Vánoční tipy

S vánočními dárky začněte u sebe

Mnohé z nás už mají připravené vánoční seznamy, co koupíme dětem, partnerovi, rodičům a přátelům. Dennodenně seznam upravujeme, přidáváme nápady a také osoby, protože jsme opět zapomněly na pratetu Alžbětu z třetího kolene. Většině z nás však chybí ta nejdůležitější položka – jak obdarujeme samy sebe?

Hezké prádlo
Největší omyl 90 % žen je v tom, že od partnera k Vánocům dostanou krásné spodní prádlo. Někteří muži ho sice dámě svého srdce kupují, ale málokdy se trefí – buď nás škrtí, nebo je přehnaně odvážné, velké, ošklivě barevné…Pokud váš milovaný nedělá moc kyselé obličeje vždy, když se vydáváte do obchodního centra, vezměte ho na nákupy a vyberte něco, co se bude líbit vám oběma. A když vás nebude chtít doprovodit, vyberte si z nějaké hezké kolekce na webu a pošlete milému mailem ke schválení.
darky_tipy_ruzne_3
Oblečení
Něco na sebe si musíte koupit sama. Oblečením vás většinou nikdo nepodaruje, protože se každý bojí, aby trefil barvu, tvar či velikost. I když máte v záloze argument, že není čas nakupovat pro sebe, protože vám schází ještě strašně moc dárků, povolte si nakouknout alespoň do jednoho oblíbeného obchodu. I patnáct minut, které strávíte vybíráním dárku pro sebe, vás psychicky pozvedne a nebudete cítit tak silný předvánoční stres. Stačí obyčejné tričko, nebo halenka a hned se vám bude lépe nakupovat pro ostatní. Třeba v červené a zelené barvě. Na Vánoce se pak budete ještě více těšit.

Kosmetika
Pokud Ježíškovi píšete vánoční dopisy, tak je to snadné, napíšete přesně, jakou kosmetiku potřebujete a vaši oblíbenou značku. Pokud dopisy nepíšete, riskujete, že k Vánocům dostanete nelibě vonící deodorant, březový šampon, anebo krém, který se do pleti ani nevsákne. Ideální variantou je, pokud si každodenní kosmetiku nakoupíte sama a svému okolí spíše sdělíte, jaký parfém vám voní. Parfémy jsou oblíbeným vánočním dárkem, protože se snadno dají objednat přes internet, většinou hezky zabalené ve vánoční krabičce.
darky_tipy_ruzne_02
Vybavení domácnosti
Mezi problematické dárky patří ty, které jsou potřeba do domácnosti. Nový mixér, který dostanete od tchyně, sada skleniček na šampaňské nebo ubrusy jsou sice fajn, ale není to dárek pro vás, nýbrž pro celou domácnost. Příbuzným klidně řekněte, že si takové věci kupujete nejraději sama, a že vám větší radost udělá třeba knížka nebo lahev kvalitního vína.
vino_01
Bojíte se, že na vás pak na Vánoce nečeká žádné překvapení? Nebojte, na dárky, které si vyberete sama nyní, většinou v celkovém předvánočním shonu mezi pečením a vařením zapomenete a u stromečku budete doopravdy překvapená.

text: redakce / foto: archiv, bigstock, dreamstime

Doporučené

Přidat komentář