Sport

Nová chuť do života

Probuzení, povzbuzení a toužení přicházejí s každým jarem a v každém věku. Je pravda, že se jarní touhy a potřeby mění, s časem, a jak bolestně moudříme, ale ten pocit zůstává stejný: něco změnit, něco začít dělat jinak, nebo začít dělat něco nového. Mám jeden tip – pojďte na golf. Vím, nic zase tak nového to není, ale výjimečnost nápadu je v tom, že golf se změnil a potřebuje vás. Tento kdysi nepřístupný způsob zábavy opředený pověstí statisícových částek za povinné členství v klubu je na tom dnes úplně jinak a celý český golfový svět bude rád, když zvednete telefon a zavoláte do klubu nebo na hřiště, „chci hrát golf, co pro mě můžete udělat?“
nova_chut_do_zivota_golf_02
Nebo ještě lépe, rovnou tam jeďte, ať to vidíte na vlastní oči. Vyberte si golfové hřiště, které máte blízko a udělejte si tam výlet. Jeďte na kávu, na oběd, projděte se po areálu a uvidíte. Je samozřejmé, že vás nikdo nebude vítat fanfárami a že budete mít trochu pocit nejistoty, protože nevíte co a jak, ale to je normální i v tenisových nebo jezdeckých klubech. Jen se rozkoukejte, posaďte se v restauraci nebo na terase a užijte si to.
nova_chut_do_zivota_golf_03
Věřte, že pro hraní golfu nepotřebujete členství v klubu, nepotřebujete desetitisíce na vybavení, nepotřebujete certifikát, nepotřebujete registrace. Potřebujete jen chuť hrát. Můžete si vybrat z desítek hřišť, na kterých není ke hře potřeba žádný papír či potvrzení, hole si můžete půjčit nebo levně koupit – ceny jsou asi tak stejné jako u lyží a můžete klidně vyrazit. Večer před by to ale přece jen chtělo trochu teoretické přípravy, protože golf má svá pravidla, a ta do něj kromě pořádku přinášejí napětí a umožňují v něm soutěžit. Úplně nejlepší je mít kamaráda golfistu a vyrazit na hřiště s ním. Ale dokážete to i bez něj. Zde najdete základní informace a praktická pravidla golfu a budete-li cokoli dalšího potřebovat, ozvěte se redakci, rádi poskytneme informace i rady.
nova_chut_do_zivota_golf_04
A pokud byste si chtěli užít opravdu výjimečné jaro na severu Itálie, doporučujeme Galzignano Terme, kde jsme byli letos na prvním jarním golfovém výletě. Ale on to výlet nemusí být jen golfový. Galzignano Terme je vesnička kousek od italské Padovy a je výjimečná svou pozicí mezi homolemi kopců vyhaslých sopek a svými termálními prameny, které vyhřívají celou oblast. Můžete si užívat teplo, lázně, masáže, zábaly, relax podle svých představ a navíc je to kousek do Benátek – vlakem za 5 €, do historického centra Padovy je to 15 km, což lze i na kole. A k tomu místní produkty chovatelů i pěstitelů, které jsou neodolatelné kvalitou i cenou, středomořská kuchyně se všemi delikatesami, vinohrady a rozkvetlé sady. A jestli budete chtít začít hrát golf v Itálii, žádný problém, platí totéž co v Čechách, jen v italštině, což někdy může vyvolat úsměv. Amatéři se třeba italsky řeknou dilettanti a jsou tak označována pánská odpaliště. Přejeme hezké a veselé jaro golfové i negolfové.

Jak na golf – kurzy:

Itálie – Galzignano:

text: Leoš Kopecký / foto: Artis 3000

Doporučené

Přidat komentář