Tipy na dárky

Tipy na dárky – červenec 2016

Slaví někdo z vašich blízkých v červenci narozeniny, máte v rodině Jarušku, Karolínu nebo třeba Dominika – ti všichni mají v červenci svátek. Nezapomeňte na ně a potěšte je dárkem, jejich srdci blízkým. Inspiraci můžete najít v našem dnešním příspěvku.

Darujte malý kousek Itálie s Casale Blu
Nová kolekce Casale Blu značky Villeroy & Boch je inspirovaná středomořským stylem. Člověk by se při pohledu na ni hned vydal do Itálie. Nebo si alespoň užil italských delikates. Sušenou šunku, křupavý chléb s kvalitním olivovým olejem, obrovské olivy, sušená rajčata a nejrůznější druhy sýrů. To vše se bude na jemném porcelánu Casale Blu krásně vyjímat i v českém prostředí. V kolekci najdete šikovné misky, mísy na pečivo a ovoce, mléčenku, nejrůznější šálky, podšálky, talíře, cukřenku a hrnky. Porcelán je vhodný do myčky i mikrovlnné trouby. Zastavte se v obchodním domě Kotva v Praze, kde prodejna Villeroy & Boch sídlí a vyberte pro své blízké něco z kolekce Casale Blu.
tipy_na_darky_cervenec_2016_villeroy_boch
Darujte knihu
Jak už je u nás zvykem, do každého vydání Tipů na dárky zařazujeme také knihy, myslíme si totiž, že knihy do balicích papírů či dárkových tašek prostě patří.

John Grisham – Lobbista (Knižní klub)
Strhující a napínavý román od legendy právnických thrillerů: Joel Backman, kdysi stejně mocný jako proklínaný právník a lobbista, odsouzený na dvacet let do vězení, je po šesti letech náhle a překvapivě omilostněn a propuštěn na svobodu. To způsobí ve Washingtonu skandál, prezident je obviňován, že přijal od Backmana úplatek, lidé, kteří by s případem snad mohli mít něco společného, za nejasných okolností umírají. Nikdo netuší, že k podpisu milosti přiměl amerického prezidenta šéf CIA, a že jde o téměř jistý rozsudek smrti. CIA totiž zajímá jen to, kdo Joela přijde zavraždit… Odvezený tajně do Itálie a přinucený změnit svou identitu a zpřetrhat kontakty se svými blízkými musí Joel co nejrychleji vymyslet plán, jak přelstít své rádoby strážce i pronásledovatele.

Gregg Loomis – Případ Pegasus (Mystery Press)
Máte mezi svými blízkými příznivce Dana Browna, kterému neunikne žádná z jeho knih? Potom ho můžete překvapit a darovat mu strhující konspirační thriller ve stylu románu Šifra mistra Leonarda – Případ Pegasus.

Loomis sází na vyváženou kombinaci akce, nadsázky, napětí a odhalování dávných tajemství, jejichž dlouhé stíny sahají až do dnešních dní. Čtenáře pak románovou sérií provází Lang Reilly, hrdina s nevšedním talentem na řešení těch nejzapeklitějších záhad.

Řád templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí… Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení. Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna? Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.
tipy_na_darky_cervenec_2016_knihy
Zbyněk Hrkal – Kurýr (Brána)
Říká se, že největší dobrodružství píše sám život. Tímto pravidlem se řídí všechny knihy Zbyňka Hrkala, včetně novinky Kurýr. Děj knihy, která je kombinací thrilleru a cestopisu, se odehrává v Malajsii, Střední Asii, Singapuru, Gruzii a na Floridě. Tam všude zavede hlavního hrdinu hledání ztraceného vnuka zbohatlické rodiny Brownů. Zdánlivě tuctové vyšetřování se změní v boj o vlastní život, když se z lovce stane kořist. Mladý Brown není prvním zmizelým, stejně záhadně zmizel i jeho otec a v šedesátých letech minulého století v malajské džungli i děda. Jak a proč impériu Brownů pravidelně mizí mužští následníci trůnu? Jde o drogy? Ve hře je něco podstatně důležitějšího. Něco, co se osobně dotýká každého z nás…

Susan Abulhawa – Modrá mezi nebem a vodou (Albatros)
Mamince, sestře nebo kamarádce, které rády čtou, můžete koupit tento příběh o silných, svérázných ženách, o vzdálenostech, odloučení a zlomených srdcích; o nových začátcích, vytrvalosti a lásce…

Píše se rok 1947 a v Beit Daras, palestinské vesnici obklopené olivovými háji, žije rodina Barakových. Nejstarší dcera Nazmíja pečuje o svou ovdovělou matku, která často trpí halucinacemi. Nazmíjin mladší bratr Mamdúh se stará o místní včelstvo a nejmladší Marjam, jež má každé oko jinak barevné, tráví dny povídáním s imaginárním kamarádem a psaním. Když se u hranic městečka shromáždí izraelské vojenské jednotky, nikdo nemá ponětí, jaké násilí vypukne. Brzy je vesnice zničena a rodina se musí vydat na strastiplnou cestu do Gazy. O šedesát let později se Mamdúhova vnučka Núr žijící v USA zamiluje do ženatého lékaře a odjíždí za ním do Gazy. Zde se setkává s Alwán, jejíž syn Chálid je doslova uvězněný ve vlastním těle a nedokáže se probudit ze svého hlubokého snění. Právě díky tomuto seznámení Núr zjistí, že rodinné vazby dokážou překonat veškeré překážky: dokonce i smrt.

Darujte luxusní sběratelský kousek

Guerlain – sběratelská limitovaná edice pudru Météorites s romantickým názvem Carousel
Pozvěte někoho na duhovou a jedinečnou jízdu ve stylu typických francouzských kolotočů, které všichni známe z Paříže! Kultovní perličkový pudr Météorites pleť skvěle sjednotí, rozzáří a dodá jí neodolatelně svěží nádech. Dokáže zachytit sluneční paprsky světla a nádherně jimi rozjasnit pleť. Nechybí ani charakteristicky návyková vůně fialek, tolik typická pro tento legendární produkt Guerlain. Cena 1530 Kč.
tipy_na_darky_cervenec_2016_guerlain
Darujte šperk
S nejnovější kolekcí stříbrných šperků zdobených jasnými barvami a třpytivými barevnými kamínky přichází Moshna – české šperkařství s osobitým stylem. Nová trendová kolekce Moshna v sobě snoubí šmrnc evropského designu, kvalitu ušlechtilého stříbra a tradici českého šperkařství. Šperky značky Moshna jsou výjimečné nejenom svým stylem, ale také specifickým způsobem výroby. Na rozdíl od drtivé většiny českých i zahraničních konkurentů, kteří vyrábějí šperky pomocí technologie lití, Moshna využívá speciální způsob laserového vyřezávání vzorů z plátů stříbra, a to až do velice jemných detailů. Šperky proto vypadají elegantně a křehce, a přitom jsou překvapivě pevné a lehké. Ve finální fázi výroby jsou šperky galvanicky potaženy čistým stříbrem, proto jsou antialergenní a antibakteriální.

Koupíte v e-shopu Moshna a v síti drogerií Teta.
tipy_na_darky_cervenec_2016_moshna
Tip na dárek pro muže
Slavná americká značka ZIPPO už dávno nepředstavuje jen oblíbené ikonické zapalovače, ale ve světě se prosazuje také její odnož ZIPPO Fragrances. A ta letos rozšiřuje portfolio svých vůní o ZIPPO GlorioU.S. Nové ZIPPO hrdě nese design americké vlajky a dalšího symbolu svobody – orla, americké ikony, jež spolu s hvězdami a pruhy dominují flakonu. Je to vůně pro muže, který je sám sebou, miluje svobodu, nezávislost a život.
tipy_na_darky_cervenec_2016_zippo
Vůně se otevírá jasnými citrusovými tóny bergamotu, citrónu a grapefruitu, podpořenými aromatickými tóny pelyňku, anýzu, máty a svěžestí chladného tónu oceánu. V srdci vůně odhaluje svou nespornou eleganci prostřednictvím tónů kůže a tabáku, zjemněných trochou čokolády. Intenzivní a hluboce dřevitý základ je zaoblen ambrou, vanilkou a pižmem, vonnými prvky, které zesilují charakter a přetrvávají v neodolatelně mužské vůni.

Koupíte exkluzivně ve vybraných parfumeriích FAnn za doporučené MOC – EdT 40 za 849 Kč, EdT 75 za 1199 Kč.

text: redakce, partneři / foto: bigstock, partneři

Doporučené

Přidat komentář