Volný čas

Jak na dokonalé selfie aneb hvězdou Instagramu v 6ti krocích

Ráda se fotíte? Stala se Vaší vášní selfíčka a jejich zveřejňování na sociálních sítích? Nemají však Vaše fotografie takový ohlas, jaký byste si přála? V našem dnešním příspěvku se můžete inspirovat a svá selfie dotáhnout k dokonalosti.

Pozor na světlo
Nejlepším osvětlením pro selfíčko je přirozené světlo. Umělé osvětlení může na obličeji vytvářet ostré stíny, zdůrazňovat nedokonalosti a dělat Vás staršími, než ve skutečnosti jste. Může také potlačovat Vaše přednosti, jako jsou dokonalé bílé zuby, sytě modré či zelené oči, krásná barva vlasů… V přirozeném světle budou Vaše zuby bělejší, oči jasnější a vlasy zářivější.

Zkontrolujte sebe
Než přistoupíte k jakémukoli focení sebe sama, ujistěte se, že Vám nic nechybí a naopak nic nepřebývá. Nemáte na hlavě brýle, které na fotografii mít nechcete? Nejste odhalená více, než byste na fotografii být chtěla? A co třeba rtěnka na zubech?

Zkontrolujte okolí
Poté, co jste zkontrolovala svůj vzhled, rozhlédněte se okolo sebe. Určitě na fotce nechcete hádající se dvojici, kontejner plný odpadu nebo třeba spodní prádlo pohozené na pohovce za Vámi. Všechny tyto nedostatky by mohly odvrátit pozornost od toho, co má být předmětem fotografie, tedy od Vás.
jak_na_selfie_01
Upřímnost nade vše
Nesnažte se být někým, kým nejste! Abyste na fotce vypadala opravdu dobře, musíte to být Vy! Žádné přehnané líčení, nepoužíváte-li ho běžně, žádné přehnané pózy a dramatické výrazy, žádné falešné úsměvy, výsledek by mohl vypadat, jako že jste v křeči, ne, že se bavíte a je Vám fajn.

Zvolte úhel, ze kterého Vám to více sluší
Každá z nás má svou lepší a horší polovičku a fotografie to vždy odhalí. Někomu to více sluší zpříma, někomu z pravé, jinému z levé strany. Snažte se tedy vyhnout úhlu, který například zdůrazňuje větší nos, odstáté uši, malé oči či úzké rty. Chcete-li, aby se Vám výsledná fotografie líbila a cítila jste se dobře, až ji budete dávat na sociální sítě, zvolte úhel, ze kterého Vám to sluší nejvíce.

Následné úpravy
Hotovou fotografii můžete vyslat rovnou třeba na Instagram, nebo si můžete pohrát s různými filtry – udělat z fotografie retro verzi, zabarvit do oblíbené barvy, otočit vzhůru nohama apod. Případně ji můžete oříznout a zbavit se tak nechtěného objektu v okolí.

text: redakce / foto: bigstock, dreamstime

Doporučené

Přidat komentář