Beauty

Kosmetický tip: Delší a silnější řasy přirozenou cestou

Málokterá žena by nechtěla krásně zatočené, silné a dlouhé řasy. Takové řasy totiž podporují ženskost, zvýrazňují pohled a dokážou odpoutat pozornost například od nedokonalého tvaru očí. Aby vaše řasy byly takovými, jaké je chcete mít, stačí málo – dodržovat několik základních pravidel.

Vyberte si kvalitní řasenku
Pokud se bez řasenky neobejdete a používáte ji denně, vyberte si opravdu kvalitní, například s obsahem regeneračního séra (má Lumene) nebo s obsahem keratinu (má Rimmel či Astor) a nanášejte vždy pouze jednu, maximálně dvě vrstvy. Příliš mnoho řasenky může způsobit vypadávání řas.

Odlíčení a následná péče
Nikdy nechoďte s řasenkou na řasách spát, vždy ji před spaním důkladně odličte – vyhněte se krouživým pohybům, odstraňujte řasenku pohybem shora dolů a zleva doprava. Používáte-li voděodolnou řasenku, použijte k jejímu odlíčení vždy přípravek určený k odstranění voděodolného make-upu. Chcete-li, použijte na noc sérum na regeneraci řas (například Biohar Max), dobře vám také poslouží mandlový či kokosový olej.

Strava
Stejně jako pro vlasy je i pro řasy důležité to, co jíte. Přidejte na potravinách s vysokým obsahem vitamínu A, B, D a E. Takovými potravinami jsou například: ořechy, celozrnné pečivo, ryby, mléko, vejce, sladké brambory nebo listová zelenina.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář