Tipy na dárky

Tipy na dárky – květen 2016

Květen je všeobecně označován za měsíc lásky a netýká se to pouze 1. máje a Dne matek. Je to měsíc, kdy rozkvétají stromy, louky jsou plné květin a my si začínáme znovu uvědomovat jak krásně vlastně na světě je. V květnových tipech na dárky tak najdete inspirace, jak trochu té lásky a krásy věnovat svým blízkým.

Pro dívky 15 – 25 let – nová vůně Ralph Love
Máte-li ve své blízkosti oslavenkyni ve věku 15 až 25 let milující zábavu a dobrodružství, neuděláte chybu, když jí darujete novou vůni Ralph Love od Ralph Lauren. Lahodná a návyková kompozice této květinové gurmánské vůně ztělesňuje sladký aspekt nového vztahu a vzrušení z mladé lásky. Koupíte exkluzivně v parfumeriích Douglas za cenu 1 990 Kč/100 ml.
tipy_darky_kveten_ralph_lauren
Místo papíru nebo celofánu – váza
Den matek je krásný svátek, který se slaví po celém světě. Je to ideální den, kdy své mamince může každý poděkovat, říct, jak moc ji má rád a proč si jí váží. Typickým dárkem může být přáníčko, něco drobného, většinou nechybí květina. Tu můžete letos ještě vylepšit. Místo papíru nebo celofánu předejte mamince kytičku už ve váze. E-shop Luxurytable a prodejna Villeroy & Boch v obchodním domě Kotva v Praze si pro takovou příležitost připravili pár krásných něžných váziček různých tvarů. Pokud má maminka nejraději jednoduchost, vyberte jednu z těch buclatých jednobarevných. Uvidíte, která z šesti barev se jí bude nejlépe hodit do interiéru. Jestli je to ale spíše romantický typ, určitě se zamiluje do malovaných váz s lučním kvítím.
tipy_darky_kveten_villeroy_boch
Stříbrný důkaz lásky
Tradičním důkazem lásky jsou již po staletí šperky ve tvaru srdce, které obdarované ženě stále připomínají vroucí city jejího protějšku. Dámy jistě obzvlášť ocení, když má vybraný klenot výjimečný styl i zpracování. A to je případ českých stříbrných šperků Moshna, které udělají radost ženám i dívkám všeho věku. Kouzlo klenotů nespočívá v jejich nákladnosti a počtu karátů, ale hlavně v jedinečném designu, který dokáže zdůraznit krásu a osobitý šarm každé ženy. Stříbrný májový důkaz lásky lze vybírat z mnoha druhů srdíčkových ozdob. Dámy preferující vytříbenou eleganci zaujmou šperky z kolekce Moshna, milovnice módních trendů nadchnou klenoty z kolekce Luciano Frantini, inspirované slavným italským šperkařstvím. Zkrátka však nepřijdou ani malé slečny, které se mohou ozdobit srdíčky z dětské kolekce Jungle Pinkee. Tedy: ať už se u vás v květnu slaví svátek, narozeniny nebo Den matek, šperkem z dílny Moshna nemůžete šlápnout vedle. Více informací i elektronické katalogy šperků naleznete na webových stránkách Moshna.
tipy_darky_kveten_moshna
Darujte knihu
Chcete-li darovat knihu, možná najdete inspiraci v tomto příspěvku. Knižní klub přinesl na trh knihu Sandry Byrdové o milostných vztazích Tudorovců – Strážkyně tajemství – román o Kateřině Parrové, která se později stala poslední, šestou manželkou anglického krále Jindřicha VIII., dokonale zachycuje dobu i prostředí a uchvacuje svým pohledem na královskou politiku, lásku i skandály. Příběh nadané Juliany, strážkyně dvorských tajemství, vtáhne čtenáře do světa pikantních vztahů na tudorovském dvoře. Autorka od začátku až do konce dokazuje, že umí více než přesvědčivě zachytit vývoj lidských citů. Její příběh čtenáře okamžitě vtáhne a už ho nepustí. Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 349 Kč.

Zajímá Vás nebo někoho blízkého, jaký odkaz v sobě skrývají sny? Věštění ze snů je jedním z nejstarších způsobů věštění v historii lidstva. Významy symbolů, které se vyskytují ve snu, jsou různé, někdy i protikladné, milé, romantické, děsivé i varovné. V nakladatelství Brána vyšel v těchto dnech nový Snář Dagmar Kludské. Známá spisovatelka, kartářka a astroložka opět přichází ke čtenářům v roli vykladačky snů. Svůj úspěšně vydaný a zcela rozebraný Velký snář tentokrát ještě obohatila úvodním abecedním přehledem snové symboliky a dala knize nový název. Původní text je tedy podstatně rozšířen a větší počet hesel zaručuje, že odpověď na význam toho, co člověk prožil ve snu, nalezne snadněji. Stručné heslovité výklady jsou zpestřeny vylíčením (a následným vysvětlením) barvitých snových zážitků, se kterými se paní Kludské svěřili její klienti. I jejich příběhy vám možná pomohou odhalit a pochopit problémy ukryté v zákoutích vaší vlastní duše… Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství Brána.
tipy_darky_kveten_knihy
Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo
Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo aneb Šťastné dětství ve světě bláznů – to je nový román z Pestré řady nakladatelství Plus. Znáte písničku o huse a lišce? No jak byste taky mohli! Vymyslel si ji totiž malý Joachim, když ho po jednom z jeho záchvatů vzteku usadila maminka na zapnutou pračku. Joachim bydlí s rodiči a dvěma staršími bratry v psychiatrické léčebně, kterou řídí jeho tatínek. Díky tomu Joachim odmalička naráží na ne zcela běžné situace: na zádech ho vozí jeden z pacientů a divoce přitom zvoní na zvony, s jiným obyvatelem kliniky Joachim kreslí příčné řezy kočkou a na narozeninové oslavy nepřicházejí upjatí a sváteční hosté, nýbrž Kimberly, která jí raději sedmikrásky než dort. Když si už dospělý Joachim vybavuje zdánlivě banální a humorné historky z dětství, vysvitne ze vzniklé mozaiky trochu jiný obraz toho, jaké to (ne) bylo. Jaký je život v blázinci, když si myslíte, že jste normální…? Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách Albatros Media.
tipy_darky_kveten_naomi_campbell
Naomi Campbell – Bohemian Garden
Jak jsme začali, tak také skončíme – tedy parfémem. Novou dámskou vůni Naomi Campbell inspiroval francouzský nekonvenční a bezstarostný bohémský život, ovlivněný umělci, malíři, básníky a spisovateli. Bohemian Garden je proto autentická, nekonvenční, ženská, romantická a extravagantní. Vysoký, štíhlý flakon tvarem tradičně připomíná nehet, dráp exotické kočky, kterou Naomi bezesporu stále je. Krabička v jasných a zářivých barvách, růžové, zelené a tmavě fialové, spojila síly s květinovým designem, čímž přitáhne pozornost každého. Heslo nové vůně hovoří jasně: „joie de vivre“ = radost ze života. Zavítejte do zahrady plné květin a ovoce. Vůně se probouzí ovocnou svěžestí v podobě citronu a šťavnaté hrušky, které následují květy broskvoně. V srdci vůně postupně rozkvétá jasmín, květy pomerančovníku a bavlníku, okouzlující konvalinka a elegantní růže. Uvolňující nádech dokonalosti dodávají v základu vůně fascinující pižmo, uklidňující vanilka a sametová kombinace cedrového a santalového dřeva. K dostání v síti drogerií DM, Rossmann a na nezávislém trhu za doporučené MOC: EdT 15 ml za 450 Kč, EdT 30 ml za 690 Kč, EdP 30 ml za 900 Kč.

text: redakce, partneři / foto: bigstock, partneři

Doporučené

1 komentář

Přidat komentář