Knižní novinky

Novinky na pultech knihkupectví – listopad 2016

S koncem listopadu přichází čas, kdy už i ti, kteří nechávají nákup vánočních dárků na poslední chvíli, začínají přemýšlet o tom, čím obdařit své blízké. Stále oblíbenějším dárkem se stává kniha. V našem dnešním příspěvku tak najdete 9 tipů na dobrou knihu + 3 tipy na audioknihu.

Novinky nakladatelství Euromedia Group

Tom Egeland – Třináctý učedník
Toma Egelanda – původním povoláním novináře, který více než 20 let pracoval v norských médiích, znají čtenáři především díky thrillerům Luciferovo evangelium a Nostradamova závěť. Nyní přichází s další, neméně napínavou knihou Třináctý učedník.

Bjorn Belto zažívá bolestnou ztrátu – Victoria, jeho kolegyně, nejbližší přítelkyně a přední profesorka středověké archeologie, umírá na mozkovou příhodu. Zanechá mu dopis a v něm klíč. A vzkaz, který nedává smysl. Nedlouho nato ho navštíví Rebecca, jejíž otec zmizel v roce 1978 během vykopávek v izraelském Kafarnau. Rebecca ho chce najít, zjistit, co se tenkrát stalo. V Izraeli tou dobou pobývala i Victoria – a Bjorn začíná tušit souvislosti. Netuší však, jak zásadní odhalení ho čekají na cestě za pravdou, která otřese vším, o co se opírá kulturní svět západní civilizace. Pravdou o jeho klíčové postavě: o tom, kdo vlastně byl Ježíš.

Najdete v Knižním klubu za cenu 399 Kč.

Ernest Cline – Armada
Jedinečný, geniální sci-fi thriller plný překvapení od autora kultovního románu Ready Player One. Zack Lightman tráví většinu času sněním. Život přece nemůže být tak nudný. Jednoho dne musí dojít k nějaké fantastické události, která naruší monotónnost Zackovy existence a vrhne ho do neuvěřitelného dobrodružství. Třeba by mohl zachraňovat zemi před útokem mimozemšťanů, jako to dělá den co den, noc co noc ve své nejoblíbenější videohře Armada. Ale hra je hra a realita je realita. Ta Zackova ho zatím posílá jako každé ráno do školy. Až na to, že toho dne přistane před okny té jejich létající talíř… jako vystřižený z Armady. Invaze vetřelců je skutečná. A Armada vlastně nebyla jen obyčejná hra. Tady a teď má Zack šanci stát se hrdinou. A taky pochopit konspirační teorie svého otce, kterého pokládal za šílence.

Najdete v Knižním klubu za cenu 349 Kč.
novinky_knihy_listopad_2016_euromedia
Jodi Picoultová – Je to i můj život
Vlk samotář, Vypravěčka nebo Čas odejít – to jsou brilantní romány Jodi Picoultové Nyní přichází se strhujícím příběhem Anny a její sestry, které se stanou rukojmími rozhodnutí vlastních rodičů. Co uděláte, když jediný způsob, jak zachránit dceru, je obětovat její sestru?

Anna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí, injekcí – jen proto, aby její starší sestra mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo, které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině, kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě, si Anna připadá jenom jako dárce. A tak se jednoho dne vzepře způsobem, který šokuje všechny okolo, ale v důsledku i ji samotnou. Rozhodne se, že už nebude jenom výrobcem buněk, že má nárok být vnímána jako lidská bytost. A když to nepůjde jinak, domůže se práva na vlastní tělo a život i před soudem.

Vydává nakladatelství Ikar. Najdete u všech dobrých knihkupců za cenu 349 Kč.

Novinky nakladatelství Brána

Leonora Christina Skov – Ostrov bouří
Ostrov bouří jistě potěší všechny fanoušky severské krimi. 7 osobností – sedm hluboko ukrytých tajemství – pustý dánský ostrov a vrah… Novinářka, parfumérka, autor úspěšných detektivek a čtyři další kreativní osobnosti využijí nabídky pracovního pobytu na pustém dánském ostrově. Každý z nich má jiný důvod, proč si odloučení přeje, každý z nich má tajemství, před kterým se snaží uniknout. Přesto jsou všichni překvapeni, když je ubytují v prosklené budově a nemohou navázat kontakt s okolním světem ani se vrátit. Nálada se rychle mění, a když se jedna z účastnic ztratí v lese a druhá padne do náruče smrti, uvědomí si zbývající, že něco není v pořádku. Je mezi nimi vrah? A kdo bude další obětí? Nejhlubší tajemství postav a jejich životní osudy se brzy propojí a odhalí příběh o posedlosti, zneužívání druhých a odpovědnosti.

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 279 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Barbara Erskinová – Žila jsem již před staletími
U příležitosti třicátých narozenin prvního vydání knihy Žila jsem již před staletími, vychází v Česku tento knižní skvost již počtvrté, a to v rozšířeném vydání! Pokračování, v podobě povídky, dovede postavy až do současnosti a přiblíží čtenářům, jak se jim v mezidobí dařilo.

Úspěšná novinářka Jo Cliffordová dostává za úkol napsat sérii článků o metodě návratů do minulosti“ – probuzení vzpomínek na minulá zrození pomocí hypnotického transu. Netuší, že tím uvede do pohybu lavinu zážitků ze své dřívější existence středověké šlechtičny z 12. století, lady Matyldy z Hay, která prožila svůj život ve Walesu za vlády krále Jana. Čtenář s bezdechým napětím sleduje proplétání osudů z reálného světa a z minulosti až k nečekanému rozuzlení.

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_listopad_2016_brana
Howard Linskey – Cesta beze jména
Thriller Cesta beze jména vás zavede na severovýchod Anglie, do hrabství Durham, kde někdo unáší a vraždí mladé dívky. Detektiv konstábl Ian Bradshaw, který upadl v nemilost u svých nadřízených a který se vyrovnává i s psychickými problémy, se ze všech sil snaží nalézt nějakou stopu a ukázat, že je schopným policistou. Novinář Tom Carney je nováček v redakci významného londýnského bulvárního deníku. Jeho senzační odhalení nemravného počínání jednoho vysoce postaveného politika mu však úspěch nepřinese. Naopak – je poslán na nucenou dovolenou a vrací se do své rodné vsi v Durhamu. Tam je společně s mladou reportérkou Helen Nortonovou vtažen do případu, který navždy změní jejich životy… Zatímco současný vrah mladých dívek se i nadále vyhýbá spravedlnosti, na policii i oba novináře čeká odhalení letité vraždy a důkladně skrytých tajemství…

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Host

Kati Hiekkapeltová – Kolibřík
Detektivní román Kolibřík je napínavým začátkem nové detektivní série, ve kterém se vyšetřovatelka Anna Fekete na severu Finska zabývá palčivými problémy přistěhovalectví.

Má maďarské kořeny a narodila se v bývalé Jugoslávii. Někdejší uprchlice Anna Fekete se po delší době vrací do severofinského přímořského městečka, ve kterém od devíti let vyrůstala, a nastupuje k policii jako vyšetřovatelka. Ačkoli se v nové vlasti už zcela integrovala, ve svém nitru se stále cítí jako cizinka. Jeden z jejích kolegů se navíc netají svou xenofobií. Během Annina prvního dne v nové práci je v nedaleké obci nalezena mrtvola mladé ženy, kterou kdosi zblízka zastřelil brokovnicí. V kapse její bundy policie objeví přívěsek zobrazující aztéckého boha. Brzy následuje další vražda a vše nasvědčuje tomu, že útoky má na svědomí sériový vrah. Dokáže ho Anna dostihnout, než udeří znovu? Annin spánek narušuje i další případ. Na tísňovou linku zavolá Bihar, kurdská dívka, která se bojí o svůj život. Při výslechu, k němuž je předvolána se svými příbuznými, odmítá spolupracovat. Má snad strach z vlastní rodiny? Dokud Bihar nezačne mluvit, musí Anna hledat důkazy jinde.

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Mons Kallentoft, Markus Lutteman – Leon
Mons Kallentoft se proslavil už sérií o kriminální inspektorce Malin Forsové. Markus Lutteman pak zaznamenal obrovský úspěch s detektivním románem Zack. Nyní spojili své síly a vytvořili Leona, jenž je vlastně druhým dílem Zacka..

Z azylového domu se ztratí chlapec. Později je nalezen mrtvý na vrcholu zapomenutého továrního komína. Krátce poté policie obdrží odkaz na livestream, na kterém je vidět uvězněný další pohřešovaný chlapec. Sedí zavřený v kleci a hodiny vedle něj ukazují, že mu zbývá dvaapadesát hodin života. Zack Herry ví, jaké peklo dítě čeká, ale aby ho našel, musí dát v sázku vlastní život. Ve stejnou dobu Zack ztrácí kontrolu nad svou drogovou závislostí a pouští se do předem prohraného boje. Hranice mezi tím, co je správné a co špatné, se rozostřují, a zatímco v mrazivém Stockholmu vrcholí pátrání po neznámém únosci, mladý policista se ocitá před neřešitelnou volbou…

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_listopad_2016_host
Peter May – Umrlčí cesta
Pokud byste někoho zabili, pamatovali byste si to. Nebo snad ne? Na opuštěnou pláž na hebridském ostrově Harris moře vyplaví neznámého muže. Je těžce podchlazený a sotva naživu. Neví, kdo je ani jak se tam dostal. Jeho jediným vodítkem je mapa takzvané Umrlčí cesty. Netuší, kam ho zavede, ale ví, že se po ní musí vydat. Detektiv George Gunn vstupuje na břeh ostrůvku ležícího dvacet mil západně od Vnějších Hebrid se zlou předtuchou. Ve staré kapli tu byl nalezen muž utlučený k smrti a detektiv musí zjistit, kdo to udělal a proč. Dospívající dívka leží ve svém pokoji v Edinburghu a zoufale se snaží zjistit pravdu o smrti svého otce, průkopnického vědce. Čím víc se dozvídá o povaze otcova výzkumu, tím víc tuší, že za jeho zmizením stál někdo jiný.
Příběh Petera Maye – jednoho z nejlepších spisovatelů současnosti sleduje tři nebezpečné cesty k šokující pravdě – a ke zjištění, že nevědomost nás může stát život.

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Audioknihy – novinky vydavatelství One Hot Books

Deník Bridget Jonesové
Kdo by neznal Bridget! Svobodnou třicátnici, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, parazity a zvrhlíky. Do toho je talent na trapasy, pochybuje o svém vzhledu a se svými konfrontacemi s opačným pohlavím či s hříchy proti zdravému životnímu stylu se svěřuje svému deníčku…

Knihu Helen Fieldingové vám přečte Martina Hudečková. Audioknihu Deník Bridget Jonesové si můžete pořídit buď na CD nosiči nebo si ji stáhnout na stránkách vydavatelství.

Švábi
V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. Na ministerstvu zahraničí v Oslu vypukne panika, neboť velvyslanec měl úzké vazby na norského premiéra. Je bezpodmínečně nutné zabránit politickému skandálu, a tak opilý Harry Hole nasedá se zásobou vitaminu B12 do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat. Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování. Brzy se ukazuje, že nejde jen o jednu náhodnou vraždu – za zdmi se cosi hemží a šramotí. Cosi, co nesnese denní světlo.

Knihu napsal norský spisovatel a hudebník Jo Nesbø a přečte vám ji Hynek Čermák. Je tedy určitě na co se těšit. Audioknihu Švábi si můžete pořídit buď na CD nosiči nebo si ji stáhnout na stránkách vydavatelství.
novinky_knihy_listopad_2016_onehotbooks
Nekonečný příběh
Bastián, Átrej, Falco, Gmork nebo Morla – to vše jsou postavy příběhu, který lidem přináší radost už od roku 1979.

Když nesmělý Bastián Balthazar Bux jednoho dne prchá před spolužáky, kteří ho šikanují, rozhodne se před nimi schovat v antikvaritátu. V bezpečí za dveřmi krámku jej zaujme kniha s motivem dvou hadů, kteří jsou vzájemně zakousnuti do svých ocasů a názvem Nekonečný příběh. Chlapec nedokáže odolat a když je majitel knihkupectví zabrán do telefonického hovoru, svazek ukradne a úchýlí se s ním do své skrýše na půdě školy. Její příběh vypráví o říši Fantázie, která pomalu upadá do Nicoty. Zatímco čte o záchranné misi bojovníka Átreje, uvědomuje si, že se celé vyprávění týká i jeho. I on se bude muset aktivně zapojit, aby říše, která ho okouzlila, a její vládkyně dětská císařovna mohly být zachráněny. Dokáže se ale vyrovnat s následky svých činů v realitě, kterou stvořil pomocí svých přání, a bude umět čelit své temné stránce? Jen tak se totiž bude moci vrátit se zpět do světa, kam patří…

Knihu napsal Michael Ende a přečte vám ji Jan Vlasák. Audioknihu Nekonečný příběh si můžete pořídit buď na CD nosiči nebo si ji stáhnout na stránkách vydavatelství.

text: redakce, patrneři / foto: bigstock, patrneři / komerční sdělení

Doporučené

1 komentář

  • Jana Boháčková 02/12/2016 at 10.54

    Nekonečný příběh jako audiokniha – VAU – to je skvělé – už se těším, až si ji o svátcích pustíme. Tak tenhle tip mi udělal velkou radost :-). Přeji pěkné svátky, Jana.

    Odpovědět

Přidat komentář