Knižní novinky

Novinky na pultech knihkupectví – červen 2016

Červen se dobrými knižními novinkami jen hemžil. Vybrali jsme pro Vás 9 knih, které nás tento měsíc v knihkupectvích zaujaly nejvíce.

Novinky Euromedia Group

Angela Marsonsová – Případy Kim Stoneové 1: Němý křik
V Edici světový bestseller vyšla detektivka Němý křik – kniha o tom, že ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy… Kniha se umístila na 1. místě na žebříčku bestsellerů (amazon.uk) a mezi Top 10 nejlepšími krimi roku 2015 (The Guardian, The Bookseller).

Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví. Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá, než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.

Najdete v Knižním klubu za cenu 349 Kč

Heidi Rehnová – Třicetiletá válka 2: Čarodějnické zlato
Už dlouho netrpělivě čekáte na další dobrodružství bývalé felčarky Magdaleny? Právě jste se dočkala – vychází Třicetiletá válka 2: Čarodějnické zlato.

Německo deset let po třicetileté válce. Bývalá vojenská felčarka Magdalena by vlastně mohla vést se svým milovaným Erikem šťastný život ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se etabloval jako významný kupec. Náhodou se ale dozvídá, že jí manžel zjevně zatajil zprávy o její ztracené rodině v Königsbergu. Když Erik beze stopy zmizí a Magdalena tu náhle stojí úplně bez prostředků, vydává se na dlouhou cestu do Königsbergu, aby rozluštila tajemství své rodiny a také Erikovy minulosti. Založila snad svoje štěstí na lži?

Najdete v Knižním klubu za cenu 399 Kč
novinky_knihy_cerven_2016_02
Jojo Moyesová – Než jsem tě poznala
Přes 6 milionů prodaných výtisků, filmové zpracování – to je neobyčejně citlivý romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.

Vydalo nakladatelství Ikar. Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 269 Kč.

Novinky nakladatelství Brána
Máte ráda historické romány plné nečekaných zvratů? Potom by vám určitě neměla uniknout ani jedna z červnových novinek, které jsme našli „pod střechou“ nakladatelství Brána.

Joanna Hickson – Červená růže, bílá růže
Červená růže, bílá růže přináší dramatický příběh Cecily Nevilleové, vévodkyně z Yorku, jedné z nejmocnějších žen Anglie, která žila v období zmítaném krvavou občanskou válkou mezi Lancastery a Yorky. V patnáctém století vládla rodina Nevilleů anglickému severu železnou pěstí. Zapřisáhlý Lancaster Ralph Neville, hrabě z Westmorlandu, chytře posiloval moc výhodnými sňatky svých dětí. Mohl však předvídat, že manželský svazek nejmladší dcery Cecily a jeho chráněnce Richarda, vévody z Yorku, z ní učiní jednu z nejvlivnějších žen Anglie? O svatebním dni předstoupí Cecily k oltáři s tajemstvím, jež pro ni bude mít nedozírné následky. Jako manželka nejbohatšího muže království bude muset projít nebezpečnou cestu, která jí přinese lásku, bolestné ztráty i vězení, aby se nakonec ocitla v centru bratrovražedného boje mezi červenou růží Lancasterů a bílou růží Yorků, jež změní království od základu. Ona sama sice na trůn neusedla, ale dva její synové, vnučka a pravnučka ano. A korunu nosí její potomci stále.

Na růže je třeba dávat si pozor, mají trny!

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_cerven_2016_03
Charlotte Lyne – Dívka z Bernau
Dalším historickým románem, který se v tomto měsíci objevil na pultech českých knihkupectví je titul Dívka z Bernau. Tentokrát se podíváme do jednoho vzbouřeného města, objevíme dvě tváře světa a tři svéhlavé bratry, budeme svědky čtyř vražd a lásky, kterou není možné naplnit…

Magdu, vnučku pivovarníka v Bernau, občas navštěvuje zlý sen, který věstí smrt někoho z jejích bližních. A ten sen se bohužel vždy vyplní. Tak předpoví i smrt svého snoubence. Na mizinu přijde také pivovar její rodiny a ta je nucena odstěhovat se do vzkvétajícího Berlína a doufat v lepší život. Ale ani tam se věci nevyvíjejí, jak by měly. Magda se snaží udržet rodinu pohromadě, to se jí však daří jen z části, a když ji všichni bratři nechají na holičkách, taktak si udrží zdravý rozum. Nakonec dojde k nejhoršímu. Magdin nejmladší bratr se má stát obětním beránkem, aby na Berlín nebyla uvržena papežská klatba za násilnou smrt jednoho církevního hodnostáře…

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Julian Stockwin – Hedvábný strom
Posledním historickým románem, který bychom vám dnes chtěli představit je kniha s krásným přebalem – Hedvábný strom – spisovatele patřícího mezi neprodávanější autory dobrodružných historických románů.

Ocitáme se v Římě roku 549 našeho letopočtu, kdy se začne rozvíjet impozantní dobrodružství dvou přátel za získáním nejstřeženějšího tajemství Číny. Kupec Nicander a legionář Marius jsou nuceni uprchnout z města před vpádem Ostrogótů, aby si zachránili holý život a začali nový za mořem v Konstantinopoli. Odhodláni zbohatnout vymyslí několik zdánlivě neuskutečnitelných plánů, jak vydělat velké peníze. To se nakonec povede, když dají šanci tomu nejúžasnějšímu z nich. Vyzbrojeni odvážným nápadem ukrást drahocenné tajemství výroby hedvábí z daleké země Seres, se Nicander a Marius vydávají na strastiplnou a záludnou cestu zcela neznámou krajinou. Nejdřív však musí ošálit mocného panovníka impozantní Byzantské říše Justiniána. Nicander a Marius v příběhu plném dobrodružství čelí nebezpečí nejvyššího řádu a zjišťují, že v Římské říši není nic tak, jak se na první pohled zdá.

Koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Albatros

Bernard Minier – Tma
Četli jste Mráz a Kruh? Potom jste určitě netrpělivě vyhlíželi další knihu bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem, která dostala název Tma.

Na Štědrý den objeví Christine Steinmeyerová, rozhlasová moderátorka z Toulouse, ve své poštovní schránce dopis od ženy, která v něm oznamuje svou sebevraždu. Christine je přesvědčená, že se dopis dostal do její schránky omylem. Chyba? Hoax? Jenže druhý den ji zavolá do rádia neznámý posluchač, který ji obviní z toho, že nic neudělala. Brzy se obvinění, urážky a hrozby znásobí, jako by se někdo snažil převzít kontrolu nad jejím životem, který se jí začne rozpadat pod rukama jako domeček z karet a promění se v noční můru.

Martin Servaz se léčí na klinice pro policisty trpící syndromem vyhoření. Pronásledují ho zlé sny o bývalé lásce Marianne, unesené sériovým vrahem Julianem Hirtmannem. Jednoho dne dostane poštou obálku obsahující elektronickou kartu od hotelového pokoje, v němž před rokem spáchala sebevraždu jakási umělkyně. Někdo si přeje, aby se Martin vrátil do práce. A Martin Servaz se cítí být připravený.

Co když naši nejbližší nejsou takoví, jací se zdají? Co se stane, když někdo převezme kontrolu nad vaším životem a vztahy? Co se skrývá ve tmě? Nezhasínejte… a pokud to uděláte, připravte se na nejhorší!

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_cerven_2016_04
Joelle Charbonneau – Univerzita výjimečných – Zkouška (první díl bestsellerové série)
Země je zničena válkou. Je čas na její obnovu!

Líbily se vám Hunger Games? Potom neváhejte ani vteřinu a pořiďte si New York Times Bestseller přeložený do 14 jazyků – Univerzitu výjimečných – knihu o tom, že být nejlepší někdy nestačí.
Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí však otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 249 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Polina Žerebcovová – Deníky Poliny Žerebcovové (aneb Děvčátko uprostřed čečenské války)
Deníky Poliny Žerebcovové jsou strhujícím svědectvím ze samého nitra čečenských válečných hrůz. Polina se narodila v roce 1985 v Grozném a své dospívání prožila uprostřed čečenského pekla. Zažila zblízka válečnou realitu, opovržení i šikanu od spolužáků a učitelů. Ve svém příběhu odhaluje strhující svědectví o těžkém dětství, pubertě i mládí, během nichž proběhly tři čečenské války. Škola, první láska i hádky s rodiči – to zná každý mladý člověk. U Poliny však bezprostředně sousedily s bombardováním, hladem, zkázou a bídou.

Děvčátko s ruským příjmením a s šátkem uvázaným na muslimský způsob, se ocitlo mezi dvěma ohni: vidělo smrt, a tak bojovalo o život i o to, aby zůstalo samo sebou.

„Mučivé vyprávění Žerebcovové si již vysloužilo srovnání se svými předchůdkyněmi – Annou Frankovou, která si vedla deník během 2. světové války, a Zlatou Filipovičovou, jejíž deník líčí válku v Bosně. Nakladatelé si deníku Žerebcovové vysoce vážili, ovšem dlouho ho jeden po druhém odmítali vydat kvůli loajalitě k vládě moderního Ruska,“ uvedla anglická zpravodajská agentura Reuters.

Koupíte u všech dobrých knihkupců za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

text: redakce, partneři rubriky / foto: bigstock, partneři rubriky

Doporučené

Přidat komentář