Knižní novinky

Novinky na pultech knihkupectví – březen 2017

Jak jen ten čas letí. Sotva jsme stačili přečíst některou z novinek měsíce února, už nám pulty knihkupectví a e-shopů zaplňují novinky březnové. A je opravdu z čeho vybírat. Svou druhou knihu vydala Anita Moorjani, autorka knihy Musela jsem zemřít, v níž popisuje, jak zážitek blízké smrti dalekosáhle změnil její pohled na život, vyšla také Amerikána – silný příběh o lásce, rasových otázkách a identitě, nebo vtipná detektivní knížka pro děti – Detektiv Koumes – Jarní případ. A na své si přijdou samozřejmě také milovníci audioknih.

Novinky nakladatelství Host

Eugen Ovidiu Chirovici – Kniha zrcadel
Literární agent Peter Katz obdrží nedokončený rukopis s názvem Kniha zrcadel a je z něj nadšený. Autor knihy Richard Flynn popisuje svá studia na Princetonské univerzitě koncem osmdesátých let a svůj vztah se studentkou psychologie Laurou, chráněnkou slavného profesora Josepha Wiedera. Jedné noci těsně před Vánoci roku 1987 byl Wieder ve svém domě brutálně zavražděn, avšak policie jeho smrt nikdy neobjasnila.

Peter Katz je přesvědčen o tom, že kompletní rukopis odhalí, kdo čin před pětadvaceti lety spáchal. Jenže chybí konec! Katz začne po autorovi a zbytku rukopisu pátrat, ale zjistí, že Flynn umírá v nemocnici a rukopis není k nalezení. Přesto chce vraždě přijít na kloub, a proto případ předá svému kamarádovi, investigativnímu novináři Johnu Kellerovi, aby se pokusil tehdejší události rekonstruovat. Jenže cizí vzpomínky jsou nebezpečné a některé by možná měly raději zůstat navždy pohřbené.

Knižní titul Kniha zrcadel koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Chimamanda Ngozi Adichieová – Amerikána (silný příběh o lásce, rasových otázkách a identitě).
Ifemelu a Obinze jsou mladí a zamilovaní, ale nespokojení se životem v Nigérii ovládané vojenskou diktaturou. Rozhodnou se proto hledat štěstí v cizině a jejich cesty se rozdělí. Sebejistá Ifemelu se vydává studovat do Ameriky, kde zakouší porážky i vítězství, nachází a ztrácí další lásky, to vše pod tlakem něčeho, nad čím doma nikdy nepřemýšlela — rasové otázky. Tichý a přemýšlivý Obinze, kterého Amerika, ovlivněná útoky jedenáctého září, nepřijme, se pouští do nebezpečného života ilegálního imigranta v Londýně. O třináct let později je Obinze bohatý muž v čerstvě demokratické Nigérii a Ifemelu známá blogerka komentující americkou společnost a kulturu z pohledu africké černošky. Navzdory pracovnímu úspěchu a pohodlnému životu v Americe však Ifemelu pocítí touhu vrátit se do své vlasti. Najdou s Obinzem po tolika letech a změnách odvahu znovu se setkat tváří v tvář?

Knižní titul Amerikána koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 389 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_brezen_2017_host
Alena Mornštajnová – Hana (od autorky románů Slepá mapa a Hotýlek)
Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a člověk je pouze bezmocným nástrojem osudu?
Příběh vychází ze skutečných událostí – je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví k řece jezdit na ledových krách. Spadne do vody, čímž se její neposlušnost prozradí, a je za to potrestána tím, že na rodinné oslavě nedostane zákusek. Nevinná příhoda z dětství však pro Miru znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutá k nemluvné a depresivní tetě Haně a odhalí pohnutou rodinnou historii, jež nadále popluje s proudem jejího života jako ledová kra.

Knižní titul Hana koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Euromedia Group

Catherine Bannerová – Dům na prahu noci (Edice Světový Bestseller)
Amedeo Esposito, nalezenec z Florencie, našel konečně svůj domov na maličkém ostrůvku na samém jihu Itálie. Nejprve se zde usadil jako lékař potřebující práci, ale brzy si ostrov i jeho obyvatele zamiloval a navzdory všem protivenstvím se zde rozhodl založit rodinu. Zaujal ho dům, o němž místní lidé tvrdí, že v něm straší. Amedeo opravil drolící se zdi, vyměnil zetlelé dveře a zametl podlahy a hrdě zde otevřel bar, který pojmenoval „Dům na konci noci“. Obklopen šuměním moře a vůní bougainvillejí tu začíná svůj nový život s krásnou, nesmírně inteligentní učitelkou Pinou. Dům na konci noci se stává domovem pro celé generace odvážné a chaotické rodiny Espositových, zatímco na ostrov doráží století prudkých změn, po válce přicházejí turisté a také recese. Je to místo plné příběhů, legend a občas i zázraků. Mění se režimy, na světlo vycházejí zrady a vznikají nečekaná přátelství, ale Dům na konci noci zůstává jako pozadí pro dávné sváry i dějiště velkých lásek.

Titul Dům na prahu noci vydává Knižní klub a koupíte ho za cenu 379 Kč.

Anita Moorjani – Co když je to nebe? (Edice Světový Bestseller)
Anita Moorjani je autorkou knihy Musela jsem zemřít, která se stala bestsellerem. Popisuje v ní svůj boj s rakovinou, ústící ve fascinující zážitek blízké smrti. Ten dalekosáhle změnil její pohled na život. Anita se rakoviny zcela zbavila a nyní cestuje po světě, pořádá přednášky a semináře, přednáší na konferencích a vypráví posluchačům o hlubokém vhledu, který zažila na onom světě. Je-li v životě důležitá cesta, a nikoli cíl, je možné, že nebe je zde – je jím tento fyzický život, který žijeme na Zemi…

Titul Co když je to nebe? vydává nakladatelství Pragma a koupíte ho za cenu 299 Kč.
novinky_knihy_brezen_2017_euromedia
Dan Vyleta – Kouř
Svět, v němž odpradávna při sebemenším prohřešku či dokonce pouhé zlé myšlence z lidí stoupá kouř. Svět pokrytý sazemi lidské špatnosti. Konec 19. Století.
Temný i čarovný román z „trochu jiné“ viktoriánské éry. Anglie je zahalena dýmem a sazemi; ty ale nepocházejí ze začouzených továren a komínů, ale z lidí. Je obecně známo, že hřích, vášeň a další nízké pudy se projevují dýmem, který stoupá z těl těch, kteří se nedovedou ovládat; pouze vyšší třída, trénovaná v sebekontrole, je schopná žít v čistotě. A vládnout těm ostatním. Thomas a Charlie vyrůstají v elitní škole, kde z nich Kouř dostanou po dobrém nebo po zlém. Co se však stane, když chlapci zjistí, že vše, čemu je učili, je lež?

Titul Kouř vydává Knižní klub a koupíte ho za cenu 399 Kč.

Novinky nakladatelství Brána

Jarmila Mandžuková – Bylinky – Léčivá moc přírody
Jedinečná kniha o léčivých bylinkách přibližuje fascinující moc a kouzlo přírodního léčitelství. V tomto přehledně uspořádaném lexikonu objevíte léčivou sílu bylinek a jednoduché návody na to, jak je správně použít k léčbě nejběžnějších nemocí (bolest břicha nebo hlavy, kašel, nadýmání, nevolnost, stres, únava…). Jde o velmi cenné a účinné rady na cestě za znovunabytím ztraceného zdraví a povzbuzením vitality. Využijte síly přírody! Využijte zázračnou moc léčivých bylinek a vneste je do svého života!

Knižní titul Bylinky – Léčivá moc přírody koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 249 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Josef Quis – Detektiv Koumes – Jarní případ
Vtipnou detektivní knížku pro děti napsal i ilustroval Josef Quis. Brouk Koumes, soukromý detektiv z louky pod lesem, začíná řešit další zamotaný případ. Během vyšetřování zažije mnoho neobvyklých příhod, dokonce nasazuje i svůj život, ale důvtipem a statečností překoná všechny nástrahy a případ opět úspěšně dotáhne do konce.

Knižní titul Detektiv Koumes – Jarní případ koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_brezen_2017_brana
Stanley Bradley – Škola psychotroniky
Známý psychotronik a vizionář Stanley Bradley se zabývá ve své stále žádané knize skrytými a nerozvinutými intuitivními schopnostmi většiny lidí a uvádí poznatky, které nám mohou pomoci naučit se odkrývat budoucnost. Autor vychází ze svých zkušeností z práce s klienty a je přesvědčen, že naučit se předpovídat je jen otázkou času a pevné vůle. Podle autora jsou dobrými vizionáři všichni úspěšní obchodníci, finančníci či spisovatelé a učit se předvídat a vidět do budoucnosti je stejně užitečné jako učit se cokoliv jiného. A v některých případech i mnohem užitečnější.
Knižní titul Škola psychotroniky koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 249 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Audioknihy – novinky vydavatelství One Hot Book

Volání netvora
Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než realita, ve které žije. Než fakt, že jeho máma je vážně nemocná, táta kdesi za mořem s novou rodinou a na něj zbyla jenom upjatá babička, s níž si nerozumí. Kdyžse teď rozhádal se svou nejlepší kamarádkou, nezbyl nikdo, komu by mohl říct, že se mu ve škole spolužáci buď vyhýbají pohledem, nebo ho šikanují. Proč by se měl bát tajuplného přízraku z dávných časů, ukrývajícího se v podobě starého stromu za domem, který tvrdí, že ho sám zavolal? Přichází proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce slyšet pravdu.

Filmová adaptace příběhu plného temně pohádkové atmosféry vstupuje do českých kin právě dnes – 30. března 2017.

Knihu Volání netvora (autor Patrick Ness) vám přečte Jan Vondráček. Pořídit si ji můžete buď na CD nosiči za 279 Kč, nebo si ji stáhnout na stránkách vydavatelství za cenu 249 Kč.

Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město (pokračování audioknihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti).
Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli do Londýna, kde chtějí najít lék pro slečnu Peregrinovou, uvězněnou v ptačí podobě. Jenže ve městě ničeném válkou na ně na každém rohu číhají nečekaná překvapení. Děti sice mají zvláštní schopnosti, ale musí si poradit s telepatií, neprozkoumanými časovými smyčkami, cirkusovými triky, podivnými dospělými, vraždícími nestvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat… A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.

Knihu Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město (autor Ransom Riggs) vám přečte Viktor Dvořák. Pořídit si ji můžete buď na CD nosiči za 349 Kč, nebo si ji stáhnout na stránkách vydavatelství za cenu 299 Kč.
novinky_knihy_brezen_2017_onehotbook
Pátá žena (šestý díl série případů komisaře Wallandera).
Nemilosrdný masakr nebo spravedlnost nastolená rukou mstitele? Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Rutinní pátrání po samotářském milovníku ptactva vyústí v děsivý objev. Tělo starce je nabodnuto v pasti vytvořené z ostrých bambusových tyčí. Tato vražda byla pečlivě naplánována. A vzápětí zmizí další muž… Vyšetřování je ubíjející: nalezené stopy nikam nevedou a nepatrný postup vpřed je možný jen díky zarputilé policejní práci. Komisaři se před očima postupně objevuje obraz, jaký si nedokázal představit ani v nejčernějším snu. Tentokrát stojí proti vrahovi, s jakým se ještě nesetkal.

Knihu Pátá žena (autor Henning Mankell) vám přečte Jiří Vyorálek. Pořídit si ji můžete buď na CD nosiči za 349 Kč, nebo si ji stáhnout na stránkách vydavatelství za cenu 299 Kč.

text: redakce, patrneři / foto: bigstock, patrneři / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář