.

zdroj informací a fotografie produktů: výrobci, vydavatelé / úvodní foto bigstock / komerční sdělení

Doporučené

1 komentář

  • Eva Drábková 08/02/2016 at 12.52

    Miluju interiérové vůně a svíčky ze všeho nejvíc, od Rituals hlavně levandulovou s eukalyptem, ovšem teď jsem zaznamenala novinky a taková indická růže s mandlovým olejem – to musí být něco :-)

    Odpovědět

Přidat komentář