Pro gurmány

Jak na pravé Špagety carbonara

Klasická italská pochoutka s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou je jeden z nejznámějších těstovinových pokrmů vůbec. A zamilovali si ho i Češi.

Jak na něj?

Co budete potřebovat:
● 400 g špaget Spaghetti Bio, Rusticella d‘Abruzzo
● 200 g slaniny nebo uzeného bůčku
● 100 g parmazánu
● 50 g másla
● 2 stroužky česneku
● 2 žloutky
● 100 ml omáčky Sugo alla Carbonara, Rusticella d‘Abruzzo
● Himalájská sůl Carmencita
● Čerstvě mletý pepř Carmencita

Postup: Nejprve dejte do velkého hrnce vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus.

Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek ve slupce. Následně ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni osmažit dozlatova. Česnek nechte provonět a vyndejte jej.

Stáhněte plamen na mírný stupeň, těstoviny slijte a přidejte do pánve ke slanině.

V mističce vedle prošlehejte žloutky se sýrem a vlijte do těstovin. Vše důkladně promíchejte spolu s omáčkou carbonara a sundejte z plamene.

Na talíři špagety opepřete, osolte a zasypte parmazánem podle chuti.

Zdroj: edelikatesy.cz / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář