Testujeme pro vás

Testujeme pro vás: Péče o oční okolí

Péče o oční okolí je velmi důležitá a mnohdy podceňovaná. Kůže je zde nejtenčí a také nejvíce namáhaná. Vrásky, temné kruhy nebo otoky pod očima nám můžou přidat na věku, aniž bychom si to uvědomovaly. Dopřejte svému očnímu okolí pravidelnou a kvalitní péči – mladistvý vzhled za to určitě stojí.

A aby se vám mezi produkty péče o oční okolí lépe vybíralo, některé z nich jsme pro vás otestovaly.

Kivvi – Oční krém se šípkovým olejem a výtažky z jitrocele
V tomto očním krému je zastoupeno tolik skvělých ingrediencí, že by bylo s podivem, kdybychom nezaznamenaly výsledky již po pár dnes používání. Brusinka, černý rybíz, šípek, jitrocel, damašská růže, andělika, výtažek z břízy, chaluha bublinatá, olej ze semínek kiwi a hroznových jader a koenzym Q10 se během několika dní postarají jak o výživu a hydrataci jemné kůže v očním okolí, tak o její regeneraci a svěží vzhled bez otoků a tmavých kruhů. Krém je určen pro všechny typy pokožky. Pravidelným používáním zredukuje již vzniklé jemné vrásky, zpomalí nástup nových a citlivou kůži v očním okolí ochrání před působením volných radikálů, tedy před předčasným stárnutím. Účinky tohoto přípravku byly viditelné již po 6 dnech používání. Po 21 dnech používání je kůže v očním okolí pevná, mladšího vzhledu, bez známek únavy a příznaků stárnutí. Rozhodně tedy doporučujeme – své investice nebudete litovat.

La Roche-Posay – Toleriane Ultra s termální vodou z La Roche-Posay
Tento krém byl vyvinut pro ultra citlivé nebo alergické oční okolí a nositelky kontaktních čoček. Největší a nejekonomičtější oční krém svého druhu (20 ml) bez parabenů, parfemace, konzervantů, alkoholu, lanolinu a barviv kombinuje ultra zklidňující látky Neurosensin, který snižuje citlivost pleti, a Niacinamid, který působí protizánětlivě a redukuje otoky i svědění. Díky obsahu kofeinu redukuje váčky pod očima. Jeho vzduchotěsné a bez zbytkové balení + svěží a lehká textura nabízí maximální komfort použití a bezpečnost. Okamžitě se vstřebává, nedráždí ani velmi citlivé oční okolí, viditelně hydratuje a snižuje vznik ranních otoků a váčků pod očima. Doporučujeme osobám, které nosí kontaktní čočky (taková i produkt testovala), ale také těm, kteří trpí například ekzémem nebo seboroickou dermatitidou. Tento oční krém zaručí vaší citlivé pleti maximální pohodlí bez pálení, slzení nebo suchých šupin.
testujeme_pro_vas_oci_03
Dermacol – Intenzivní liftingový krém na oči a rty
Hutný krém, který se ale téměř okamžitě vstřebává do pokožky v oblasti očí a rtů během několika málo dnů vyhlazuje jemné vrásky, po zhruba 14 dnech používání jsou méně znatelné i hlubší vrásky. Po 4 týdnech používání (1x denně – ráno) v očním okolí se zvýšila pevnost pleti, byly zredukovány její nerovnosti i tmavé kruhy. Pleť vypadá celkově mladší. Krém je vhodný pro všechny typy pleti.

Avon – Anew Genics – Omlazující korektor tmavých kruhů pod očima
Exkluzivní technologie YouthGen s novým komplexem Shadow Erase, která zvyšuje produkci pigmentu odpovědného za přirozeně zářivý tón pleti a podporuje vlastní produkci kolagenu a kyseliny hyaluronové, zajistí pravidelným používáním pleti vašeho očního okolí přirozenou, světlou barvu a odpočatý vzhled. Okamžitě se vstřebávající krém obsahuje výtažky ze zeleného čaje, jenž je přímo zásobárnou výhod pro kůži (obsahuje velké množství antioxidantů, které pomáhají eliminovat volné radikály). Díky svému až hedvábně jemnému složení je krém vhodný pro citlivou pleť i nositelky kontaktních čoček. Krém byl testován ženou ve věku 39 let 30 dní. Během této doby došlo k postupnému zesvětlování tmavých kruhů (kůže pod očima je zhruba o 2 odstíny světlejší, než před začátkem testování), zjemnění pleti v očním okolí, snížení výskytu jemných vrásek.
testujeme_pro_vas_oci_02
Sebamed – Liftingový oční krém s Q10
Koenzym Q10 je přírodní látka, která se nachází v každé buňce lidského těla, má nezastupitelnou úlohu v buněčném metabolismu. Brání volným radikálům v poškozování buněk, které způsobuje předčasné stárnutí pleti. Sebamed oční krém s Q10 chrání a obnovuje elasticitu pleti kolem oči. Aktivní komplex založený na rostlinných peptidech v kombinaci s mukopolysacharidy zajišťuje intenzivní hydrataci a redukuje i vláskové vrásky. Obsažené bambucké máslo pak pro pleť představuje zdroj přirozených lipidů, avokádový a mandlový olej pleť v okolí očí zjemňují. Po 4 týdnech používání (žena ve věku 34 let) jsme zaznamenaly méně vrásek v očním okolí, zjemnění a projasnění pleti, i lepší elasticitu pokožky. Krém obsahuje přírodní bisabol, který zklidní případné podráždění (například po odlíčení) pleti ve velmi citlivém očním okolí. Je tedy vhodný i pro citlivou pleť.

Avon – Luxusní obnovující péče o oční okolí s výtažky z černého kaviáru
Černý kaviár je symbolem luxusu a světovou gastronomickou delikatesou. Kosmetickými laboratořemi je opěvován jakožto čistě přírodní zásobárna výživných látek. Obsahuje celou škálu vitaminů, nenasycených mastných kyselin, aminokyseliny a fosfolipidy i proteiny. Je doslova energetickou bombou. Pomáhá regenerovat, vyživovat a posilovat pleť. Obnovující péče o oční okolí s výtažky z černého kaviáru okamžitě hydratuje pleť v očním okolí a během několika týdnů zlepší její vzhled i pružnost. Již po 2 týdnech došlo k výrazné redukci otoků pod očima, po zhruba 4 týdnech jsou méně viditelné vrásky v očním okolí, pleť je projasněná, bez známek únavy. Lehký, okamžitě se vstřebávající gel dodává pleti mladistvější vzhled.
testujeme_pro_vas_oci_04
Green Line Clear Active – Odličovač očního make-upu
Dvousložkový odličovač s výtažkem z mandlí a ginka je díky svému složení vhodný i pro citlivou pleť v okolí očí. Po protřepání stačí velice málo přípravku a krátký čas k odlíčení očí (nenanášejte příliš mnoho přípravku na vatový tampon, zbytečně by zůstával na oku, není to nutné). Výtažek z mandlí dodá pleti potřebnou výživu, zlepšuje elasticitu a redukuje známky stárnutí. Odličovač je určen pro všechny typy pokožky, nemastí, ani nevysušuje oblast očního okolí. Poměr cena/výkon perfektní.

Dermacol – Dvoufázový jemný odličovač
Jemný dvousložkový odličovač pro všechny typy pleti odstraňuje velmi šetrně a přitom efektivně i voděodolný make-up, stane tedy jistě neocenitelným pomocníkem na dovolené při pobytu u vody. Unikátní složení obohacené o extrakt z chrpy tonizuje a osvěžuje pleť, nezanechává mastné stopy, nijak nedráždí ani nevysušuje citlivé okolí očí.

Dermacol – Odličovač očí pro citlivé oční okolí
Neparfémovaný odličovač očí pro citlivé oční okolí je speciálně určen pro odličování citlivých očních partií, šetrně zbavuje pleť make-upu a nečistot, zklidňuje, chrání před podrážděním, hydratuje a uvolňuje bez nepříjemného pocitu vysušení. Obsahuje výtažky z chrpy pro tonizaci a osvěžení pleti a z oliv, jenž jsou zdrojem přírodní hydratace a díky  vitamínům A a E pomáhají opravit a obnovit kůži. Velmi sympatický produkt bez alkoholu a parfemace za sympatickou cenu.

Lirene Folacin Duo Expert 40+
Krém byl testován ženou ve věku 44 let po dobu 3 týdnů. Díky komplexu Fyto-folacinETM (kyselina listová + fytokolagen) a vitamínu A krém zlepšuje aktivizaci buněčné činnosti, a tím umožňuje růst kožních buněk a prodlužuje jejich životnost. Po 3 týdnech používání se vrásky stávají méně viditelnými, pokožka v okolí očí je svěží, elastičtější a vypnutější, než na počátku testování, je pružná a hladká. Ženám nad 40 let (ale i mladším, záleží na způsobu a rytmu života) můžeme tento krém směle doporučit k pravidelnému používání. Vaše pleť v okolí očí bude vypadat mladší a vykazovat méně známek přirozeného stárnutí.
testujeme_pro_vas_oci_05
Lumene – Bright Now Visible Repair 2v1 oční krém a korektor
Celá řada produktů Bright Now Visible Repair je určena pro prevenci a zmírnění příznaků stárnutí a věkovou skupinu 35+. Obsahuje unikátní technologii kmenových buněk ostružiníku morušky. 2 v 1 oční krém a korektor byl vyvinut pro všestrannou péči o pleť očního okolí. Má velmi rychlý nástup účinků. Již po 10 dnech používání je patrná lepší hydratace pleti v očním okolí a redukce jemných vrásek. Po 20 dnech je pleť viditelně pevnější, hladší a vyživenější. Díky přídavku nektaru z ostružiníku, plného antioxidantů, je pleť chráněná, detoxikovaná a působí svěžím dojmem. Lehká konzistence zaručuje okamžité vstřebání krému do pleti bez pocitu mastnoty, k aplikaci stačí malé množství produktu, krém tak vydrží opravdu dlouho. Velmi vítaným bonusem tohoto produktu je korektor, umístěný pod víčkem, který pomůže zakrýt tmavé kruhy pod očima (díky světlo odrážejícím pigmentům) a poskytne okamžité rozjasnění. S kosmetikou Lumene jsme všeobecně velmi spokojené, kvalita produktů odpovídá ceně.

Avon – Duální oční péče Anew Reversalist 35+
Viditelně obnovená pleť v oblasti očí již za 1 týden používání – taková je Duální péče Avon. Během jediného týdne dochází k redukci jemných linek a vrásek, citlivá pleť v očním okolí je pevnější a rozjasněná. Krém je hypoalergenní, vhodný i pro nositelky kontaktních čoček a pro citlivou pleť. Krém se skládá ze dvou částí – v horní části pod víčkem najdete kúru, kterou můžete použít jak po použití krému do oblasti pod očima, tak i během dne podle potřeby. V kelímku se pak nachází samotný krém. Vhodný do kabelky pro použití v případě potřeby.

text: redakce, výrobci / foto: bigstock, dreamstime, výrobci

Doporučené

1 komentář

  • Klára Zikmundová 01/05/2015 at 7.16

    Kosmetika Lumene je vynikající, já používám denní krém s chrpou a v létě arctic aqua tónovací krém a nemám vůbec žádné problémy s pletí.

    Odpovědět

Přidat komentář