Vztahy

3 nejčastější důvody, proč ženy žárlí na jiné ženy

Ženská žárlivost je naprosto běžným jevem. Vzniká nejčastěji ze třech důvodů a těmi jsou muži, úspěch a peníze a krása. Je prokázáno, že ženy trpí více emocionální než sexuální žárlivostí, tedy více závidí jiným ženám krásu, úspěch a bohatství než jejich partnery. Žárlivost bývá často způsobena vlastní nejistotou a strachem.

Ženy mají tendenci srovnávat se s ostatními ženami. Silně vnímají, co má jiná žena na sobě, jakou značku bot a kabelky nosí, jak vypadá její tvář – zda je očividně pěstěná, tedy si žena dopřává kvalitní kosmetickou péči, nebo jsou na ní vidět známky stárnutí.

Muži
Tato žárlivost se dělí na dva druhy. Jednak ženy žárlí na jiné ženy, které mají krásnějšího, sympatičtějšího nebo úspěšnějšího partnera, druhá skupina žen pak žárlí na ženy, které jsou mladší, hezčí nebo úspěšnější a mohly by odlákat jejich partnera, žárlí na všechno, co by mohlo odvést pozornost jejich muže od nich.
zenska_zarlivost_04
Krása
Většina žen není spokojena se svým vzhledem. Ty, které mají kudrnaté vlasy, by chtěly rovné, ty, co mají velká prsa, by chtěla malá a naopak, silnější chtějí být hubené, černovlásky chtějí být blondýnkami… A s tímto souvisí jejich pocit, že jejich partner by určitě raději tu druhou, tu, kterou ony nejsou.
zenska_zarlivost_03
Úspěch a peníze
Mnoho žen žárlí na kariéru jiných žen. Spolužačka, která byla vždy spíš na okraji pozornosti, se stala úspěšnou podnikatelkou, herečkou, hlasatelkou, má peníze a jezdí na exotické dovolené… Místo toho, aby se tyto ženy inspirovaly úspěchem jiných žen, žárlí a vymýšlejí důvody proč tomu tak je – má bohaté rodiče nebo manžela, který je podporuje, je to protekce atd.
zenska_zarlivost_02
Nezapomínejte, že vy jste jedinečná osobnost. Nikdo není dokonalý, krásná žena může být například hloupá a takovou by přece váš partner nechtěl, bohatá žena nemusí být jen proto, že má úspěch a peníze šťastná a vy přeci chcete být šťastná, krásný a bohatý přítel vaší známé může chodit za jinými ženami, a to vy přece nechcete. Nikdy nevíte, co sebou krása nebo úspěch přináší, buďte sama sebou, spokojená s tím, co máte. Uvidíte, že bez žárlivosti se vám bude žít lépe.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář