Hubnutí

Tajemství přirozeně štíhlých lidí

Někteří lidé mají to štěstí, že nemají sklon k přibírání na váze. Samotné štěstí však nestačí, je také důležité dodržovat určité návyky, které nám celoživotní štíhlost pomůžou udržet.

Voda
Voda je v podstatě základem stravy štíhlých lidí. Pomáhá z těla odstraňovat toxiny a volné radikály, hraje důležitou roli při trávení i absorpci živin, stejně jako při zadržování vody v těle – pokud má tělo vody dostatek, nesnaží se ji zadržovat. Její dostatečná konzumace (alespoň 8 sklenic denně) omezuje pocit hladu, udržuje v kondici klouby (důležité pro pravidelný pohyb i ve vyšším věku), zrychluje metabolismus tuků, zlepšuje funkci ledvin.
tajemstvi_stihlosti_01
Pohyb
Všimněte si, že štíhlí lidé jsou prakticky pořád v pohybu. Často chodí pěšky, nevyhýbají se domácím pracím, ráno nebo večer si jdou zaběhat nebo na procházku se psem. Svůj volný čas tráví aktivně, což má za následek, že méně myslí na jídlo. Zkrátka svůj život vyplňují jinými aktivitami, než jen jídlem. Jedí pouze tehdy, mají-li hlad a ne třeba z nudy. Najděte způsob, jak začlenit více pohybu do každého dne.
tajemstvi_stihlosti_04
Jídlo
Štíhlí lidé jedí pravidelně menší porce a často je během dne uvidíte spíš s celozrnnou tyčinkou či kouskem ovoce nebo zeleniny, než například s pečivem. Přesto, že si také v restauraci rádi dopřejí pěknou porci masa, jako přílohu většinou volí zeleninový salát, špenát nebo fazole, místo brambor nebo rýže. Večer si pak dopřejí hrst ořechů namísto chipsů.
tajemstvi_stihlosti_03
Spánek
Nedostatek spánku je často spojen s nadváhou a zhoršováním zdravotního stavu. Štíhlí lidé všeobecně lépe spí. To je jednak způsobeno jejich aktivním životem – přebytečnou energii spálí přes den, jednak na tom má svůj podíl i jejich stravování – menší porce během dne a od 19 hodin už žádné jídlo.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář