Soutěže

Soutěž: Celosvětový knižní fenomén Mapy konečně v Česku!

Vydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu kolem světa! Velkoformátový atlas světa polských grafiků a ilustrátorů Aleksandry a Daniela Mizielińských je originálním ilustrovaným průvodcem (nejen) pro dětské čtenáře, zahrnuje 6 kontinentů, 42 zemí, 4000 obrázků a dvě nová písma. Kniha dosud vyšla ve 23 jazycích. V češtině vydalo nakladatelství Host.

„Mapy neukazují jen hranice, města, řeky a hory, ale také historické a kulturní památky, významné osobnosti, typická zvířata a rostliny, způsoby trávení volného času a spoustu dalších zajímavostí,“ říká jeden z tvůrců Daniel Mizieliński.

Spatříte gejzíry na Islandu, karavany v egyptské poušti a mayská města v Mexiku. V Anglii si zahrajete kriket, v Indii zacvičíte jógu a v Číně ochutnáte stoletá vejce. V Austrálii vás udiví ptakopysk, ve Finsku polární noc a na Madagaskaru obrovský baobab.
soutez_host_mapy_02
Manželská dvojice oceněná prestižní cenou Bologna Ragazzi Award na knize pracovala tři roky a u každého zahraničního vydání sama dohlíží na zpracování i tisk, navíc každý jednotlivý název státu ručně přepisuje do daného jazyka. „Autoři jsou v přístupu k dalším vydáním knihy opravdu velice pečliví, každý náš návrh jsme s nimi diskutovali, veškeré změny a úpravy prováděli oni. Byl to velice náročný projekt, práce na tvorbě Map trvala zhruba rok. Ale výsledek opravdu stojí za to,“ svěřila se koordinátorka projektu a vedoucí redaktorka knih pro děti a mládež Eva Sedláčková.

České vydání Map se oproti předchozím verzím může pochlubit dvěma zvláštnostmi – jako jediné obsahuje mapu Slovenska, kterou autoři nakreslili speciálně pro českou edici, a Česká republika dostala oproti původní verzi několik obrázků navíc! „Nechali jsme doplnit například Punkevní jeskyně, vilu Tugendhat nebo sochu Radegasta na Radhošti,“ upřesnila Sedláčková.
soutez_host_mapy_03
Soutěž: 3 z vás dnes mají možnost získat tento celosvětový knižní fenomén v naší soutěži. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu toho štěstí.

Soutěžní otázka: Mapy vyšly dosud ve 23 jazycích, my se ptáme – v jakém celkovém nákladu?

a) milion a půl výtisků

b) dva miliony výtisků

c) dva a půl milionu výtisků

Nechcete-li tipovat, nápovědu najdete na stránkách: www.nakladatelstvi.hostbrno.cz.

Správnou odpověď zašlete na e-mail info@womanandstyle.cz do 14. 11. 2016, do předmětu uveďte MAPY. Tři autoři správné odpovědi od nás obdrží tuto knihu.

Pokud se vám knihu nepodaří získat v soutěži, můžete ji zakoupit na www.nakladatelstvi.hostbrno.cz.

Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na facebooku a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzuji souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Doporučené

1 komentář

Přidat komentář