Hubnutí

7 nejčastějších dietních chyb, které my ženy děláme

Máte pocit, že neustále bojujete se svým oblečením? Pořád není dostatečně velké, i když cvičíte nebo držíte jednu dietu za druhou? Myslíte si, že všechno děláte správně, ale vaše úsilí nemá valné výsledky? Potom si přečtěte, jaké nejčastější chyby my ženy děláme. Chyby, které nám brání zhubnout.
dieta_chyby_02
Dieta bez cvičení
Tato forma diety má 2 obrovské problémy. Jedním je ztráta svalové hmoty. Sice budete vážit méně, vejdete se do menší velikosti oblečení, ale budete ochablá. Druhý problém je pak ještě horší – taková dieta zpomalí váš metabolismus. Čím déle budete méně jíst, tím pomalejší váš metabolismus bude.

Nezaměřujte se na číslo na váze
Pro většinu žen je nejdůležitější číslo, které jim ukazuje váha. Ano, pokud budete držet dietu tak, že budete méně jíst, zhubnete, ale ztratíte také svalovou hmotu. dieta_chyby_01Budete-li hubnout zdravě – tj. změníte svůj životní styl a zapojíte do svého života pohyb, nemusí váha ukázat menší číslo, budete ale vypadat daleko lépe a také se lépe cítit. I oblečení vám bude lépe sedět – sval je totiž hustší a tak zabírá méně místa, než tuk.

Nevynechávejte snídani
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Tělo potřebuje energii a potřebuje ji i pro hubnutí. Budete-li jíst vyváženou zdravou snídani, je mnohem pravděpodobnější, že se nebudete přejídat během dne, pozdě odpoledne a večer. Svůj den tedy začněte zdravě – zdravou snídaní.

Nespoléhejte se na prášky
Pilulky na hubnutí jsou velmi častým „pomocníkem“ při ženském hubnutí. Myslíme si, že je jedno, co sníme a zda se hýbeme, večer si prostě vezmeme tabletku, která „zaručuje“ úbytek kolem 10 kilogramů za měsíc a je to! Jak jednoduché. Proč je tedy tolik obézních žen? Protože jednoduše nic samo o sobě nefunguje. Jediná štíhlá žena, která „docílila“ dokonalého těla pomocí pilulky, je ta z reklamy na pilulku. Zdravý rozum, vyvážená strava a pohyb = štíhlé zdravé tělo.

Příliš málo jídla
Minimum pro zdravé a fit tělo jsou 3 jídla denně a alespoň dvě malé svačiny (třeba kousek ovoce nebo zelenina). Mnoho žen si myslí, že nejlepší způsob jak rychle zhubnout je vynechat snídani a ošidit oběd. Vaše tělo však potom běží pouze „na výpary“ a je velmi pravděpodobné, že se večer přejíte, neboť budete hladová. To je ideální recept pouze pro ukládání tuku, neboť tělo takto získané kalorie nespálí.

Emoční jídlo
Ženy jsou náchylné k mnoha emocím a to i během jediného dne. Ráno jsou veselé, v poledne smutné a večer cítí úzkost, smutek nebo vztek. Potom mají pocit, že sladkosti obalí jejich nervy a budou se cítit lépe. Obracíte-li se k jídlu, když máte problémy, starosti nebo jste ve stresu, dbejte na to, co jíte. Zkuste si udělat mísu zeleninového salátu, vezměte si jogurt nebo nějaké méně sladké ovoce.
dieta_chyby_05
Nedostatek spánku
Nedostatek spánku je nejčastěji přehlíženým faktorem. Pokud děláte všechno správně, a přesto nedochází k úbytku tuku ve vašem těle, podívejte se na svůj spánkový režim. Jste v posteli v rozumnou hodinu? Spánek je nedílnou součástí procesu zdravého hubnutí. Nedostatek spánku způsobuje nižší míru energie, metabolismus správně nefunguje, nemáte tak sílu ani náladu na pohyb, spíše se obrátíte směrem k jídlu a lenošení. Spánek má vliv na hladiny některých hormonů v těle, které hrají důležitou roli v potlačení chuti k jídlu a ke stimulaci chuti k jídlu.

text: redakce / foto: dreamstime, bigstock

Doporučené

Přidat komentář