Beauty

Rady a tipy pro krásnější přírodní řasy

Modré, hnědé, zelené – žádná barva očí nevynikne tak, jako když ji lemují krásné, silné, dlouhé řasy. Ne každému však bylo v tomto směru naděleno. Některé ženy se uchylují k řasám umělým, některé kupují zhušťující a prodlužující řasenky.

Existuje však několik možností, jak docílit krásných řas, a to pomocí několika úkonů a drobných pomocníků. Způsob, jakým se svými řasami zacházíme, totiž silně ovlivňuje jejich růst i kvalitu.

Líčení
K líčení řas používejte řasenky s obsahem vitamínu E, který řasy chrání před negativním působením volných radikálů nebo s rostlinnými výtažky (například z bambusu), které řasy regenerují a zabraňují jejich vysoušení. Pokud jste doma a nikam se nechystáte, řasy neličte, dopřejte jim odpočinek od každodenního líčení a odličování.

Odličování
Každý večer, než se půjdete uložit ke spánku, důkladně odstraňte oční make-up a řasenku. Vyhněte se však krouživým pohybům – odstraňujte řasenku pohybem shora dolů a zleva doprava. Používáte-li voděodolnou řasenku, použijte i k odličování přípravky určené k odstranění voděodolného make-upu.
beauty_kartacek_rasy
Kartáček na řasy
Možná vám tento produkt přijde zbytečný, vždyť má kartáček vaše řasenka, ale není tomu tak. Na kartáčku řasenky se drží její obsah a řasy tedy pořádně nerozčeše, nanášíte tak na ně akorát stále více a více hmoty. Před každým použitím řasenky své řasy rozčešte čistým kartáčkem, abyste je oddělila jednu od druhé, nebudou se tak tvořit nevzhledné shluky a nebude docházet k tomu, že jedna uvolněná řasa s sebou vezme další.

Olivový olej
Je známo, že olivový olej posiluje řasy a stimuluje jejich růst. Jedna kapka panenského olivového oleje nanesená na řasy po jejich odlíčení dodá potřebnou výživu a omezí vypadávání. Samozřejmě dejte pozor, aby vám olej nevnikl do oka.

Strava
Stejně jako pro vlasy, i pro řasy je důležité, co jíte. Přidejte na potravinách s vysokým obsahem vitamínu A, B, D a E. Takovými potravinami jsou například: ořechy, celozrnné potraviny, ryby, mléko, vejce, sladké brambory nebo listová zelenina.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář