Sport

Golf je normální zábava

Stále více žen hraje golf. On je totiž dostupnější a vstřícnější, než si všichni myslí. Ještě tak dva, tři roky a bude počet golfistek v Čechách stejný jako v Německu, tedy v poměru k mužům. A začít lze vlastně snadno, jen se musí vědět, jak na to, aby to nestálo majlant a netrvalo rok. Stačí krátký kurz a můžete hrát rekreačně bez členství v klubu, bez zkoušek a bez zábran, s chutí a radostí z golfu. Koupíte výhodně vybavení, trochu doplníte šatník a vyberete si hřiště, které vám bude vyhovovat nejvíc. To je vše.
jaknagolf_02
Jak na golf (ukázka z připravované knihy)
A vlastně proč? Protože je to jeden z nejstarších sportů, jeden z nejrozšířenějších sportů, jeden z nejzdravějších sportů na světě. Je to jediný sport pro tělo i pro duši. Prospívá svalům i mozku. Je kultivovaný, krásný a elegantní. Je plný napětí a překvapení. Je pro každého, kdo je připraven jej hrát. Je to golf!

A golf je opravdu jednoduchá hra. V principu. Vezmete golfový míček, postavíte se na začátek golfového hřiště, mávnete holí a míček letí a letí a letí. Všichni tleskají, slunce svítí, tráva je zelená, nebe je modré. Potom ještě jednou mávnete holí a strefíte se míčkem na green a pak míček šoupnete do jamky. A tak to zopakujete ještě několikrát. Po skončení hry sečtete rány, a čím míň jich bylo, tím líp. To je golf. Snadno pochopitelné, příjemné povyražení v přírodě, které nevyžaduje vrcholnou fyzickou formu, nezáleží na tom, kolik je vám let, jaké jste barvy pleti, náboženského či politického vyznání.
jaknagolf_01
Lež! Tak vypadá golf v televizi, kde všechno je krásné a všichni jsou zdravě opálení a úspěšní. Jenže my chceme začít hrát golf v Čechách, kde se golf začal hrát už před více než 100 lety, ale je i mladý a nezralý, a tak jednou se setkáte s opravdovými hráči, gentlemany, dámami a vzápětí se na stejném hřišti potkáte s neuvěřitelným snobem (mužského či ženského pohlaví), pro kterého je jen důležité, aby o něm všichni věděli, že hraje golf. On chce, aby se vědělo, že na to má, ona si myslí, že je dost hezká na to, aby si našla na golfu někoho bohatého. Je to móda. Je to boží. Je to „in“. Takový hráč obvykle moc nehraje a stačí mu (jí) být viděn s golfovými holemi o víkendu, jak je nakládá a vykládá z auta. Po nějaké době ho golf přestane bavit a jeho téměř nepoužité hole skončí v bazaru nebo na burze. Obvykle dobrá koupě….
jaknagolf_05
Jistě, ano, snoba ale potkáte na tenise, ve fitku i na kole. V golfu jich pravděpodobně není o moc víc, takže se nenechte odradit, protože byste se připravily o moc krásných zážitků. Pojďte do golfu!

Jakékoli dotazy pošlete do redakce, nebo využijte webu našeho partnera Artis 3000, www.kurzgolfu.cz.

text: Artis 3000 / foto: bigstock, Artis 3000

Doporučené

3 komentářů

  • Stáňa, Praha 05/05/2014 at 16.37

    Dobrý den, na vašich stránkách mě zaujala nabídka 3 hodinového kurzu. Chtěla bych se zeptat, zda je tento kurz určen i dětem ( 12 a 14 let) a zda máte případně k dispozici i vybavení pro děti k zapůjčení? Dále pak, pokud je kurz i pro děti, zda jsou seznamovány s golfem společně s dospělými nebo samostatně za asistence rodiče. Děkuji za ochotu odpovědět. Stanislava Voráčková.

    Odpovědět

    • Leoš Kopecký 05/05/2014 at 20.09

      Paní Voráčková, dobrý den Vám přeji. Ano, je možné tento kurz zajistit i pro děti, navíc věk 12 a 14 let už umožňuje uspořádat kurz společně s dospělými, nebo alespoň z větší části. (Vybavení není problém.) Občas se stává, že děti jsou při prvních pokusech šikovnější než rodiče, takže by byla škoda je o tento zážitek ochudit… :-) U golfu je vše hodně závislé na osobnosti, proto je každý kurz trochu jiný a neopakovatelný. Pro další dotazy mě neváhejte kontaktovat, rád je zodpovím. Leoš Kopecký, Artis 3000

      Odpovědět

  • Stáňa, Praha 07/05/2014 at 8.02

    Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. O víkendu vše probereme s manželem. Stáňa.

    Odpovědět

Přidat komentář