Jak na pravé Špagety carbonara
Klasická italská pochoutka s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou je jeden z nejznámějších těstovinových pokrmů vůbec. A zamilovali si ho i Češi.
Jak na něj?
Co budete potřebovat:
● 400 g špaget Spaghetti Bio, Rusticella d‘Abruzzo
● 200 g slaniny nebo uzeného bůčku
● 100 g parmazánu
● 50 g másla
● 2 stroužky česneku
● 2 žloutky
● 100 ml omáčky Sugo alla Carbonara, Rusticella d‘Abruzzo
● Himalájská sůl Carmencita
● Čerstvě mletý pepř Carmencita
Postup: Nejprve dejte do velkého hrnce vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus.
Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek ve slupce. Následně ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni osmažit dozlatova. Česnek nechte provonět a vyndejte jej.
Stáhněte plamen na mírný stupeň, těstoviny slijte a přidejte do pánve ke slanině.
V mističce vedle prošlehejte žloutky se sýrem a vlijte do těstovin. Vše důkladně promíchejte spolu s omáčkou carbonara a sundejte z plamene.
Na talíři špagety opepřete, osolte a zasypte parmazánem podle chuti.
Zdroj: edelikatesy.cz / komerční sdělení
Doporučené
-
Jáhly: Stará superpotravina s všestranným využitím + recept15. 04. 2024
-
Jarní pestré lahůdky – tradiční i nové chutě Velikonoc25. 03. 2024
-
Rýžové nudle jsou víc než jen exotická pochoutka09. 02. 2024
-
Čočka na Nový rok – „záruka“ štěstí a bohatství30. 12. 2023
-
Rio Mare: Tři lahodné varianty tuňáka Tonno Per Pasta pro každou příležitost13. 11. 2023