Beauty

6 každodenních aktivit, které můžou škodit vaší pleti

Denně svou pleť čistíte, dopřáváte jí ty nejlepší krémy a masky a stále se na ní objevují pupínky, je matná, zašedlá, ucpávají se póry? Na vině můžou být obyčejné denní aktivity, které děláte, aniž byste si uvědomovala, že právě ty můžou zapříčiňovat vaše problémy s pletí. Pokud nejste majitelkami dokonalé pleti, vynaložte alespoň minimální úsilí k tomu, abyste svou pleť ochránila před většími problémy.

Používání mobilního telefonu
Zamyslete, kde všude se „pohybuje“ váš mobilní telefon – v kapse kalhot, v bundě, kabelce, na pracovním stole, na stole v restauraci… Všechna špína a bakterie, které na telefonu ulpí, se jeho následným použitím přenesou na vaši pleť. Mějte vždy po ruce antibakteriální ubrousky a svůj telefon udržujte v čistotě – nestojí to moc a věřte, že vaše pleť vám poděkuje.
denni_aktivity_plet_03
Nošení brýlí
Vaše brýle jsou denně mnoho hodin v kontaktu s vaší pokožkou. Jste si jista, že je pravidelně čistíte? Na brýlích se usazuje mnoho bakterií, které se mohou dostat do pórů a vytvářet tam příznivé prostředí pro vznik různých kožních problémů. Brýle se doporučuje čistit především vlažnou vodou a jemným saponátem, případně použít mikrofázovou utěrku, k tomuto účelu vyrobenou. Při větším znečištění vám brýle vyčistí v optice ultrazvukem.

Příliš mnoho kávy
Někteří z nás zkrátka bez kávy nefungují. Příliš mnoho kofeinu má však nepříznivý dopad na naši kůži. Způsobuje dehydrataci pokožky, což má za následek její vysychání a vznik vrásek. Zkuste vyměnit svou odpolední a večerní kávu za zelený nebo bylinkový čaj.

Nešetrné čistící přípravky
Ke každodennímu čištění pleti (ráno a večer) používejte pouze k pleti šetrné čistící přípravky, nejlépe na přírodní bázi (například s extrakty zeleného čaje, aloe vera nebo tea tree oil), které vaši pleť nebudou vysušovat a dráždit.
denni_aktivity_plet_02
Vymačkávání pupínků
Víme, že vymáčknout nehezký pupínek, který se vám na obličeji objevil, je velké pokušení, zkuste mu však odolat nebo to udělejte alespoň velmi jemně a opatrně, za použití papírového kapesníku nebo suchých odličovacích tamponů a ihned zasažené místo vyčistěte.

Používání laku na vlasy
Lak na vlasy je nejpoužívanějším stylingovým přípravkem vůbec. Chráníte si však při jeho používání dostatečně obličej? I když zbytky laku na tváři nemusíte cítit, věřte, že mají neblahé účinky na vaši pleť. Pokaždé, když budete chtít lak na vlasy použít, se ujistěte, že jste zabránila tomu, aby se usazoval na vaší pleti.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář