Sport

Amatérský triatlonový závod láká na sport i hudební festival

Sdružení H-Triatlon a město Jiříkov pořádá v sobotu 2. srpna již 21. ročník největšího triatlonového závodu ve Šluknovském výběžku „Houmrův triatlon“. Závod, který se bude konat ve Sportovním areálu města Jiříkov u Rumburka, však není určen pouze sportovcům a sportovním nadšencům, ale také hudebním fanouškům. Pro diváky je opět připraven bohatý doprovodný program, na kterém vystoupí například kapely Eddie Stoilow nebo hudebníci Adam Mišík, Petr Kolář, Bára Zemanová, Petr Čtvrtníček s kapelou a další.

Harmonogram závodu:
7:30 – 9:00 Prezentace závodníků
10:00 Start kategorie SPORT – ženy/muži (plavání 400 m, kolo 50 km, běh 8 km)
10:15 Start kategorie KLASIK – ženy/muž/štafety (plavání 200 m, kolo 25 km, běh 4 km)
10:30 Start kategorie HOBBY – ženy/muži (plavání 200 m, kolo 25 km, běh 2 km)
10:45 Start dětské kategorie (běh 100 – 1 000 m)
13:00 Vyhlášení výsledků
14.00 Zahájení hudebního festivalu
houmruv_triatlon_03
Houmrův triatlon je součástí seriálu závodů H-Triatlon Tour 2014. Všechny závody jsou vhodné pro celou rodinu. Děti mohou soutěžit v běhu na 100 – 1000 m a pro dospělé jsou opět připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Závodit mohou také štafetové týmy.  „Našim cílem je povzbudit amatérské sportovce, aby se v duchu našeho hesla – Tělo musíme překvapit – objevili na startu po boku profesionálů,“ říká ředitel závodu Vladislav Dykast. Závod se rok od roku těší většímu zájmu. Je to především kvůli možnosti výběru tratí, jejichž délka umožňuje účast všech věkových kategorií, ale také díky profesionálnímu sportovnímu servisu. Sportovcům bez rozdílu věku či výkonnosti bude poskytnut stejný profesionální sportovní servis. Každý účastník závodu obdrží startovní balíček (čipovou časomíru, startovní číslo, certifikát s potvrzením o absolvování závodu, finisherskou medaily, energetický balíček a čepici na plavání). Celková finanční dotace pro jednotlivé vítěze bude 15 000 Kč. Navíc sportovci, kteří se zúčastní alespoň tří závodů z letošního H-Triatlon Tour, budou zařazeni do slosování o televizor GoGEN TVL Smart LED.

Po ukončení sportovních aktivit čeká na účastníky závodu i přihlížející diváky bohatý hudební festival, jehož součástí bude i slosování tomboly o zajímavé ceny. V průběhu celého dne jsou připraveny soutěže a atrakce pro děti (skákací hrad, trampolíny, lov rybiček, skákání v pytli a další).
houmruv_triatlon_02
Pro urychlení prezentace účastníků v den závodu zavedli organizátoři možnost online registrace s platbou startovného předem, které je až do 31. července snížené. Součástí startovného ve výši 200 Kč či 400 Kč (v závislosti na termínu registrace, děti zdarma) je občerstvení, sportovní zázemí a startovní číslo s vlastním jménem. Účastníci se mohou přihlásit i v den konání závodu. Parkování a ubytování ve stanovém městečku je v rámci areálu závodu zdarma stejně jako WC a sprchy.

Více informací a online registrace na www.htriatlon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/houmruvtriatlon.

zdroj: Houmrův triatlon / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář