Představujeme

A co vy? Už máte svůj kosmetický olej?

Zatímco krémy proti vráskám a pleťové peelingy zná téměř každý, kosmetické oleje nejsou tak známé. Je to přitom škoda, protože oleje jsou k pokožce v mnohých ohledech daleko šetrnější. Bývají vyrobené čistě z přírodních surovin. Různé typy olejů se získávají například z jader makadamiových ořechů či moringy – malého stromu z Indie.

Olej příjemně vmasírujete
Jestli teď zrovna přemýšlíte o tom, že vaši pleť nebude příliš vhodné zatěžovat mastnou tekutinou, jste na omylu. Při správném množství oleje (cca 3 – 5 kapek) se tekutina krásně vmasíruje, tím se uvolní prospěšné látky a pokožka se vyživí a zregeneruje.

Ale pozor, ne všechny kosmetické oleje se používají pro krásnější pleť. Některé pomáhají při popáleninách, akné, vaginálních infekcích či kousnutí hmyzem, jiné se dávají na nehtovou kůžičku.

Nové kosmetické oleje představila značka Renovality
Kosmetické oleje seženete v každé dobré drogerii, nejedná se o nic nového. Značka Renovality však nedávno přinesla na trh pár inovativních olejů. Od ostatních se liší už svým balením. Jsou distribuovány ve fialovém skle, které posiluje účinnost. Jelikož se jedná o rostlinné oleje, působí na ně sluneční záření. To má sice za následek růst rostlin, avšak po dosažení dospělosti způsobuje spíš zrychlení molekulárního rozpadu. Fialové sklo tedy funguje jako filtr, propouští jen neškodné sluneční světlo.
renovality_oleje_02
Mezi nejoblíbenější rostlinné oleje Renovality patří moringový olej vyrobený z opadavého stromu, který je na východě považován za elixír života. Moringový olej má opravdu tendenci omlazovat pokožku, neboť ji zpevní a rozzáří, působí také proti pigmentaci a akné. Velmi dobré účinky má i na vlasy.

Druhým tipem je hořčíkový olej. Možná víte, že hořčík se v těle podílí na 600 reakcích a jeho nedostatek se projevuje například nespavostí, vypadáváním vlasů, křečemi apod. Jelikož kožní aplikací se hořčík daleko lépe absorbuje, funguje olej lépe než doplňky stravy.

Přírodní oleje neslouží jen v kosmetice
Všechny rostlinné oleje Renovality jsou vyráběny bez chemických konzervantů a barviv, což se o většině kosmetických přípravků říci nedá. Jsou certifikovány jako přírodní kosmetika, ale mnohdy dokážou mnohem víc než vylepšit vaši pleť. Ricinový olej urychluje hojení jizev, meruňkový je na spáleniny a tak bychom mohli pokračovat dlouho.

zdroj PharmaFit Czech / ilustrační foto: bigstock, PharmaFit Czech / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář