Fashion

Vytahané tepláky na doma? Zapomeňte!

Držíte v ruce tričko, které vám nesluší a místo do koše ho hodíte zpět do skříně s tím, že na doma se vám bude hodit? I když už je víc šedé než černé, má vypáraný lem a v podpaží skvrny od deodorantu? Všechny tuto situaci známe. Ale s tím je konec.

Těžko bychom pátraly, odkud plyne ten prapodivný domácí trend, že všechno, co se nám buď nelíbí, nebo už je staré, schováme do skříně a nosíme na doma. Jenže, proč bychom měly doma vypadat jak strašáci do zelí? Nebylo by lepší se cítit sexy? Je to přeci náš domov, místo, kde je nám nejlépe. Tak popadněte pytle na odpadky a jdeme na to!

Do popelnice s tím
Pokud máte doma 200litrové pytle na odpadky určené pro popelnice, tak si je nachystejte, určitě je totiž využijete. Na jednu hromadu si připravte všechno oblečení, které spadá do sekce na doma, případně to, které už nenosíte a schováváte z důvodů coby kdyby. Dlouho se nerozmýšlejte a kus po kusu ihned vhazujte do pytle. Pokud u některých kousků váháte, ihned si je na sebe oblečte. Pořád se vám nelíbí? Tak se vám pravděpodobně nebudou líbit nikdy. Vyhodit. Nad roztrženými hadříky se vůbec nepozastavujte. Nezašily jste je do teď? Nezašijete je nikdy. Ve finále vám zbude jen pár kousků, u kterých se vážně nemůžete rozhodnout. Tak si je schovejte, vyhodíte je při příštím generálním úklidu.
stare_obleceni_03
Trika po kolena
Pokud už naplněné pytle dávno leží v kontejneru pro charitu, můžete se věnovat daleko zábavnější činnosti. Naplňování skříně. Nejdříve se zamyslete, které oblečení je vám pohodlné. Pokud jste na doma pravidelně nosily dlouhá vytahaná trika ke kolenům, můžete je úplně bez problému vyměnit za nápadité, třeba vzorované šaty. Můžou být jakékoliv, důležité je, aby vám byly pohodlné. V zimních měsících volte dlouhý rukáv a doplňte je třeba o legíny. A v létě vám v šatech bude velice příjemně.

Teplákový typ
Pokud se doma nejlépe cítíte v teplácích, kupte si nějaký originální a barevný kousek. Tepláky můžete doplnit nějakým obyčejným hezkým tričkem, ve kterém se cítíte dobře, sportovní mikinou, či třeba elegantním svetříkem. Sice se to nezdá, ale i z tepláků se dá vytvořit pěkný outfit.
stare_obleceni_02
Oblečte si cokoliv
Pokud se nejlépe cítíte v saku či v kostýmku, je načase najít vhodnou variantu i pro domácí nošení. Zkusit můžete například pletená saka z vlny či elegantní svetříky a doplňte je jakoukoliv sukní či pohodlnými kalhoty. A pokud máte doma výrazné teplo a nejraději chodíte málo oblečená, kupte si elegantní minikraťásky a domácí top. Sice je budete mít jen na doma, ale i tak můžou být krásné a zajímavé.

Nejde to?
Pokud nejste schopni se ošklivého domácího oblečení zbavit, zkuste aspoň udělat kompromis. Za každý nový kousek vyhoďte dva staré. Pokud rády nakupujete, zásoba starého oblečení se bude rychle tenčit!

text: redakce / foto: bigstock, archiv

Doporučené

1 komentář

Přidat komentář