Hubnutí, Sport

5 cviků, které změní celé vaše tělo

Stále hledáte ty správné cviky, které se postarají o formování celého vašeho těla? Těchto 5 cviků, spolu se zdravým jídlem a kvalitním spánkem, vám pomůže dosáhnout kýženého cíle.

Dřepy
Pravidelné „dřepování“ je jedním z nejlepších způsobů jak zformovat tělo, stejně jako zlepšit své fyzické zdraví. Ač se to na první pohled možná nezdá, udělat kvalitních 10, 15 dřepů není pro člověka, který pravidelně necvičí, nic jednoduchého. Dřepy pomáhají dobré cirkulaci krve, potažmo vám tedy můžou pomoci například s celulitidou, a i když v první řadě pracují na svalech nohou, podporují růst svalů i na jiných částech těla, jsou skvělým způsobem jak zlepšit držení těla, zpevňují hýždě bez zatížení zad, udržují pevné a pružné kolenní klouby. Přidáte-li ještě zátěž v podobě činek nebo kettlebellu, máte o námahu postaráno.
pet_cviku_zmeni_telo_03
Kliky
Mnoho lidí, a zejména potom žen, se klikům vyhýbá, a to z jednoho prostého důvodu – kliky nejsou zrovna nejjednodušším cvikem. Je to však velká škoda, neboť právě kliky můžou učinit zázraky s vaším tělem. Kliky procvičují svalové skupiny ramen a paží, jsou výborné pro vaše srdce a celkově pro kardiovaskulární zdraví, posilují prsní svaly a navíc výraznou měrou přispívají k lepšímu držení těla. Ujistěte se však, že je děláte správně, s rovnými zády, abyste se vyhnuli případným bolestem zad a jejich neúměrnému namáhání.
pet_cviku_zmeni_telo_02
Výpady
Výpady jsou jedním z nejúčinnějších cvičení, někteří odborníci dokonce tvrdí, že jsou účinnější než dřepy. Zapojujete při nich nejen svaly nohou, ale také svaly zad a břišní svaly. Jsou velmi efektivní také na boky a zadeček. Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučují 3 sady po 10 výpadech každý den.

Skákání přes švihadlo
Skákání přes švihadlo už dávno není určeno jen dětem. Stále početnější skupina lidí používá švihadlo jako prostředek ke spalování kalorií, k posílení svého srdce, zlepšení svalového tonusu v nohách, nebo ke zlepšení rovnováhy těla. Skákáním přes švihadlo spálíte za 30 minut zhruba 300 kalorií.
pet_cviku_zmeni_telo_04
Hula hooping
Obruč si mnozí pamatujeme hlavně ze školy. Toto cvičení už ale dávno není zábavou pro děti, zejména u žen se stává vynikajícím prostředkem pro tvarování břicha, pasu a boků. Pokud se vám podaří udržet na sobě obruč po dobu 10 minut každý den, může vám toto cvičení pomoci výrazně zhubnout, zvýší vaši vytrvalost pro případné další sporty, zlepší koordinaci a rovnováhu, posílí vaše břišní svaly i váš imunitní systém, zlepší držení těla a v neposlední řadě i náladu.

text: redakce / foto: dreamstime, bigstock

Doporučené

Přidat komentář