Pro maminky

Potřebuje vaše dítě antibiotika? Poradí vám CRP test!

Vašemu dítěti není dobře, vy nemáte čas vzít ho hned k lékaři, ale zároveň nechcete nic podcenit? Nabízí se velmi jednoduché řešení! Jmenuje se CRP test. Díky němu budete do pěti minut vědět, jestli je návštěva lékaře nutná.
hartmann_crp_02
„Nemůžu jít do školy, bolí mě v krku!“ Tuto větu již slyšel od svého potomka jistě každý rodič. Následuje rychlé hledání řešení, návštěva lékaře, uvolnění z práce či shánění hlídání. Někdy ale stačí jen čaj s medem a citronem a malý pacient druhý den vstane z postele zdravý jako rybička. Jak se ale správně rozhodnut, zda je nutné vzít své dítě do ordinace, nebo mu nasadit jen domácí léčbu?

Řešení přináší nyní již běžně v lékárnách dostupný CRP test pro domácí použití. Pacienti se dříve s tímto typem testu mohli setkat pouze ve zdravotnických zařízeních. Jedná se o velmi jednoduchou, rychlou a přesnou diagnostickou metodu, ke které potřebujete jen kapku krve z bříška prstu pacienta. Výsledek testu budete znát do 5 minut od okamžiku aplikace vzorku na test. „Pomocí CRP testu zjišťujeme koncentraci C-reaktivního proteinu v krvi ve třech množstevních úrovních. Pokud je koncentrace vysoká, pravděpodobně v organismu probíhá bakteriální zánět, což znamená nutnou návštěvu lékaře a nasazení antibiotik,“vysvětluje Doc. MUDr. Bohumil Seifert Ph.D. ze Společnosti všeobecného lékařství ČLS JEP a dodává: „Běžná virová onemocnění obvykle hladinu CRP nezvyšují, takže léčba antibiotiky není potřeba.“
aplikace_04
Výhradním distributorem CRP testů pro domácí použití do lékáren v České republice je přední výrobce zdravotnických prostředků Hartmann – Rico. Doporučená maloobchodní cena za jedno balení, které obsahuje dva testy, je 269 Kč.
aplikace_02
Více informací včetně instruktážního videa použití testu najdete na www.crptesty.cz

zdroj: Hartmann / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář