Fashion

Co je štěstí? Dobře padnoucí podprsenka!

Podprsenka je neodmyslitelnou součástí dámské garderoby. Dokáže zakrýt nedostatky nebo naopak zvýraznit přednosti ženského poprsí. Umíme si však vybrat správnou velikost? Podle dotázaných prodejců spodního prádla si až 80% žen vybírá špatně.
padnouci_podprsenka_03
Výběr správné velikosti záleží na mnoha faktorech, na objemu a pevnosti vašich prsou, šířce zad i ramen, držení těla. Spíš než různá měření – sčítání, odčítání, dělení – je lepší si v obchodě podprsenku zkusit a zjistit, zda právě tato je ta nejlepší, případně si ještě nechat poradit od školeného personálu. Dobrý výběr vyžaduje čas a trpělivost. Podprsenka by vás neměla tlačit a deformovat tvar prsou. Nekupujte si takovou, kterou zapnete pouze na poslední háček. Ramínka podprsenky by se vám neměla zadřít do kůže, měla by volně ležet a neklouzat z ramenou. Košíčky by měly pojmout celý objem vašich prsou (neznamená to však, že by je měly zcela zakrýt), prsa by neměla z košíčků vylézat po stranách, ani se nad nimi boulit. Pokud podprsenka nesedí správně, kazí vzhled i toho nejluxusnějšího oblečení.

Existuje mnoho typů podprsenek, je tedy důležité vybrat takový, který vám bude sedět. Ne každé ženě sluší sportovní styl, podprsenka bez ramínek nebo push-up. Například ženy s velkým poprsím by se měly vyhnout polstrovaným podprsenkám, zatímco ženám s menšími prsy právě takováto podprsenka může zvednout sebevědomí. Přidá na objemu a prsa lehce pozvedne. Ženy obdařené plným poprsím by měly volit podprsenku se širšími ramínky a zádovým popruhem, taková jim poskytne komfortní a pevnou podporu.
padnouci_podprsenka_01
To, aby vám podprsenka dobře padla, je velmi důležité i ze zdravotního hlediska. Chybně zvolená velikost může mít za následek špatné držení těla, problémy se zády, svalové napětí, dokonce i bolesti hlavy.

Nejen, že se ve správně zvolené velikosti podprsenky budete lépe cítit, ale také vaše oblečení na ní bude lépe vypadat.

text: redakce / foto: bigstock, dreamstime

Doporučené

Přidat komentář