Profíci radí

Profesionální vlasová poradna Paul Mitchell

Profici_radi_Paul_Mitchell_2016
Nejsou vaše vlasy takové, jaké byste je chtěli mít? Jsou suché nebo naopak mastné, těžko upravitelné? Potýkáte se s lupy nebo mastnou pokožkou hlavy? Možná stačí málo, lehká úprava střihu, používání určité řady produktů, nebo jen změnit návyky a Vaše vlasy budou takové, jaké si je přejete mít.

Časopis Woman&Style vám ve spolupráci s prestižní značkou Paul Mitchell přináší i v letošním roce vlasovou poradnu, kam můžete zasílat své dotazy ohledně problémů s vlasy nebo vlasovou pokožkou.

Každý druhý měsíc vybereme nejméně 3 dotazy, na které profesionálové z Paul Mitchell odpoví, a jejichž zasilatele odměníme doporučenými produkty Paul Mitchell.

Pro prosincovou poradnu byly vybrány dotazy těchto čtenářek: Lidka H., Liberec, Vlasta K., Praha a Mirka H., České Budějovice a zaměříme se v ní na péči o vlasy zatěžované častým žehlením, na nápravu nechtěné trvalé a na péči o vlasy, které se u kořínků mastí a jejichž délky jsou naopak suché.

Lidka: Dobrý den, mám 16ti letou dceru, která má krásné, pod ramena dlouhé vlnité až kudrnaté vlasy. Bohužel si ale, asi jako většina dívek v tomto věku, myslí, že ji takové vlasy nesluší a k mé nelibosti je skoro denně žehlí. Již delší dobu pozoruji, že se horší jejich kvalita, jsou matné, suché, takové bez života. Hádky na toto téma jsem již vzdala, ráda bych tedy využila této skvělé možnosti a požádala vaše odborníky o radu, jaké přípravky používat, aby mohla mít rovné vlasy (tedy je žehlit), ale zachovaly si zdraví a krásu.
paul_mitchell_poradna_prosinec_2016_04
Dobrý den, Lidko. Děkujeme za dotaz. Úprava pomocí tepelných přístrojů si vždy žádá i speciální pečující přípravky, aby nedocházelo k poškozování vlasů. Před každým žehlením doporučujeme na suché vlasy aplikovat Hot Off The Press® z řady Express Style. Tento termoochranný sprej chrání vlasy před tepelným poškozením, posiluje je a zabraňuje frizzu. Pokud si dcera také vlasy fouká, pak ať pro ještě větší ochranu aplikuje před foukáním na umyté, vlhké vlasy Heat Seal® z řady Soft Style, který se aktivuje právě po použití tepla a stejně, jako Hot Off The Press®, chrání vlasy před tepelným poškozením. Navíc dodává lesk, objem a zajišťuje dlouhotrvající fixaci.

Vlasta: Dotaz do poradny Paul Mitchell – Jak se co nejdříve zbavit nevzhledné trvalé – jeli to možné. Asi před měsícem jsem se nechala zlákat akční nabídkou lehké trvalé. Lehká byla bohužel ale pouze v té nabídce. Od kadeřnice jsem odešla jako beránek a od té doby se snažím s tím něco udělat. Je možné tento stav zvrátit nebo alespoň urychlit narovnání vlasů používáním nějaké určité kosmetiky?
paul_mitchell_poradna_prosinec_2016_02
Milá Vlasto, děkujeme za zajímavý dotaz. Zpětné narovnání vlasů po trvalé bohužel tak jednoduché není, ale dá se tomu pomoci používáním přípravků s uhlazujícím efektem, například z naší řady Smoothing pro nepoddajné vlasy. Ta obsahuje Super Skinny® Complex, který odpuzuje vodu z vlasů a tím zkracuje dobu vysoušení a umožňuje rychlejší styling. Základem je použití šamponu Super Skinny® Daily Shampoo, který vlas uhlazuje a dodává mu hebkost. Malé množství napěňte v dlaních, vmasírujte do vlhkých vlasů a opláchněte. Následně naneste do vlasů malé množství kondicionéru Super Skinny® Daily Treatment, nechte krátce působit a opláchněte. Uhlazující balzám Super Skinny® Relaxing Balm™ i velice nepoddajným vlasům dodává lesk, usnadňuje styling a zabraňuje krepatění vlasů. V dlaních rozetřete 2-4 dávky z dávkovače, vetřete do vlhkých vlasů a upravte do požadovaného účesu.

Mirka: Dobrý den. Ráda bych využila této příležitosti a zeptala se odborníka, jak na vlasy, které se u kořínků mastí a po délce jsou pak spíš suché, roztřepené. Moje vlasy jsou dlouhé zhruba do poloviny zad, od 16 let barvené (věk 38). Aby vypadaly jakž takž dobře, musím je mýt každý den. Na doporučení používám kosmetiku pro rychle se mastící vlasy. Je to vhodná řada? Nevysušuji vlasy právě tím, že používám kosmetiku pro mastící se vlasy?
paul_mitchell_poradna_prosinec_2016_03
Milá Mirko, vzhledem k tomu, že jste nekonkretizovala, jaké přípravky používáte, nedokážeme zhodnotit, zda jsou vhodné či nikoliv. Obecně bychom na Vámi popsaný problém doporučili řadu Lemon Sage na jemné vlasy, která díky výtažkům ze šalvěje, citrónu, máty peprné a čajovníku vlasy oživuje, osvěžuje a posiluje. Nejprve sáhněte po šamponu Lemon Sage Thickening Shampoo®, jehož svěží receptura se postará o viditelně čistší, silnější a zdravě vypadající vlasy chráněné před třepením. Malé množství naneste na vlhké vlasy a vytvořte pěnu. Tu pak důkladně opláchněte. Pokračujte kondicionérem Lemon Sage Thickening Conditioner®, který chrání, dodává lesk a usnadňuje rozčesávání. Malé množství vmasírujte do umytých, vlhkých vlasů a důkladně opláchněte. Do konečků vlhkých vlasů je vhodné použít Super Skinny® Serum z řady Smoothing, které uzavírá povrch vlasů, díky čemuž jsou hedvábně hebké a lesklé. Poté upravte vlasy do požadovaného účesu.

Dotazy do vlasové poradny můžete zasílat na: redakce@womanandstyle.cz.

Více o produktech Paul Mitchell najdete na: www.paulmitchell.cz.

Doporučené

1 komentář

  • Anna Králová 24/01/2017 at 8.19

    Vynikající kosmetika, rozdíl viditelný okamžitě, po prvním použití, už bych neměnila. Když chcete mít dlouhodobě hezké vlasy, vyplatí se investovat do kvality!

    Odpovědět

Přidat komentář