Beauty

Čistá pleť – základ každé kosmetické péče

Utrácíte s přibývajícím věkem stále více peněz za pořád dražší a dražší krémy, séra proti vráskám, pro regeneraci či hydrataci pleti a deklarovaný efekt se nedostavuje? Přípravky nefungují tak, jak by měly? Problém může být v nevhodně zvoleném přípravku k věku a typu vaší pleti, ale také v zanesení pórů, tedy v neprodyšnosti vaší pleti. Přípravky zůstávají na povrchu, nedostanou se do hlubších vrstev pokožky a proto ani nemohou pomoci. Jen voda a krém zkrátka nestačí.

Nechte si vyčistit pleť do hloubky
Pleť bychom měli čistit každý den, a to zejména ve večerních hodinách. Alespoň jednou měsíčně bychom jí pak měli dopřát hloubkové čistění. Hloubkové čištění pleti je důležitou součástí každého kosmetického ošetření. Uvolní mazové a potní žlázy, dovolí pleti dýchat a přijímat aktivní látky následně aplikovaných kosmetických přípravků. Hloubkové (hluboké) čištění pleti je důležité pro všechny typy pleti, zejména pak pro pleť s rozšířenými póry, zánětlivými projevy a s nadměrnou tvorbou mazu. Není-li pleť dobře vyčištěna, póry zůstávají ucpané, pleť je neprodyšná, nemůže dýchat a její stav se zhoršuje.
cisteni_pleti_02
Ultrazvuk
Jednou z metod hloubkového čištění pleti je čištění ultrazvukem. Ultrazvuk pomáhá uvolnit ucpané póry, dokáže zbavit pokožku odumřelých kožních buněk a nečistot, nadbytečného podkožního tuku a milií, zesvětlit pigmentové skvrny, zjemnit vrásky a jizvy, zbavit pokožku akné, napomáhá k eliminaci stárnutí pleti. V takto vyčištěné pleti probíhá rychlejší látková výměna, tvorba vlastního kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Pleť se stává pevnější, pružnější, mladistvějšího vzhledu.

Diamantová dermabraze
Další metodou hloubkového čištění je Diamantová mikrodermabraze, která vychází z principu mechanického peelingu aplikačními koncovkami pokrytými diamantovou drtí. Ta odstraní vrchní, „unavenou“ vrstvu kůže, pod níž se objeví nová pleť plná života. Zlepší se prokrvení kůže, stimulace kolagenních a elastických vláken i tonus pokožky. Diamantová mikrodermabraze si poradí také s nežádoucí pigmentací (pigmentovými skvrnami) a rozšířenými póry. Zjemní jizvy po akné či neštovicích. Příznivě ovlivňuje jemné vrásky a strie. Nastartuje růst nových, zdravých a elastických kožních buněk, odolných vůči vnějším vlivům, zpomalí stárnutí pleti.
cisteni_pleti_03
Vakuové čištění
Do hloubky vyčištěnou pleť vám zajistí také vakuové čištění – odstraní odumřelé kožní buňky, do hloubky vyčistí póry, zlepší zdraví a vzhled pokožky obličeje, prokrví a zregeneruje tkáň. Dochází při něm také k propínání a zesílení podkožního vaziva. Vakuová masáž zajistí pleti povzbuzení, lifting a regeneraci, je prevencí vzniku mimických vrásek, tukových polštářků a dvojité brady, zpevňuje ochablou pleť a odstraňuje kruhy pod očima.

Poraďte se s kosmetičkou
Mnohé z těchto procedur mají však svá omezení (tzv. kontraindikace). Vhodnost ošetření právě pro váš typ pleti je tedy dobré konzultovat s vyškolenou kosmetičkou, která by vám měla být schopna doporučit nejen nejvhodnější způsob vyčištění vaší pleti, ale i vhodné přípravky k domácímu použití.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář