Knižní novinky

Novinky na pultech knihkupectví – duben 2016

Na pultech českých knihkupectví se měsíc co měsíc objevuje velké množství knižních novinek a vybrat si mezi nimi nemusí být jednoduché. V naší pravidelné rubrice se budete od této chvíle setkávat s těmi, které zaujaly nás a možná zde najdete inspiraci pro svůj volný čas nebo pro nákup dárku někomu blízkému.

Novinky nakladatelství Brána
Mezi všemi novinkami nakladatelství Brána nás zaujaly nádherně ilustrované knížky pro děti, které ocení jak předškoláci, kteří si mohou prohlédnout krásné obrázky, tak školáci, kteří si mimo toho mohou přečíst pohádkové příběhy o obrech a pidilidech, Hejkalce nebo čarodějnici Kanimůře.

Irena Kaftanová – Pohádky z jasmínového keře
Možná je to pravda, možná si to lidé vymysleli, ale povídalo se, že před dávnými lety tady na zemi žili obři a také pidilidi a ti prý byli ještě menší než ti nejmenší trpaslíci na světě. Žili na pokrajích lesů, kde měli své pidichaloupky. Měli svůj pidisvět a pidihospodářství a také své pididěti. A naše pohádky jsou právě o jedněch takových dětičkách. Byli to Malíček a Malenka, kteří bydleli s maminkou a tatínkem na kraji lesa pod jasmínovým keřem a prožívali různá pohádková dobrodružství – O veliké jahodě, Jak se Malíček propadl do země, Jak Malíček s Malenkou krmili housenku a mnohá další. Kniha je doplněna krásnými barevnými ilustracemi Josefa Quise.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 229 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
knizni_novinky_duben_02
Petra Martišková a Tereza Hieke – Hejkalka
Zrzavá hlava s rozcuchanými vlasy plnými větviček a listí – to je malá strašidlácká holčička Hejkalka. Od té doby, co se narodila, běhá celé dny po lese, vyvádí různé lotroviny a les, do kterého se narodila, má prozkoumaný do poslední větvičky. Je totiž plný pokladů, ale nejsou to poklady ledajaké. Zdejší strážci totiž hlídají kouzelné bylinky. Jenže co všechno se může stát, když se bylinky dostanou do nepovolaných rukou? A co teprve, když se Hejkalka ocitne z rodného lesa rovnou u lidí? To potom musí spojit síly její věčně ustrašený kamarád Janek, sokol Protiva i všichni obyvatelé lesa, aby se ji pokusili zachránit a přivedli ji zpátky. Hejkalka přitom pozná cenu přátelství, naučí se pomáhat druhým a zjistí, že být jedinou Hejkalkou na světě není zase tak špatné.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Simona Petrová – Čarodějnice Kanihůra
Na Ruprechtické hoře, jejíž vršek ční do výšky nad okolní krajinu a bývá často zahalený mlhou nebo oblaky, žila léta letoucí stará a velmi ošklivá čarodějnice Kanimůra, která ovládá moci zlé i dobré, zná všechny možné byliny a kamarádí se s ostatními čarodějnicemi (Hátou z Kraví hory, Krušpetlí z Házenburku nebo Kontmelindou) i jinými pohádkovými bytostmi. Jako správná čarodějnice létá na koštěti, ale dokáže se postarat i o opuštěné výří mláďátko, aby nezahynulo.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky Albatros Media
V rodině Albatros Media se urodilo také velké množství nových knižních titulů. Milovníci literatury faktu mohou detailně poznat jeden z nejvýznamnějších činů protiněmeckého odboje, zvolí-li knihu Františka Emmerta Atentát na Heydricha, teenageři si přijdou na své s prvním dílem bestsellerového příběhu o velkém dobrodružství a výjimečném přátelství – Alea dívka moře: Volání z hlubin. My jsme dnes z nabídky novinek vybrali něco pro slečny, něco pro muže a milovníky thrillerů i něco pro ty, kteří nedočkavě čekají na každou novou sci-fi.

Jodi Picoultová a Samantha van Leerová – Láska mezi písmenky
Láska mezi písmenky je romantickým pohádkovým příběhem z pera bestsellerové autorky Jodi Picoultové, kterou všechny ženy jistě znají jako autorku nezapomenutelných titulů jako Vypravěčka nebo Vlk samotář. Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří v tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě? Vydalo nakladatelství CooBoo.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

A.G. Riddle – Let 305
Vynalézavý sci-fi thriller od autora světově úspěšné bestsellerové trilogie Tajemství původu je dobrodužný příběh plný ostrých zvratů, v němž se prolíná síla moci, ambice, osud, paměť i láska. Na cestě z New Yorku do Londýna dojde ke zřícení letu 305. Tak začíná dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč tam jsou? Jak se dostanou zpět domů? Vyšetřit tuto záhadu se pokouší pět hlavních protagonistů, mezi nimi především spisovatelka Harper Laneová a investor Nick Stone. Nové skutečnosti okolo havárie letadla, které postupně vyplývají na povrch, odhalí, že někteří pasažéři vědí víc než ostatní. Odpovědi dovedou Harper a Nicka k rozkrytí obrovského spiknutí, které se týká i jejich životů. Dílky skládačky do sebe začnou postupně zapadat a Harper společně s Nickem si uvědomují, že mají moc změnit budoucnost a zachránit svět… nebo ho zničit. Vydalo nakladatelství XYZ.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 369 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
knizni_novinky_duben_03
Ann Leckieová – Ve službách spravedlnosti – první díl vesmírné trilogie
Ve vyhnanství na mrazivé planetě, kdesi ve vesmírném zapadákově, se originální hrdinka Breq pokouší o dokončení své mise. Kdysi bojovala v podobě obrovské vesmírné transportní lodi Spravedlnost Toren: měla k dispozici neomezenou umělou inteligencí a propojovala tisíce vojáků ve službách rádčké civilizace, jež ovládla celou galaxii. Nyní následkem zrady o své výlučné a vlivné postavení přišla a ocitla se za trest lapená v křehkém lidském těle, ke všemu ještě ženském. A zatím moc neví, co si s ním počít. Stojí před ní řada nezodpovězených otázek, ale především v ní hoří touha po pomstě.

První díl vesmírné trilogie se ve světě sci-fi stal hned po vydání naprostou senzací a i druhý díl už je nominován na nejlepší knihu tohoto žárnu na čtenářském serveru Goodreads. Svým tématem ovšem přesahuje úzce scifistické publikum a oslovuje mnohem širší škálu čtenářů. Kniha krom celé řady jiných získala všechny tři nejprestižnější ceny v žánru sci-fi: Nebulu, Huga i cenu Arthura C. Clarka. Vydalo nakladatelství PLUS.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 369 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Host
Také nakladatelství Host vydalo v tomto měsíci několik knih, na které stojí za to upozornit, a které by Vašemu oku neměly uniknout. Jednou z nich je například debut Dörte Hansenové Starý kraj, který budete mít možnost v nejbližších dnech získat v jedné z našich soutěží. Dnes se tedy zaměříme na jiné tituly.

Fredrik Backman – Tady byla Britt-Marie
Nejhezčí věc, kterou můžete o vesnici Borg říct, je to, že leží u silnice. O Britt-Marii zase někdo řekl, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. A to není hezké vůbec – i když možná ne úplně nepravdivé. Britt-Marie po čtyřiceti letech manželství opustila město a manžela, který ji podváděl, a přijela do Borgu. Borg zasáhla finanční krize a nechala po sobě jen cedule s nápisem „Na prodej“ a pizzerii, která je cítit pivem. Britt-Marie nesnáší fotbal. Fotbal je to jediné, co v Borgu zůstalo. Tohle nevypadá na začátek krásného přátelství, to rozhodně ne. Ale když děti z fotbalového týmu v Borgu potřebují trenéra tak zoufale, že se nakonec rozhodnou přijmout kohokoliv, tak je detaily jako třeba ten, že ona opravdu, ale opravdu dělat kouče nechce, nezajímají.

Tady byla Britt-Marie je román o tom, jaké to je mít předsudky (ne že by Britt-Marie nějaké měla, to samozřejmě ne), o ukládání příborů ve správném pořadí (vidličky, nože, lžíce, v tomhle pořadí, ale Britt-Marie na tom přece netrvá!) a o přírodě vedle silnice. Je to příběh o druhých šancích, prvních výkopech a o tom, že jedlá soda vyčistí skoro všechno.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
knizni_novinky_duben_04
Graham Masterton – Červená lucerna
Má komisařka Katie Maguirová hledat vraha, když si zavražděný trest zasloužil? Na zakrvácené matraci ve špinavém bytě v Corku leží mrtvý muž. Někdo na něj zblízka vystřelil a zohyzdil tak jeho tvář k nepoznání. Katie Maguirová však brzy zjistí, o koho se jedná: je to Mawakiya, nigerijský pasák, který pracoval pro šéfa obchodu s bílým masem Michaela Gerretyho, jehož se Katie roky neúspěšně snažila dostat do vězení. Ví, že její povinností je dopadnout vraha. Ale Mawakiya byl zlý člověk, který prodával mladé dívky. Město je bezpečnější, když je mrtvý. Pak je ovšem zavražděn další pasák a Katie se musí rozhodnout: Je toto konání samozvaných strážců spravedlnosti přípustné? A jak je zastavit?

„Červená lucerna není povrchní krimi román, jejž přečtete za pár hodin. Je to příběh, který budete číst s lehkostí, a přitom v něm najdete něco víc. Čtenář se snadno ztotožní s hrdiny, bude opovrhovat padouchy a věřit, že se to všechno může stát i ve skutečném životě.“ (Examiner).

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Jan Seghers – Spiknutí Starmoney
Nad malou vesnicí Schwarzenfels ve východním Hesensku svítá. Vypadá to, že celý svět spí. Mladý prostitut Süleyman se stane svědkem toho, jak z cesty do příkopu sjede motorka. Prohledá zavazadla mrtvého řidiče a najde obálku s fotografiemi. Se snímky, které nikdy neměly vzniknout. Mladík vycítí příležitost, jak se dostat k penězům. Jeho protivníci se však nezastaví před ničím. Hon začíná a Süleyman musí uprchnout. Ve stejný čas je v jednom zapadlém frankfurtském hotelu nalezeno tělo ženy. Někdo jí střelil kulku přímo do oka – byla to náhoda, nebo symbolický čin? Komisař Marthaler zjistí, že obětí byla známá novinářka zabývající se tajemným spiknutím Starmoney.

Pátý případ komisaře Marthalera se odehrává v roce 2008. Volby do hesenského zemského sněmu skončily patem. Je ohroženo rozšíření frankfurtského letiště, jeden z největších stavebních projektů poválečné doby. A tam, kde se hraje o tolik peněz, není daleko ke zločinu…

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Alpress
Nakladatelství Alpress si pro čtenáře připravilo také hned několik lahůdek. Ti čtenáři, kteří netrpělivě čekají na každou další knihu Nory Roberts můžou sáhnout po titulu Tajuplná žena, milovníci historie si zase přijdou na své s titulem Karel IV. – mystik a čaroděj. My Vám ale dnes představíme jiné 3 knihy.

Miroslav Jílek – A satan se smál z nebe
Osudy čtyř mužů se střetnou s realitou dnešního světa, kde se slušnost, poctivost a další morální hodnoty vytrácejí, nebo se přímo pokládají za projev slabosti. Naopak bezohlednost, sobectví a obcházení zákona patří k vizitce úspěšnosti. Všichni čtyři hrdinové v skrytu duše doufají, že právě je si vybere paní Štěstěna a diametrálně jim změní život, samozřejmě k lepšímu.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 269 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
knizni_novinky_duben_05
Wilbur Smith – Zlatý lev
Wilbura Smitha jistě nemusíme dlouze představovat. Mnozí z Vás už znají některý z jeho více než třiceti románů a snad všichni, kteří se zajímají o knihy, zaregistrovali ságu ze starého Egypta – Řeka bohů. Nový román autora – Zlatý lev nás zavede na moře. Hal Courtney se spolu s milovanou Judith plaví na jih podél pobřeží východní Afriky. Míří do Anglie. Loď přepadnou vyhladovělí námořníci a s nimi se na palubu dostane i Pett, nájemný vrah. Ten se Halovi vetře do přízně. Pett se nelíbí nikomu z posádky, a tak se Hal rozhodne vysadit ho na Zanzibaru, v hnízdě svých nepřátel. Jenže vůbec netuší, kdo všechno se proti němu spikl.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

James Petterson – Podezřelý č. 1
Od chvíle, kdy bývalý mariňák Jack Morgan založil firmu Private, její význam narostl. Stala se nejvýkonnější vyšetřovací agenturou na světě. Když najdou Jackovu bývalou milenku zavražděnou v jeho posteli, je on sám rázem hlavním podezřelým. Jack ví, že čelí nejmocnějším nepřátelům za svou kariéru. Nesmí udělat žádnou chybu, jinak přijde o vše, i o život.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 289 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

text: redakce, partneři rubriky / foto: bigstock, partneři rubriky / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář