Beauty

Blíží se léto: Rychlá cesta k hladké pokožce

Chladné počasí, suchý vzduch a slunce může mít neblahý vliv na texturu pokožky, zanechají ji drsnou a suchou. Existuje však několik kroků, kterými docílíte toho, že vaše pokožka bude měkká a hebká a vy se v létě na pláži budete cítit jako královna :-)

Suché kartáčování
Suché kartáčování je starobylá exfoliační technika, která odstraní suchou, zrohovatělou svrchní kůži a stimuluje krevní oběh. Pro suché kartáčování je nejvhodnější jemný kartáč z přírodních vláken. Přírodní štětiny jsou k pokožce šetrnější než štětiny z umělých materiálů. Pomocí krátkých pevných tahů přejíždějte po pokožce jedním směrem.

Chladné sprchování
Opláchněte pokožku chladnou vodou – přecházejte postupně od vlažné až po studenou. Teplá voda způsobuje vysychání kůže, zatímco chladná voda stahuje a zpevňuje. Vyhněte se maximálně horkým koupelím – ty jsou dobré pro duši, nikoli však pro kůži vašeho těla.

Méně mýdla
Běžně dostupná mýdla, sprchové gely a peelingy vaši pokožku vysušují. Používejte proto k mytí přírodní mýdla na bázi oleje nebo pouze čistou vodu.

Hydratace
Hydratace je pro pokožku celého těla nesmírně důležitá. Ihned po osprchování se tak namažte nějakým hydratačním pleťovým krémem, olejem či mlékem. Ochrání vaši pleť před nepříznivými vlivy venkovního prostředí. Pro inspiraci přinášíme pár nápadů, jak zlepšit hydrataci vašeho těla. Kokosový olej – tato krásně vonící látka se rychle vstřebá do pokožky, dodá tolik nezbytnou hydrataci i lesk. Bambucké máslo – svým složením je velmi blízké kůži, výborně se vstřebává a proniká až do jejích nejhlubších vrstev. Pokožce dokáže předat veškeré drahocenné látky, které obsahuje, aniž by ucpávalo póry. Olivový olej – olivový olej je určen zejména pro hloubkovou hydrataci. Nejlepší způsob jak využít jeho blahodárných účinků je nechat ho do pokožky cca 10 minut vstřebávat a poté ji opláchnout vlažnou vodou. Jako vynikající ochrana proti chladnému zimnímu vzduchu působí lanolin. Lanolin má výraznou schopnost změkčovat kůži. Suchost pokožky dokáže během jedné hodiny zredukovat až o 40%. Má podobné složení jako mezibuněčné lipidy, proto jeho molekula lehce proniká do mezivrstev lipidové struktury. Na pokožce vytvoří ochranný film, vyhlazuje kožní nerovnosti.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář