Volný čas

Vydejte se do zahraničí bez strachu z jazyků

Jsou dvě skupiny lidí. Jedni se vydají prakticky kamkoliv i bez znalosti místního jazyka a věří, že se vždycky nějak domluví pomocí rukou a nohou. Druhá skupina má strach v zahraničí otevřít pusu, protože ví, že na tom s angličtinou není zrovna nejlépe. Patříte k těm druhým? Tak to je nejvyšší čas s tím něco udělat.

Co kdybyste se letos konečně na dovolené nemuseli strachovat promluvit? Zapište se na kurzy angličtiny a dodejte si sebevědomí.

Nikdy není pozdě začít se učit cizí jazyk
Závidíte dnešním dětem, které se učí cizí jazyky kolikrát už od školky? Nevymlouvejte se na věk. V mládí je sice učení cizích řečí jednodušší, ale i v dospělosti se dá osvojit nový jazyk. Nezáleží na tom, zda jste se ho učili ve školních letech, nebo budete začínat úplně od píky. Důležitá je chuť získat nové znalosti. Předem si tedy ujasněte, co vám studium jazyka přinese. Děláte to kvůli svobodě v cestování? Pro lepší pracovní uplatnění? Abyste se domluvili se zahraničními příbuznými? Kvůli čtení knih a sledování filmů v originálním znění? Důvodů je mnoho, znalost jazyka vám otevře dveře do všech směrů.

Jazykové kurzy budete stíhat
V každém větším městě se nachází nějaká jazyková škola, která má večerní kurzy vhodné pro pracující lidi starající se o rodinu. V Praze má širokou nabídku kurzů v různý čas Institut jazykového vzdělávání (IJV) sídlící na Václavském náměstí. Funguje už 15 let a má mnoho referencí od významných firem. Výběr jazyků je téměř nekonečný, rozhodně nemusíte skončit u angličtiny, i když to je dnes základ, který by měl ovládat každý.
jazykove_kurzy_02
S lektory z IJV vás jazykové kurzy Praha budou bavit a konečně se zbavíte ostychu mluvit v cizině. Je jen na vás, zda si vyberete skupinové kurzy nebo individuální výuku (vhodnou v případě, že už jste aspoň mírně pokročilí). A ještě jedna věc – nebojte se, že byste se mezi mladými cítili nepatřičně. IJV otevírá například i kurz anglického jazyka 50+.

Zdroj: Institut jazykového vzdělávání, s.r.o. / foto: archiv / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář