Profíci radí

Pět nepřátel kancelářských vlasů. Který je váš úhlavní?

Šéfa suchara se nezbavíte, vysušených vlasů ano. Stejně jako podrážděné pokožky hlavy, polámaných konečků, podvyživených kořínků a dalších trablů, které na vás čekají v kanceláři.

Suchý vzduch
Odvěké hádky dvou klanů: „větračů“ a „zmrzlíků“. Centrální klimatizace. Dusno. Když se tahle specifika kancelářského života spojí, vlasy trpí. Vysušují se, lámou se a třepí. „V dusné místnosti se navíc může zapařovat vlasová pokožka. Výsledek – lupy a další nepříjemné dermatitidy, varuje Linda Žáková, kadeřník Paul Mitchell.

Řešení
Pijte hodně vody a dopřejte ji i vlasům, pokožce hlavy a pleti. S hydratační mlhou ve spreji Paul Mitchell Awapuhi Moisture Mist® to půjde samo. Snadno se používá, úžasně osvěžuje, a hlavně hloubkově hydratuje. Vlasům dodá vláhu, výživu i lesk díky vybraným přírodním zázrakům: kyselině mléčné, havajské rostlině awapuhi a výtažkům ze spiruliny a mořského planktonu.

Umělé osvětlení
Zářivky patří ke kancelářím stejně neodmyslitelně jako toner k tiskárně, podpis k e-mailu a podivný zápach k firemní kuchyňce. Není před nimi úniku. Podle kadeřníků přitom můžou pozměnit odstín barvy, a když vlasy umělému světlu vystavujeme dlouhodobě, hrozí jim dokonce slábnutí a řídnutí.

Řešení
Specialista na slábnoucí hřívu se jmenuje TeaTree Scalp Care Anti-Thinning Shampoo®. Chrání barvu, zbavuje nečistot a při mytí stimuluje pokožku hlavy – to se brzy promítne i na vlasech. Budou vyživené, silnější a na první pohled husté. Nejlépe funguje v týmu s kondicionérem Scalp Care Anti-Thinning Conditioner®.

Stres a nervozita
Klasičtí nepřátelé kancelářských krys se propisují do celkového zdraví, stavu pleti a samozřejmě i vlasů. Přičtěte k tomu ještě neurotické zlozvyky, o kterých často ani nevíme. „Kdo si sahá na vlasy, nedělá dobře,“ říká Renáta Sukupová, produktový technolog Paul Mitchell. „Víc a víc se při tom mastí, a pokud si je navíc kroutíte, jsou náchylné k lámání.“

Řešení
Nesahat! Radši mějte při ruce lego nebo fidgetspinner. Když už jsou vlasy polámané, pomůže super péče. Třeba s hydratačním krémem Super-Charged Moisturizer®, který zlepší jejich pružnost, zanechá je hydratované, hebké a lesklé. Díky panthenolu je navíc zklidní, takže už žádné drbání.
paul_mitchell_vlasy_prace_02
Špatná výživa
Před deadlinem zapomínáte na jídlo, mezi poradami se nestíháte naobědvat a když už konečně svačíte, dáte si radši dortík z kantýny než jablko? Podobné zlozvyky do kancelářského vesmíru patří, ale odnáší je celé tělo včetně nebohých vlasů a pokožky hlavy. „Tělo rozděluje živiny podle potřeby. Když nebude mít dost vitaminů, do vlasů nepošle žádné. A začnou padat,“ varuje Renata Sukupová.

Řešení
Vytáhněte vitaminy do boje! Připravte si do kanclu salát nebo svačinu plnou ovoce a oříšků. Vlasy nezapomeňte napumpovat živinami také při běžném mytí, kdy se „otvírají“ a dobře je přijímají. Dopřejte jim intenzivní péči Hair Repair Treatment®, která s pomocí mastných kyselin, pšeničných proteinů a vitaminů napravuje škody, posiluje, zlepšuje texturu, pružnost i lesk.

Každodenní styling
Časté foukání nebo žehlení, cestování s mokrou hlavou, nekvalitní stylingové přípravky, moc laku na vlasy, culík, který nikdy nerozpouštíte… Tradičních hříchů se někdy dopustí každá podnikavá dívka. Kadeřník to pozná! „Takové vlasy jsou často mastné od hlavy a v délkách vysušené,“ popisuje Linda Žáková, kadeřník Paul Mitchell.

Řešení
Střídejte účesy. Místo culíku zkuste ležérní cop nebo vlasy stáhněte dozadu látkovou čelenkou. Při stylingu používejte jen profesionální nástroje a produkty. Práci za tři zvládne Marula Oil Rare Oil Treatment®, s luxusním marulovým olejem: použijte ho jako kúru při mytí, ochranu před foukáním i uhlazující péči na závěr. Po laku už ani nevzdechnete!

Zdroj: Paul Mitchell / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář