Soutěže

Soutěž o 3×2 knihy Joakima Zandera – Plavec a Bratr

Nakladatelství Host uvedlo na český knižní trh kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena, Henninga Mankella či Åsy Larssonové, které záhy obsadily přední místa žebříčků prodejnosti.

Dalším autorem, který se stal velmi oblíbeným a na jehož tituly čekají mnozí z vás, je Joakim Zander. Pro ty, kteří se s tímto autorem ještě nestihli seznámit, jsme u příležitosti vydání druhého dílu bestselleru Plavec, ve spolupráci s nakladatelstvím Host, připravili soutěž o oba díly – Plavec a Bratr.

Joakim Zander (nar. 1975)
Vyrůstal ve Švédsku, Sýrii a Izraeli, střední školu absolvoval v USA. Pracoval v Evropském parlamentu a Evropské komisi v Bruselu. Jeho první román Plavec se stal mezinárodním bestsellerem. Druhý díl Bratr vychází v devětadvaceti zemích a dostal se do užší nominace na cenu Nejlepší detektivní román roku, udělovanou Akademií švédských autorů kriminální literatury, i do žebříčku bestsellerů německého týdeníku Der Spiegel.

Plavec
Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává je nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina a vydává se kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout – do Libanonu, Afghánistánu či do Iráku. O třicet let později se Klaře Walldéenové, mladé švédské zaměstnankyni Evropského parlamentu, nečekaně ozve její bývalý přítel Mahmúd Šammúš a naléhavě ji požádá o schůzku. Sdělí jí, že se dostal na stopu citlivých informací o amerických tajných operacích. Mahmúd a Klara se stanou terčem agentů CIA, kteří mají za každou cenu zabránit zveřejnění informací a zamezit tak mezinárodnímu skandálu. V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol…

Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností.

Bratr
Jásmín Adžamová utekla před svou minulostí z drsného stockholmského předměstí Bergort do New Yorku. Ve Švédsku nechala svého bratra, který se postupně radikalizuje a odchází bojovat do Sýrie. Jednoho dne dostane Jásmín zprávu o jeho smrti a rozhodne se vrátit. Ve Stockholmu zároveň pátrá po tom, kdo stojí za současnými pouličními nepokoji. Mohou nějak souviset s osudem jejího bratra? A je skutečně mrtvý? V Londýně mezitím Klara Walldéenová našla práci v institutu pro lidská práva a připravuje zprávu o důsledcích privatizace některých policejních složek. Výsledky svého výzkumu má představit na zasedání ministrů Evropské unie ve Stockholmu. Když v jejím okolí začne docházet k děsivým událostem, pochopí, že může nevědomky přispívat k velice temné agendě.

Nejžhavější politická témata naší doby v pokračování bestselleru Plavec.
soutez_host_plavec_bratr_01
Soutěž: 3 z vás dnes mají možnost získat 2 knihy Joakima Zandera – Plavec a pokračování bestselleru Bratr.

Soutěžní otázka: Jak už jsme zmiňovali v úvodu, vydává nakladatelství Host také knihy Henninga Mankela. A naše otázka zní? Jak se jmenuje kniha – sedmý díl série případů komisaře Wallandera?

a) O krok blíž

b) O krok pozadu

c) O krok stranou

Nechcete-li tipovat, nápovědu najdete na stránkách: www.nakladatelstvi.hostbrno.cz.

Správnou odpověď zašlete na e-mail info@womanandstyle.cz do 7. 3. 2017, do předmětu uveďte JOAKIM ZANDER . Tři autoři správné odpovědi od nás obdrží po dvou knihách tohoto autora.

Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na Facebooku nebo Instagramu a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzuji souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Doporučené

Přidat komentář