Beauty

Krásné vlasy z darů přírody aneb tipy na přírodní kúry

Také jste si všimli, že mnohé přípravky na vlasy obsahují složky jako med, olivový olej nebo avokádo? Proč tedy stále vynakládat nemalé peníze za kosmetické produkty a nepoužít alespoň občas tyto dary přírody v jejich přirozené formě? Dnes vám přinášíme několik receptů, které mohou pomoci dostat vaše vlasy do formy přírodní cestou.
vlasy_priroda_04
Unavené vlasy bez lesku
Škody napáchané znečištěným ovzduším nebo používáním stylingových přípravků může pomoci zvrátit zakysaná smetana a bílý jogurt. Kyselina mléčná šetrným způsobem zbavuje vlasy špíny, zatímco mléčný tuk je hydratuje. Vmasírujte půl šálku zakysané smetany nebo bílého jogurtu do vlasů a nechte 20 minut působit. Opláchněte teplou a následně studenou vodou. Potom si, jako obvykle, umyjte vlasy šamponem. Tuto kúru použijte jednou za 14 dní.
vlasy_priroda_06
Lupy
Pro boj s lupy a suchou pokožkou hlavy použijte citrónovou šťávu a olivový olej. Kyselost citrónové šťávy pomůže pokožce zbavit se lupů, zatímco olivový olej ji ošetří a zvlhčí. Smíchejte 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy a 2 lžíce olivového oleje se dvěma lžícemi vody a vmasírujte do vlhké pokožky hlavy. Nechte působit 20 minut, poté opláchněte a vlasy umyjte šamponem. Tuto kúru použijte jednou za 14 dní. Další možností jak zbavit pokožku hlavy lupů je smíchat 1 lžíci šťávy ze zázvoru se lžící citrónové šťávy a lžící bio sezamového oleje. Směs aplikujte na pokožku hlavy a nechte uschnout. Následně umyjte šamponem. Tuto kúru můžete aplikovat 2x-3x týdně.

Slabé a jemné vlasy
Chcete-li posílit své vlasy, sáhněte po pivu a vejci. Štědrá dávka kvasnic zapracuje na posílení vlasového vlákna. Smíchejte půl šálku piva (nechte pivo klidně i několik hodin odstát) se lžičkou slunečnicového nebo řepkového oleje a syrovým vejcem. Aplikujte na čisté, vlhké vlasy a nechte zhruba 15 minut působit. Poté opláchněte vlažnou vodou. Tuto kúru použijte jednou za 14 dní.
vlasy_priroda_05
Suché a poškozené vlasy
Ať už jsou vaše vlasy dehydrované v důsledku tvrdé vody nebo slunečního záření, pomoci jim může med. Med je přírodní zvlhčující látka, která dokáže udržet ve vlasech vlhkost. Vmasírujte přibližně půl šálku medu smíchaného s jednou až dvěma lžícemi olivového oleje do čistých vlhkých vlasů a nechte 20 minut působit. Poté vlasy opláchněte teplou vodou. Pro extrémně sluncem poškozené vlasy smíchejte med s vaječným žloutkem. Tuto kúru použijte jednou za měsíc.
vlasy_priroda_02
Nepoddajné vlasy
Nejlepší kombinaci živin pro uhlazení nepoddajných vlasů obsahuje avokádo. Rozmixujte zhruba polovinu (podle délky vašich vlasů) avokáda a hmotu vmasírujte do čistých vlhkých vlasů. Nechte působit 15 minut a opláchněte vodou. Pro zajištění hydratace vašim vlasům smíchejte avokádo se dvěma lžícemi zakysané smetany, případně se žloutkem. Tuto kúru použijte jednou za 14 dní.

Podpora růstu vlasů
Hledáte-li snadný způsob, jak podpořit zdravý růst vašich vlasů, pomocníkem vám může být ricinový olej. Ricinový olej regeneruje suchou, citlivou a poškozenou pokožku hlavy, účinně promašťuje a podporuje její hydrataci, dokáže vázat vlhkost. Aplikujte pár kapek ricinového oleje do pokožky hlavy a vmasírujte. Zabalte hlavu do ručníku nebo nějakého starého šátku a nechte působit přes noc. Ráno si umyjte vlasy šamponem. Tuto kúru použijte jednou za týden. Zvážit můžete také přidání několika kapek ricinového oleje do vašeho denního kondicionéru.

Ideální volbou pro domácí ošetření vlasů a podporu jejich růstu je banán. Banán je bohatým zdrojem draslíku, vitamínu A, E a C. Všechny tyto vitamíny vaše vlasy potřebují. Vezměte měkký, zralý banán a rozmixujte ho na kaši (můžete přidat olivový nebo mandlový olej), aplikujte na vlasy a vlasovou pokožku. Zabalte do igelitu a horkého ručníku. Nechce působit 20 minut, poté vlasy opláchněte a umyjte šamponem. Tuto kúru použijte jednou za týden.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář