Knižní novinky

Novinky na pultech knihkupectví – srpen 2017

Měsíc srpen přinesl na pulty našich knihkupectví mnoho krásných knižních titulů. Dnes vám představíme ty, které zaujaly naši redakci. Mnoho čtenářů se už jistě těší na pokračování Třicetileté války, v Edici světový bestseller vyšel temný psychologický thriller Ta přede mnou, začíst se můžete také do severské krimi v českém podání Zmizela v mlze, na své si přijdou i milovníci historie – vychází kniha Jana Bauera – Sláva a pád přemyslovských králů.

Novinky nakladatelství Euromedia Group

Heidi Rehnová – Třicetiletá válka 3: Jantarové dědictví (závěrečný díl trilogie)
Podzim 1662. Ve víru königsberského povstání se dcera bývalé ranhojičky Magdaleny, Carlotta, znovu setká se svou první láskou Mathiasem. Jako důstojník kurfiřtské armády patří k obléhatelům města. Jejich vztah tedy nestojí pod šťastnou hvězdou. Když se politická situace v Königsbergu vyostří, upadnou Carlotta a její matka do podezření, že prozradily obléhatelům důležitá tajemství. Nezbývá jim proto nic jiného než utéct z města…

Knihu Třicetiletá válka 3: Jantarové dědictví koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství. Vydává Knižní klub.
novinky_knihy_srpen_2017_euromedia
J. P. Delaney – Ta přede mnou
Temný psychologický thriller, který byl ještě před vydáním prodán do více než 30 zemí po celém světě a jehož autorem je úspěšný spisovatel, vystupujícího pod pseudonymem J. P. Delaney.

EMMA se snaží vzpamatovat z traumatického přepadení a se snoubencem hledá místo, kde by mohla začít nový život. Ovšem žádný z bytů, které navštíví, pro ni není cenově dostupný – anebo se v něm necítí bezpečně. Dokud nenavštíví ten dům na Folgate Street. Je to mistrovské architektonické dílo – minimalistický design ze světlého kamene a skla se vzdušnými, otevřenými prostory. Ten dům má ovšem také svá pravidla. Tajemný architekt, který ho projektoval pro svou rodinu, má totiž pro nájemníky celou řadu nařízení a restrikcí – nesmí mít např. žádné knihy, ozdobné polštáře či jiné dekorativní předměty, dokonce ani fotografie. Tenhle prostor má totiž své nájemníky změnit – a také to udělá.

JANE prožila osobní tragédii a také ona potřebuje nový začátek. Když objeví dům na Folgate Street, okamžitě ji uchvátí – stejně jako jeho sice trochu odměřený, ale přitažlivý tvůrce. Brzy po nastěhování se však Jane dozvídá o záhadném předčasném úmrtí předchozí nájemnice – ženě, která byla Jane podobná jak vzhledem, tak věkem. Čím více se Jane snaží v onom příběhu rozlišit pravdu od lží, tím více je nucena podřídit se stejným pravidlům, dělat stejná rozhodnutí, stýkat se s těmi samými lidmi a zažívat stejný teror jako ta předešlá…

Knihu Ta přede mnou koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách Knižního klubu. Vydává Ikar.

Malin Persson Giolito – Tekutý písek
Osmnáctiletá Maja Norbergová, obyčejná dívka, výborná žačka a oblíbená kamarádka, se ze dne na den stala nejnenáviděnější osobou ve Švédsku, obviněnou z účasti na masakru na střední škole a vraždy svého chlapce a nejlepší přítelkyně. Maja však nebyla sama, kdo ten den střílel… Po devíti měsících začíná soudní proces. Po devíti měsících absolutní izolace se Maja pokusí dokázat, že se jen bránila. Veřejnost ani média jí ale nevěří. Případ však odkrývá mnohem hlubší příčiny – maska zdánlivě uhlazeného, bezproblémového života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti… Tekutý písek byl vyhlášen nejlepší švédskou krimi roku, vychází ve 23 zemích.

 

Knihu Tekutý písek koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 359 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství. Vydává Knižní klub.

Novinky nakladatelství Albatros

Michaela Klevisová – Zmizela v mlze (Severská krimi v českém provedení od držitelky ocenění za nejlepší českou detektivku)
Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katrine zemře další pacientka. Rybáři ji najdou uškrcenou na opuštěném místě u řeky. Bergman postupně zjišťuje, že skoro každý obyvatel zdánlivě idylické vesnice má nějaké tajemství.

Ann-Solveig žije v odlehlé vesnici u norského fjordu vysoko za polárním kruhem s mužem, ze kterého má strach. A nikdo jí to nevěří. Pod vlivem své sousedky, psychosomatičky Katrine se rozhodne partnera opustit… ale nakonec místo toho skočí z útesu do moře. Přesně o rok později začne Katrine dostávat výhrůžné vzkazy. Vzápětí zemře další její pacientka – rybáři ji najdou uškrcenou na opuštěném místě u řeky. Český kriminalista Josef Bergman chtěl na tomto místě strávit poklidnou rybářskou dovolenou a ujasnit si životní priority, ale místo toho se stane jedním z důležitých svědků v zamotaném případu. Postupně zjišťuje, že skoro každý obyvatel zdánlivě idylické vesnice má nějaké tajemství…

Knihu Zmizela v mlze koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 269 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Elly Blake – Ledová krev (První díl nové série Ledové krve)
Vládne ohni, ale žije v krutém světě, kde vládne led.
Říká se, že protiklady se přitahují. Někdy to ale neplatí! Ruby, která vládne ohni, žije v krutém ledovém světě. Když je její matka zavražděna, přidá se k rebelům, aby jim pomohla zastavit šíleného Krále ledu. Než se zapojí do boje, je zajata a donucena bojovat v turnaji proti nejlepším ledovým bojovníkům. Jeden z nich jí ale není lhostejný. Oheň a led jsou nepřátelé na život a na smrt, společně však můžou vytvořit sílu, která vše změní.

Knihu Ledová krev koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_srpen_2017_albatros
Iona Grey – Dopisy, které nikdo nečetl (Dva příběhy, dvě doby, čtyři mladí lidé a jediný dopis, který všechny spojuje)
Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…

Knihu Dopisy, které nikdo nečetl koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Brána

Eva Ava Šranková – Život v hříchu
Historický román Život v hříchu je nevšední příběh o lásce, zradě, odvaze a vzácné relikvii z dob středověké Itálie, kdy se do dějin nesmazatelně zapsaly hrdinské, ale i zvrhlé činy rytířů, často zaslepených bezohledností a touhou po moci. Odehrává se krátce po druhém lateránském koncilu, který nejenže ukončil papežské schizma, ale byl na něm uzákoněn i povinný celibát kněží a jejich manželství byla zrušena. Kromě intrik tehdejší společnosti odhaluje příběhy tří hlavních představitelek – Adelasy, Arianny a Alessandry – jejich život v nemalé míře ovlivní jeden a ten samý muž. Jak se samy vyrovnají s údery osudu, když je nejkrutěji zraní právě ti, kteří jim měli podat pomocnou ruku? A k jaké nejposvátnější křesťanské relikvii, o které se traduje, že má magickou moc, se dostali obdivovaní, ale i tolikrát hanění templářští rytíři?

Knihu Život v hříchu koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 249 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

A. J. Kazinski – Znovuzrození vraha
V dánském detenčním ústavu netradičním způsobem zemře uznávaný psychiatr. Je otráven bolehlavem, což je nesmírně zdlouhavé a bolestivé umírání. Niels Bentzon, vyjednávač dánské policie, je pověřen vyšetřováním jeho smrti, ale všechno musí proběhnout pod přísným utajením. Niels místo vytoužené dovolené skončí v detenčním ústavu mezi nejnebezpečnějšími živly Dánska. Zaměří se především na neblaze proslulého Salomona Gašpara, přezdívaného „ředitel hotelu“, který v něm vzbuzuje od počátku podezření. Netuší však, že vše bude mnohem komplikovanější, než se zdá, a v hlavě se mu rodí čím dál více otázek. Co mají Solomon, jenž vraždil právě za pomoci bolehlavu, a Michael Bedford, který počátkem druhé světové války zemřel na otrávení touto rostlinou, společného? Co za tajemství skrývá dokument, jenž byl roku 1939 pečlivě uschován, a jak tohle vše souvisí se smrtí psychiatra Paludana?

Knihu Znovuzrození vraha koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_srpen_2017_brana
Jan Bauer – Sláva a pád přemyslovských králů
Přemysl Otakar I., Václav I., Přemysl Otakar II., Václav II. a konečně Václav III., to jsou jména nejslavnějších králů přemyslovské dynastie, kteří byli faktickými budovateli českého státu. Zatímco jejich předchůdci počínaje prvním pokřtěným českým knížetem Bořivojem se rozdílnou mírou zasloužili o jeho základy, vyjmenovaní dědiční králové rozhodným způsobem vstoupili do evropské historie a významně se na ní podíleli. Jejich životní osudy byly často velmi dramatické, okamžiky slávy a moci se střídaly s osudovými pády. Zatímco Přemysl Otakar I. po sobě zanechal životaschopné a silné České království, jeho jmenovec Přemysl Otakar II. dokonce sahal po císařské koruně, Václav II. zase díky kutnohorském stříbru učinil českou měnu nejpevnější v Evropě a na krátkou chvíli spojil Čechy a Moravu s Polskem a Uhrami do jednoho soustátí. Zkušený autor literatury faktu Jan Bauer se při líčení královských osudů nevyhýbá ani soukromí panovníků a představuje je jako muže s masa a kosti, plné často protichůdných vášní, a odhaluje jejich nepříliš známé třinácté komnaty.

Knihu Sláva a pád přemyslovských králů koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 249 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

text: redakce, patrneři / foto: archiv, patrneři / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář