Pro gurmány

Valentýn na talíři

Láska prochází žaludkem, proto připravte své drahé polovičce chutné valentýnské překvapení. Letos vychází únorový svátek všech zamilovaných na sobotu a vy můžete začít hned ráno „zamilovanou“ snídaní. Jestli však máte doma vyznavače slaných snídaní, zkuste tento recept třeba jako dezert plný lásky po obědě nebo večeři.

Čokoládová mléčná rýže s jahodami (4 porce)

Ingredience:
100 g rýže kulaté Menu Gold
600 ml plnotučného mléka
15 g vanilkového cukru
špetka soli
15 g másla
1 lžíce kakaa
50 g kvalitní hořké čokolády
200 g jahod

Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a propláchnutou rýži. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Vychladíme a podáváme ozdobené jahodami a hoblinami čokolády.

Zdroj: MC Consultant / komerční sdělení
banner_zima

Doporučené

Přidat komentář