Beauty

Granátové jablko – symbol krásy a zdraví

Granátové jablko je již dlouho ceněno pro své zkrášlující a omlazující vlastnosti a uctíváno jako symbol krásy, zdraví, plodnosti a dlouhověkosti.

Zdravá kůže nabízí nejen estetické výhody, ale pomáhá také regulovat tělesnou teplotu a poskytuje ochrannou vrstvu proti infekcím.

Regenerace buněk
Granátové jablko a jeho extrakty mají antioxidační vlastnosti, posilují kožní buňky na povrchu a regenerují je v hlubších vrstvách pokožky. Jak ovoce samo, tak i olej z něj posilují vnější vrstvu pokožky (epidermis) a opravují hlubší vrstvy (dermis), stimulují keratinocyty (hlavní pokožková buňka, představuje až 95% všech buněk v lidské pokožce). Podporují tedy regeneraci buněk ve velkém stylu.

Kolagen
Kolagen je základním stavebním kamenem naší pokožky a klíčovým proteinem, který udržuje kůži pevnou a hladkou. Speciální látky obsažené v granátovém jablku inhibují nejen enzymy, které štěpí kolagen, ale také prodlužují životnost fibroblastů (buňky, které produkují kolagen a elastin), podporují integritu pokožky a zlepšují její pružnost.
granatove_jablko_02
Ochrana před sluncem
Díky unikátnímu profilu antioxidantů, včetně kyseliny gallové a ellagové, mohou granátová jablka nabídnout vysokou ochranu proti slunečnímu záření, odvrátit tak poškození kůže sluncem, vznik stařeckých skvrn, zmírnit příznaky spálení a výrazně omezit možnost vzniku rakoviny kůže.

Ochrana proti zánětu kůže
Zánět může na kůži způsobit nemalé problémy a vést k jejímu předčasnému stárnutí. Granátová jablka obsahují protizánětlivé látky, včetně houfu polyfenolů a antioxidantů. Jako jeden z mála přírodních zdrojů jsou spojencem v prevenci a léčbě zánětů kůže a jejího poškození vlivem oxidativního stresu a životního prostředí.

Hydratace
Olej z granátového jablka proniká hluboko do kůže a udržuje v ní vlhkost. Je doslova naložen omega-5 mastnou kyselinou, která pomáhá v pokožce udržet vlhkost a bránit se bakteriím.

Zdroj minerálů a vitamínů
Zdravá strava pomáhá vaší pokožce fungovat v celé své kráse. Šťáva z granátového jablka slouží jako zdroj minerálů a vitamínů, včetně několika živin, které nabízejí kosmetické a další výhody. Obsahuje bílkoviny, sacharidy a tuky, které vaše pleť potřebuje k udržení svého zdraví, vitamín E, který poskytuje přirozenou ochranu proti slunci (neutralizuje škodlivé volné radikály vznikající v důsledku slunečního záření), vitamín C, který nabízí mnohé kosmetické výhody a vyživuje pokožku. Podobně jako vitamín E ji chrání před poškozením sluncem, snižuje výskyt vrásek, pomáhá syntetizovat kolagen. Šťáva z granátového jablka je také zdrojem zinku (základní minerál pro zdravou kůži), který hraje klíčovou roli při hojení ran a mědi, která produkuje melanin (pigment, jež pomáhá udržet barvu očí, kůže a vlasů). Poskytuje přirozenou ochranu proti slunci, pomáhá produkci kolagenu.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář