Beauty

Šetříme čas i peníze: 4 recepty na domácí peelingovou kúru

Domácí peelingová kúra vám pomůže odhalit jasnější a mladistvější pleť. Odstraní vnější vrstvu odumřelých kožních buněk, což zajistí hladší, zářivější vzhled pokožky. Při správném použití mohou tyto kúry minimalizovat póry a dokonce snížit výskyt vrásek a jemných linek. Přírodní domácí recepty jsou dobrou volbou, neobsahují žádné dráždivé látky, na které by vaše pleť mohla mít nepříznivou reakci, přináší levnou alternativu k různým ošetřením v kosmetických salonech – šetří čas i peníze.

Olivový olej a bílý cukr
Prvním takovým – velmi jednoduchým receptem na domácí peeling je smíchání extra panenského olivového oleje s bílým cukrem. Smíchejte 2 polévkové lžíce cukru s jednou a půl polévkové lžíce olivového oleje a vytvořte pastovitou hmotu (můžete přidat více oleje, pokud se vám pasta bude zdát příliš hrubá). Omyjte si obličej teplou vodou (spíše vlažnou, ne horkou) a krouživými pohyby aplikujte připravenou pastu. Po ošetření celého obličeje (lze samozřejmě použít i na jiné části těla) ho opláchněte studenou vodou. Olivový olej je jedním z největších tajemství krásy. Kromě toho, že je zdrojem přírodní hydratace pokožky a neucpává póry, má navíc tu výhodu, že je silným antioxidantem. Obsažené vitamíny A a E pomáhají opravit a obnovit kůži poškozenou slunečním zářením, znečištěným ovzduším a dalšími vnějšími vlivy (cigaretový kouř, špatné stravování, užívání léků…).

Avokádo, mandle a ovesné vločky
O avokádu je známo, že je bohatým zdrojem hydratace, je plné vitamínu E, který v pleti stimuluje tvorbu kolagenu. Madle mají zvláčňující a ovesné vločky protizánětlivé účinky. Ovesné vločky navíc absorbují a odstraňují povrchové nečistoty, zároveň zanechávají pleť vyživenou a hydratovanou. Spojením těchto tří ingrediencí tak dostanete luxusní prostředek v péči o pleť. Rozmačkejte avokádo, přidejte rozdrcené ovesné vločky a namleté mandle. Vytvořte směs a postupujte stejně, jako je popsáno v předešlém odstavci.
nejlepsi_peeling_02
Med, jablečný ocet a ovesné vločky
2-3 čajové lžičky rozdrcených ovesných vloček smíchejte s ¼ čajové lžičky čistého medu a jednou lžičkou jablečného octa – vytvořte hladkou směs. Přidejte jednu kapku bazalkového nebo tea tree oleje a promíchejte. Po umytí obličeje a jeho jemném osušení aplikujte tuto lepkavou směs krouživými pohyby na obličej. Vyhněte se oblasti očí. Nechte směs zhruba 15 minut účinkovat a poté opláchněte velkým množstvím vlažné vody. Medový peeling přirozeným způsobem vyživuje, ošetřuje a vyhlazuje pokožku. Pomáhá stimulovat krevní oběh a obnovuje kožní buňky.

Káva, voda a olivový olej
Dalším fantastickým přírodním exfoliantem je káva. Obsahuje kyselinu kávovou, která má protizánětlivé účinky a může zvyšovat produkci kolagenu. Smíchejte jednu lžičku mleté kávy s jednou lžící vody a jednou lžící olivového oleje (používejte extra panenský olivový olej, můžete použít i sedlinu ze své ranní kávy). Postupujte stejně jako v bodě 1 (peeling s olivovým olejem a bílým cukrem).

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář