Zábava/Kultura

Muzikál Robin Hood se vrátí na repertoár Divadla Kalich

Muzikálový příběh zbojníka Robina Hooda z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové opět ožije na jevišti pražského Divadla Kalich. Robin Hood se na něj vrátí v pátek 19. února 2016 na limitovaný počet 20 repríz.

Jako titulní hrdina se bude objevovat bez alternace Jan Kříž, jeden z největších mladých muzikálových talentů, který se o tuto roli úspěšně utkal v první české televizní castingové show Robin Hood – Cesta ke slávě, a který se za svůj výkon v ní dostal do širších nominací na Cenu Thálie.
divadlo_kalich_robin_hood_02
Do svých kostýmů se vrátí i další hvězdy původní inscenace: Leona Machálková, Kamil Střihavka, Jiří Zonyga, Lucia Šoralová, Richard Tesařík, Alžběta Stanková, Zdeněk Podhůrský, Martin Pošta či Michaela Doubravová…

Vstupenky jsou již v prodeji, zároveň na repertoáru Divadla Kalich zůstávají další dva muzikálové tituly Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové – legendární Johanka z Arku, která má odehráno již více než 1000 repríz, a předloňská novinka Mauglí.
divadlo_kalich_robin_hood_04
Muzikálem Robin Hood začala v roce 2010 ceněná spolupráce Divadla Kalich s mezinárodně respektovaným slovenským režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem, která trvá dodnes. „Jánovi se už Robinem Hoodem podařilo přesně to, co jsem od naší spolupráce očekával – přinesl na malinko zamrzlou českou muzikálovou scénu nový vítr a posunul ji o pořádný kus dál,“ hodnotí producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.
divadlo_kalich_robin_hood_03
„Robin Hood je muzikál pro široký okruh publika. Snažili jsme se, aby byl vtipný, ale aby zároveň nezapadla romantická linka příběhu a aby v něm zůstalo i to hrdinství,“ říká autorka libreta a písňových textů Gabriela Osvaldová. „Opírá se o dobře vystavěný příběh s velkou dávkou humoru. Rozhodně nejde o pohádku, zároveň se ale diváci nemusí bát vzít s sebou do divadla i svoje děti. Šlo nám o to vytvořit příjemné představení pro celou rodinu s kvalitním zpíváním, herectvím a tancováním, okořeněné nadsázkou,“ doplňuje ji Ján Ďurovčík. Původní inscenace Robina Hooda má na svém kontě přes 200 repríz.

zdroj: Divadlo Kalich / foto: Richard Kocourek a Petr Marek / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář