Bydlení

6 tipů jak uvařit a upéct bez nepořádku v kuchyni

Milujete vaření a pečení, udělá vám radost pochvala od vašich nejbližších, ale kazí to následný nepořádek v kuchyni, se kterým vám nikdo nepomůže? Říkáte si někdy, zda to za tu následnou dřinu stojí?

Dnes vám přinášíme několik tipů, jak omezit nepořádek po vaření a pečení na minimum.

Ruční nebo tyčový mixér
Při používání mixéru vložte mísu se směsí do dřezu. Případné stříkance tak pouze spláchnete a vyhnete se utírání kuchyňské linky, spotřebičů, které na ní stojí, případně i podlahy.

Smažení a pečení
Ještě jste neobjevila pomocníka jménem papír na pečení? Tak rychle pro něj. Nejen, že šetří povrch pánve a pekáče, ale také tuk, čas strávený drhnutím nádobí a v neposlední řadě také vaše ruce.

Zelenina
Potřebujete -li k vaření zeleninu, kterou je třeba před použitím oškrábat, dělejte to rovnou do odpadkového koše – ušetříte si tak jednu nádobu na mytí, případně otírání kuchyňské linky.

Myčka
Dříve, než začnete vařit, ukliďte si čisté nádobí z myčky a použité nádobí do ní ihned ukládejte. Nebude se vám tak hromadit ve dřezu nebo na kuchyňské lince. Mimo jiné budete mít pro svou práci více prostoru.

Kuchyňské potřeby
Lžíce, lžičky, nože, vařečky, odměrky… To vše, pokud je po použití odkládáte na kuchyňskou linku, vám následně přidělá práci tím, že ji budete muset celou vyčistit. Připravte si jednu nádobu (misku, talířek), kam budete tyto potřeby po celou dobu vaření odkládat. A pokud se stane, že vám na linku přeci jen něco ukápne, otřete to ihned.

Ohřev pokrmů
Ohříváte-li pokrmy v mikrovlnné, plynové či elektrické troubě, použijte vždy něco s víkem (hluboký talíř na talíř mělký, dva pekáče na sebe, plastový poklop na talíř). Zamezíte tak rozstřikování oleje a pokrmů po troubě a jejímu následnému pracnému čištění.

text: redakce / foto: dreamstime

Doporučené

Přidat komentář