Volný čas

8 věcí, které by měla obsahovat každá kabelka

„Můžeš mi říct, co v té tašce taháš?“ Tak tuto větu už asi slyšela od partnera alespoň jednou každá z nás. Kabelka je pro většinu žen zkrátka nejlepší přítelkyní. Chodí s námi všude a nosí všechny nezbytnosti, které bychom během dne mohly potřebovat. Asi každá kabelka obsahuje peněženku, mobilní telefon a klíče od bytu. Další obsah se může mírně lišit. Dnes přinášíme seznam věcí, které by vaše kabelka obsahovat měla.

Papírové kapesníky
Jistě znáte ten pocit, když vám něco vlétne do oka nebo do nosu a je třeba to neprodleně vyndat. Věřte, že prst není zrovna to pravé. Nebo taková alergie na pyl – ta dokáže pěkně zatočit s make-upem. A co chuť na něco dobrého cestou do práce? Nebo potřeba dojít si na toaletu, ne vždy jsou toalety dobře zásobeny toaletním papírem. Zkrátka, papírový kapesník dokáže zachránit leckterou pohromu – rozmazaný make-up, objekt v oku nebo v nose i nechtěné kousky potravin okolo úst.

Antibakteriální gel na ruce
Během dne se naše ruce dotýkají mnoha věcí – od držadel v městské hromadné dopravě, přes kohoutky na toaletách, až po držadlo nákupního vozíku či košíku v supermarketu. Na všechny tyto věci před námi sahaly stovky lidí a číhají na nich bakterie, které nám mohou hodně znepříjemnit život.

Rtěnka
Pro ty z nás, které si svůj look bez rtěnky nedokážou představit, je mít svou oblíbenou barvičku stále sebou nezbytností. Každé jídlo a pití nám ze rtu kousek barvy ukrojí a je třeba ji obnovit. Rty se rtěnkou jen na okrajích zkrátka nevypadají dobře.
obsah_kabelka_02
Zrcátko a hřeben (nejlépe 2v1)
Zejména v zimním období s přechody z tepla do chladu se může stát, že utrpí make-up vašich očí – oči začnou slzet a řasenka se rozmazávat – budete-li mít po ruce zrcátko, nebudete muset stav svého obličeje „konzultovat“ se zpětnými zrcátky okolo stojících aut. Vítr, chlad a čepice nenechají „chladným“ ani váš účes. Po příchodu do práce, na schůzku nebo třeba do restaurace není od věci zajít na toaletu a vlasy upravit.

Náplast
Možná si některé z vás řeknou „Proč náplast?“, ovšem ty z vás, které nedají dopustit na vysoké podpatky, nebo si častěji kupují nové boty, budou vědět své. Koupila jste si nové lodičky a chcete je ukázat na večírku, v zaměstnání nebo je jen toužíte „vyvenčit“? Věřte, že náplast by se mohla hodit. Skoro každé nové boty po sobě zanechají nějaký ten puchýř a ten dokáže pěkně potrápit.

Pilník na nehty
Pilník na nehty ocení v kabelce nejednou každá žena. Nosíte silonky, šátky nebo pletené oblečení? Takový zatržený nehet je pro tyto druhy oblečení učiněná katastrofa. A brousit si nehty o hranu stolu opravdu nepůsobí dobře.

Hygienické potřeby
Málokterá z nás má to štěstí, že přesně ví, kdy přijdou její dny. Mít ve své kabelce pohotovostní tampon se opravdu vyplatí.

Deštník
Výhody deštníku vám asi nemusíme představovat. Pokud tedy zrovna nehlásí dlouhodobé sucho nebo nepatříte mezi ty šťastné, které zmoklé vypadají krásně, mějte ho raději po ruce. Člověk nikdy neví, co si pro něj počasí během dne přichystá.

text: redakce / foto: bigstock, archiv

Doporučené

Přidat komentář