Beauty

5 kosmetických tipů aneb jak zakrýt stopy kocoviny

Těžké ráno? Oslava se protáhla do pozdních nočních nebo ranních hodin a vy musíte do práce? Vaše hlava třeští, kůže je nateklá a zašedlá? Nezoufejte! I na takové situace existuje řešení – pár jednoduchých rychlých triků, které vaši pleť během několika minut dostanou zpět do formy.

Voda
Vaším nejlepším přítelem se musí stát voda. Samozřejmě, že nejlepší je prevence. Je tedy dobré katastrofálnímu stavu pleti předejít a pít dostatečné množství vody před párty, během ní i po ní. Pokud jste prevenci zanedbala, snažte se vypít hned po ránu alespoň 2 velké sklenice čisté vody – jednak rychle hydratujete svoji kůži, odejít by měla i bolest hlavy.

Hydratace pleti
Máte-li alespoň chvilku na odpočinek, než budete muset jít do práce, „nakrmte“ svou pleť výživným krémem. Ráno potom použijte hydratační krém či gel a pokračujte líčením.

Potlačení otoků a kruhů pod očima
Bez otoků a kruhů pod očima se většinou kocovina neobejde. Nejrychlejším způsobem jak se jich zbavit, je led či hodně studená voda. Vezměte z mrazáku kostku ledu a střídavě přikládejte na pravé a levé oko. Následně se vaším pomocníkem může stát zklidňující oční krém s aloe vera nebo vitamínem E, ideálně v kombinaci, případně s obsahem vitamínu K a retinolu. Skvělými pomocníky jsou také například plátky okurky, vatový tampon namočený ve šťávě z brambor, ricinový olej nebo chladný sáček čaje (třeba heřmánkového).
kosmetika_tipy_kocovina
Zapomeňte na kávu
Většina žen má tendenci si po dlouhé noci uvařit pořádný hrnek kávy – tak na to zapomeňte! Spíš než kávu si nalijte sklenici vody, pomerančového džusu nebo banánového šejku. Neuškodí také rozpustit si ve vodě šumivou tabletu draslíku.

Do práce pěšky
Zapomeňte také na auto či MHD. Pokud to jen trochu jde, vydejte se do práce pěšky. Pohyb zrychlí váš krevní oběh, vrátí barvu do vašeho obličeje a tím zakryje zašedlou pleť či bledost.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář