Sport

Procvičit tělo vám pomůže balanc

Cítíte, že se po celém dni stráveném sezením v kanceláři potřebujete trochu protáhnout, ale běhání, posilovna ani tréninky crossfitu nejsou nic pro vás? Zalíbit by se vám mohlo balanční cvičení, které můžete provádět doma. Stačí k tomu jednoduché balanční pomůcky.

Působí na celé tělo
S pomocí balanční podložky snadno procvičíte celé tělo. Napomáhá ke správnému držení těla, formuje problematické partie, zlepšuje koordinaci a působí proti bolestem zad, krční páteře, svalů a kloubů. Pokud chcete opravdu protáhnout celé tělo, je nezbytné zahrnout cvičební polohy vestoje, vleže, vsedě i v pohybu. Ano, tohle všechno se dá zvládnout s jedinou podložkou. A pokud si zakoupíte masážní variantu, dokáže dokonce stimulovat akupresurní body na chodidlech.

Cvičení zvládne každý
Na internetu je k dispozici inspirace na spoustu různých cviků s podložkami. Najdete je popsané, vyfocené i natočené na YouTube. V počátcích to bývá trochu náročnější, obzvlášť z hlediska rovnováhy. Začátečníkům se proto doporučuje podložku více nafouknout, pak jsou cviky snadnější. Základní sed je také možné zkoušet například s opřením o zeď. Důležité je i správné dýchání a nepřetahování svalů – cvičení by mělo probíhat tahem, nikoliv švihem.
insportline_balanc_02
Polštář na židli může působit celý den
Pokud si oblíbíte balanční cvičení, možná vám nakonec přijdou vhod i balanční polštáře. S nimi trénujete rovnováhu a cvičíte záda celý den. Položí se totiž na židli, a ulevují tak zádům namáhaným dlouhým sezením v kanceláři.

Balanční pomůcky včetně podložek se využívají i při cvičení jógy a pilates. Kromě podložek jde o pískem plněné míče, pěnové válce či cihličky. Díky jejich využití je možné pomalu odbourávat stres, bolesti zad, uvolňovat svalové napětí a celkově zpevňovat postavu. A rozhodně neplatí, že by balanční cvičení bylo vhodné pouze pro dámy. Čím dál častěji se do něj pouští i pánové, účinky na ně má úplně stejné.

zdroj: SEVEN SPORT / foto: bigstock, SEVEN SPORT / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář