Jablečná kuchařka aneb Jablko jako královská pochoutka

V ten nejlepší čas přichází na české knižní pulty originální novinka Jablečná kuchařka z nakladatelství Synergie Publishing. Pod jednoduchým názvem se skrývá 365 lahodných receptů sladkých či slaných variací pro váš stůl. O tom, že jablko je opravdu královské ovoce, svědčí v knize oblíbené recepty od slavných šéfkuchařů, kteří vařili i pro princeznu Dianu, Roberta De Nira a další celebrity.
jablecna_kucharka_02
Jablečné recepty pro dny všední i nevšední od vyhlášených kuchařů sestavily autorky Melissa Petitto a Karen Berman tak, aby odpovídaly svátkům, ročním obdobím i počasí. Kuchařka tak nabízí návody, jak vytvořit lahodné klasické pochoutky jako koláč nebo žemlovka, ale přináší i nové a neotřelé recepty jako je jablečný salát s karbanátky, krémové houbové ragú na jablkách, jablečné pesto či mrkvovo-jablečná polévka se zázvorem. Oceníte určitě i jednoduché návody na přípravu lehkých dezertů, koktejlů a omáček. Navíc se dozvíte, jak si pravidelným jablečným přísunem vyladit trávení, jak dát sbohem infekcím a posílit svou imunitu. A jestli vás zajímá, jak jablka chutně a zdravě kombinovat s jinými potravinami, jak si při jejich loupání uklidnit stresem rozbouřenou mysl nebo jak těmito krásnými plody nápaditě a elegantně vyzdobit svou domácnost, pak pro vás bude Jablečná kuchařka to správné podzimní čtení.
jablecna_kucharka_03
Autorky
Melissa Petitto je výživová poradkyně a osobní kuchařka, která vaří pro výkvět Hollywoodu. Mezi její klienty patří např. Lucy Liu, Gwyneth Paltrow nebo Christy Turlington. Než se začala živit jako kuchařka, vystudovala Johnson & Wales University, kde získala už jako kulinářská učnice nejvyšší poctu. Poté pracovala jako vývojářka v kuchyni časopisu Cooking Light.

Karen Berman je spisovatelkou a editorkou se specializací na jídlo a životní styl. Píše příspěvky do New York Times a pro řadu internetových portálů a tištěných publikací. Je také autorkou knih Něco na zub v pátek večer, Recepty jedna hračka, Svačinky a pochoutky, které si uděláte a sníte a mnoha dalších populárních knih pro zaměstnané, ale mlsné ženy a muže.
jablecna_kucharka_04
Redukční a očistná kúra
Jablko je pro našince opravdu ideální potravinou na celý rok a oproti exotickému ovoci má řadu předností. Jablečná jídla uspokojí nejen naše mlsné jazýčky, ale prospějí i našemu zdraví.

Jablko obsahuje vlákninu, má nízký obsah cukru a málo kalorií. Do svého jídelníčku je tak mohou zahrnout i diabetici a lidé držící nejrůznější druhy diet: každý plod obsahuje až 85 % vody.

Kromě vitamínu C a látek pro tělo nezbytné jako je železo, měď, zinek, křemík, vápník a hořčík, obsahuje jablko i draslík. Ten  pomáhá udržovat správnou hladinu vody v těle a působí na správnou funkčnost ledvin a svalů.


Jablko jako bojovník proti cholesterolu a revmatu

Při všech formách revmatismu prý pomáhá podzimní jablečná kúra, při níž se po dobu tří týdnů konzumuje kromě běžné stravy až jeden kilogram jablek denně. Ne náhodou se o jablku říká, že odhání doktory!

Přírodní kartáč
Pravidelné chroupání jablek působí blahodárně i na dásně. Čistí a bělí chrup, a dokonce odstraňuje zubní plak.

Zdravá strava nejen s jablky
Podzimní publikace z nakladatelství Synergie je další z řady knih o trendech ve zdravém vaření a stravování: k těm patří kromě kuchařky jablečné, bezlepkové a vitariánské také zajímavá novinka V zajetí jídla věnovaná zvládání nutkavých chutí a kniha Zbavte se svých kil bolesti zkoumající souvislost mezi přejídáním, zážitky z dětství a stresem.

www.synergiepublishing.com

zdroj: Synergie Publishing / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Nástěnný kalendář je nejen praktickým doplňkem interiéru, může také přinášet radost. Překrásný nástěnný kalendář Magické kočky vás každý měsíc přivítá

Eros Energy je nejnovější pánská Eau de Parfum od Versace, jedinečný parfém s výraznou vůní a dlouhotrvající vonnou stopou. Láska,

Med je jednou z prvních surovin, které se začaly pro své blahodárné účinky používat v kosmetickém průmyslu. Stimuluje tvorbu nových

Přidejte se k nám