Soutěže

Soutěž o 3 audioknihy od vydavatelství One Hot Book

Na knižní soutěže jste si u nás už zvykli, co byste ale řekli tomu, kdybyste mohli vyhrát jednu ze tří audioknih a strávit tak s knihou letní dovolenou u moře nebo rybníka, aniž byste se museli bát o její stav?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook jsme připravili soutěž o 3 tituly, jenž se těší velkému zájmu čtenářů a to: Porodní bába, Syn a Lovci vran. Nezapomeňte tak ke své odpovědi napsat, o který titul byste měli největší zájem. Pokud to půjde a vybrané tituly výherců se nebudou shodovat, právě tento Vám zašleme.

OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha tak není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Vyhrajte příběh, který si chcete nechat vyprávět…

Katja Kettu – Porodní bába
Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, působí jako porodní bába. Pak se ale bezhlavě zamiluje do nacistického důstojníka Johannese a z vlastní vůle následuje německé šiky do vojenských a vězeňských táborů, kde pomáhá jako zdravotní sestra. Zatímco dříve děti vítala do světa, zde se z ní stává anděl smrti a nakonec i ji semelou nemilosrdná kola dějin…
soutez_audioknihy_onehotbook_04
Účinkující:
Pavla Beretová
Pochází z Ostravy, kde se v dětství objevila v několika pohádkách tamějšího studia ČT. Absolvovala herectví na DAMU v Praze a již během studia hostovala v Divadle v Celetné či na letní scéně v Pekařově. Od roku 2008 je členkou Činohry Národního divadla. Televizní a filmoví diváci ji mohou znát také z rolí v seriálech Ulice, Soukromé pasti, Nevinné lži, Terapie II či Život a doba soudce A. K. i ze snímků jako Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka, Jako nikdy nebo Teorie tygra.
Jaroslav Plesl
Český divadelní, filmový a televizní herec je absolventem divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Od roku 2001 je členem souboru Dejvického divadla. Televizní diváci jej znají ze seriálu Čtvrtá hvězda nebo jako moderátora dokumentárního cyklu Štíty Království českého a filmové publikum ze snímků jako Pravidla lži, Grandhotel, Zoufalci, Muži v říji, Největší z Čechů, Čtyři slunce, Krásno, Rozkoš nebo Díra u Hanušovic.
Jan Vlasák
Narodil se v Čáslavi, vystudoval brněnskou JAMU a následně se stal členem souboru divadla v Uherském Hradišti. Prošel mnoha scénami (Divadlo Petra Bezruče, Státní divadlo, Divadlo E. F. Buriana, Státní divadlo v Brně, Realistické divadlo, Rokoko i Národní divadlo), v současné době je členem souboru Městských divadel pražských. Účinkoval v řadě televizních inscenací a seriálů (Tři králové, PF 77, Hodina tance a lásky, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Cukrárna, Cirkus Bukowski, První republika) a filmů (Výchova dívek v Čechách, Milenci a vrazi, Vratné lahve, Bathory).

Jo Nesbø – Syn
Sonny Lofthus býval oblíbeným, příkladným studentem i talentovaným zápasníkem vzhlížejícím ke svému otci. Jednou se chtěl stát policistou jako on. Jeho život se však rozpadl jako domeček z karet, když jeho vzor spáchal sebevraždu a v dopisu na rozloučenou se přiznal k braní úplatků i spojení s kriminálním podsvětím. Pocit zrady dokázal u mladíka utišit pouze heroin, na němž je dnes už dvanáct let závislý. Momentálně „sídlí“ v přísně střežené věznici Staten, kam byl uvržen za zločiny jiných. Výměnou za pravidelnou dodávku drog se totiž přizná k čemukoli. Ostatním vězňům slouží jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Jednou si však pro odpuštění přijde i někdo, kdo Sonnymu prozradí, že to se smrtí jeho otce bylo trochu jinak. A dosud smířený vězeň se stává nesmiřitelným soudcem odhodlaným k pomstě.
soutez_audioknihy_onehotbook_03
Účinkující:
Petr Kubes
Narodil se v Olomouci, po studiu gymnázia byl přijat na divadení fakultu AMU v Praze, kterou vystudoval pod pedagogickým vedením režiséra Luboše Pistoriuse a herce Jiřího Adamíry. Na jeho herectví mělo také velký vliv setkání s Adou Fryntovou, manželkou překladatele a básníka, snad vůbec nejvýraznějšího představitele nonsensové poezie v Česku, Emanuela Frynty. Jeho prvním angažmá bylo divadlo v Mladé Boleslavi, pak se přesunul do Městských divadel Pražských (Divadlo Rokoko) a současně hostoval v Národním divadle v Praze, Divadle v Řeznické nebo v Divadle Minor. Za své dosud nejvýraznější role, které ztvárnil, považuje Shakespearova Hamleta, Ibsenova Solnesse, či roli Salieriho v Shafferově Amadeovi noc Ronalda Schimmelpfenniga, jednoho z nejhranějších současných německých dramatiků, která byla oceněna na Pražském divadelním festivalu prestižní Cenou Josefa Balvína. Vedle své divadelní práce si cení spolupráce s Českým rozhlasem a katedrou bohemistiky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. Aktuálně ho lze vidět na jevištích v Olomouci, Brně a Praze.

Lyndsay Faye – Lovci vran
Píše se počátek roku 1846 a Timothy Wilde je posilou nově vzniklého newyorského policejního sboru, kde se specializuje na řešení zdánlivě nevysvětlitelných případů. Jednoho dne k němu vtrhne půvabná míšenka Lucy a prosí o pomoc. Lovci uprchlých otroků si podle ní přivydělávají únosem svobodných občanů, kteří jsou poté odvlečeni na Jih a tam znovu zotročeni. Lucy, jejíž hruď je z neznámých důvodů zjizvena biblickým nápisem, se obává, že právě takový osud potkal i její nejbližší rodinu. Vyšetřovatelovy kroky opět zkříží jeho úhlavní nepřítelkyně – bordelmamá Silkie Marchová, která má evidentně prsty ve všech zločinných čachrech, k nimž v Timothyho okrsku dojde. Politická lobby mu ovšem zatím brání ji přes ně klepnout. Zábavný rozměr historické detektivce dodávají i neustálé hrdinovy konfrontace s extrovertním bratrem Valentinem, který jej při svých eskapádách válcuje charismatem i ironickými hláškami. Stejně jako v předcházejícím románu Bohové Gothamu vykresluje autorka fascinující a autentický obraz americké metropole poloviny 19. století a dokazuje, že je vypravěčkou strhujících příběhů s tajemstvím.
soutez_audioknihy_onehotbook_02
Účinkující:
Martin Písařík
Už jako dítě účinkoval v televizním filmu Karla Kachyni Městem chodí Mikuláš. Poté nastoupil do amatérského divadla Radar, kde dodnes působí v inscenacích pro nejmenší. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, vzdělání si doplnil i studiem muzikálu na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Po angažmá v Divadle ABC se stal stálým hostem v Městských divadlech pražských, kromě toho účinkoval i v dalších divadlech (Na zábradlí, Ta Fantastika, Rubín, Kalich, Na Jezerce). Objevil se rovněž ve filmech jako Stříbrná vůně mrazu, Snowboarďáci, Ro(c)k podvraťáků, Lovci a oběti; známý je i z televizních seriálů Bazén, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Ententýky… Vyzkoušel si také moderátorskou práci a hojně se věnuje dabingu. Koncertuje s kapelou Akustik, pro kterou skládá a zpívá vlastní písně.
soutez_audioknihy_onehotbook_05
Soutěž: Odpovězte na jednoduchou otázku a získejte možnost vyhrát jednu ze tří audioknih vydavatelství OneHotBook.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje audiokniha, kterou taktéž najdete v nabídce vydavatelství OneHotBook, jenž je strhujícím, podmanivým a přesvědčivým příběhem o lidské nezdolnosti a vynalézavosti tváří v tvář beznadějné situaci? Napovíme, že v audioknize účinkují: Jan Zadražil a Jan Vondráček.

a) Metro 2033

b) Ve slepé uličce

c) Marťan

Nechcete-li tipovat, nápovědu najdete na stránce www.onehotbook.cz.

Správnou odpověď zašlete na e-mail: info@womanandstyle.cz do 4. 7. 2016, do předmětu uveďte AUDIOKNIHA. Tři autoři správné odpovědi od nás obdrží jednu z výše uvedených audioknih.

Pokud se vám audioknihu nepodaří získat v soutěži, můžete ji spolu s dalšími zakoupit na www.onehotbook.cz.

Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na facebooku a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzuji souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Doporučené

Přidat komentář