Poklady klasické české kuchyně

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního, moderně zpracovaného, průvodce českou jídelní klasikou. Spolu s šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvou set receptů, připravovaných krok po kroku. Kniha obsahuje také českou pekařskou klasiku, na které spolupracoval s vynikajícím pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem.

Předmluvu Vaňkových „POKLADŮ“ napsali velcí milovníci a ochránci poctivé české gastronomie – kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková – šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší.

Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky – název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady. Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovým salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče, až po vánoční cukroví.

Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní, včetně velmi zdařile zpracovaných tipů. Všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo.

text: redakce, Pražský kulinářský institut / foto: bigstock, Pražský kulinářský institut / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Značka Dortie´s, známá svými lahodnými dorty, opět dokazuje, že má srdce na správném místě. Ve spolupráci s Nadačním fondem Veroniky

Připravte se na týden plný exkluzivních nabídek, inspirativních módních trendů a nezapomenutelné atmosféry. Podzimní Shopping Week ve spolupráci s magazínem

Babí léto – období, kdy se dny zkracují, rána jsou chladná, ale sluneční paprsky stále příjemně hladí naši tvář. Je

Přidejte se k nám