Beauty

7 způsobů jak vypadat mladší bez ohledu na věk

Zatímco v mládí si mnoho žen a dívek roky přidává, v určitém věku chce téměř každá z nás vypadat mladší a nezáleží na tom, zda je nám 30 nebo 70. Čas se však ještě nikomu zastavit nepodařilo a tak jsou jeho stopy znát na každém z nás.

Naštěstí dnešní trh nabízí mnoho produktů, které dokážou čas alespoň zpomalit a existuje i pár triků, jak vypadat mladší, než je náš skutečný věk. Nejdůležitější je se o pleť dobře starat a péči přizpůsobit věku. Péče, kterou jsme pleti věnovaly ve dvaceti, už ve třiceti a čtyřiceti neobstojí.

Vitamín C
Jedním z nejlepších způsobů jak vypadat mladší, je zvýšit příjem vitamínu C. Ten stimuluje v kůži tvorbu kolagenu a je velmi důležitý pro výrobu, údržbu a opravu kožních buněk, zkrátka pro udržení svěží a zdravě vypadající pleti. Vitamín C se přirozeně vyskytuje v mnoha potravinách, například v citrusových plodech, v kiwi, ananasu, listové zelenině, petrželi, rajčatech a jahodách.

Bílkoviny
Bílkoviny hrají významnou roli v podpoře pleti. Měly by být důležitou živinou ve vašem stravovacím plánu. Bílkoviny jsou v hojné míře obsaženy v libových rybách, kuřecím mase, v mléčných produktech, vejcích, fazolích, ořechách…
jak_vypadat_mladsi_02
Zelený čaj
Zelený čaj je považován za jeden z nejzdravějších nápojů. Je přímo zásobárnou výhod pro kůži. Obsahuje velké množství antioxidantů, které pomáhají eliminovat volné radikály – jeho konzumace tak zabraňuje předčasnému stárnutí. Je také velmi prospěšný pro léčbu různých druhů onemocnění kůže (akné, lupénka, růže, vrásky, bradavice).

Správný make-up
Víte, že nesprávný výběr barvy make-upu může zdůraznit všechny nedostatky vaší pleti? Chcete-li vypadat mladší, poraďte se s vizážistkou nebo s nějakým odborníkem v obchodě s kvalitní kosmetikou, jaký odstín make-upu je pro váš typ a tón pleti ten nejlepší.

Bronzer
Bronzer je skvělým pomocníkem, pokud se na vaší pleti už začaly objevovat skvrny (například po jejím vystavení slunci) nebo stařecké skvrny. Nejen, že bronzer dokáže tyto nedostatky pleti zakrýt, ale navíc dodá pleti okamžitě zářivý nádech, sjednotí její tón a vykreslí kontury.

Péče o oční okolí
Tmavé kruhy pod očima vás mohou dělat staršími více než třeba vrásky nebo šediny. Jednou z nejčastějších příčin otoků a tmavých kruhů pod očima je nedostatek spánku. Zajistěte si denně alespoň 7-8 hodin spánku. Před ulehnutím odstraňte z tváře veškerý make-up, očnímu okolí dopřejte nějaký výživný krém (určený přímo na choulostivou oblast okolo očí) a při líčení nezapomínejte na korektor.

Péče o ruce
Péče o vaše ruce je stejně důležitá jako péče o obličej, krk a dekolt. První kontakt, podání ruky, o vás a vašem věku hodně vypovídá. Na ruce a nehty působí mnoho vlivů, od slunce, mrazu, vody a větru, přes chemické přípravky, až po těžší práce v domácnosti. Pokožka rukou se stává hrubou, suchou a zašedlou. Dopřejte svým rukám kvalitní péči, ať už je to péče v podobě pravidelné manikúry nebo kvalitního výživného krému, kterým si ruce budete pravidelně mazat.

text: redakce / foto: dreamstime

Doporučené

Přidat komentář