Pro gurmány

Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší

Kapusta získala nepříliš dobrou pověst především díky výtvorům mnoha školních jídelen. A luštěniny jí kdysi bývaly v patách. Kapustu si však můžeme představit jako zelený štít proti řadě zákeřných nemocí, spolu s luštěninami je nabitá vitamíny, minerály, vlákninou a dokáže dobít energií. Je proto škoda odstavit ji na vedlejší kolej. Stačí si vybrat dobrý recept. Mexická polévka a vegetariánské kapustové karbanátky pak zmizí z talíře během chvilky.

Na mexickou polévku budete potřebovat:
1 balení Sombrero Dione Extra 450 g
400 g zadního hovězího
2 cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
sladkou papriku
petržel
koriandr nať
Mexicka-polevka
Hovězí maso nakrájejte na drobné kousky a spolu s cibulí a česnekem orestujte na olivovém oleji. Osolte, opepřete a poduste do měkka přibližně 45 min. Mezitím si zeleninovou směs Sombrero Dione Extra 450 g připravte podle návodu na obalu. Tj. vysypte do cca 200 ml osolené vroucí vody a v zakrytém hrnci krátce povařte a pak sceďte. Poté smíchejte Sombrero Dione Extra 450 g s masem, dochuťte kořením a vařte dalších 15 min. Polévku můžete ještě dochutit čerstvě nakrájeným koriandrem.

Po výrazné a hutné polévce si můžete odlehčit vaše menu skvělými vegetariánskými kapustovými karbanátky.

Pro přípravu vegetariánských kapustových karbanátků (6-8 ks) budete potřebovat:
1 balení Kapusty řezané Dione 450 g
200 g brambor
jarní cibulku
nasekaný koriandr
3 lžíce másla a na opékání
špetku chilli
sůl
pepř
Vegetarianske-kapustove-karbanatky
Kapustu řezanou Dione 450 g vysypte ze sáčku do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím si nakrájejte na kolečka jarní cibulku, orestujte na másle, osolte, opepřete. Uvařte zhruba 200 g oloupaných nakrájených brambor, které osolte a pokmínujte. Poté brambory rozšťouchejte. Smíchejte povařenou kapustu s orestovanou jarní cibulkou, přidejte rozšťouchané brambory, koriandr, sůl, pepř a chilli dle chuti. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova.

Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.

Zdroj: Agrimex Vestec a.s. / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář