
Valentýn na talíři
Láska prochází žaludkem, proto připravte své drahé polovičce chutné valentýnské překvapení. Letos vychází únorový svátek všech zamilovaných na sobotu a vy můžete začít hned ráno „zamilovanou“ snídaní. Jestli však máte doma vyznavače slaných snídaní, zkuste tento recept třeba jako dezert plný lásky po obědě nebo večeři.
Čokoládová mléčná rýže s jahodami (4 porce)
Ingredience:
100 g rýže kulaté Menu Gold
600 ml plnotučného mléka
15 g vanilkového cukru
špetka soli
15 g másla
1 lžíce kakaa
50 g kvalitní hořké čokolády
200 g jahod
Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a propláchnutou rýži. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Vychladíme a podáváme ozdobené jahodami a hoblinami čokolády.
Zdroj: MC Consultant / komerční sdělení
Doporučené
-
Marmeláda: Věděli jste, že…?23. 08. 2023
-
Rýže: Zlaté zrno sklizně a potravinové jistoty + recepty16. 08. 2023
-
Chlebová zmrzlina: letní recept od šéfkuchaře Davida Rejhona24. 07. 2023
-
Zažijte chuť léta v restauraci The Artisan14. 07. 2023
-
Dodejte svému vaření šmrnc07. 07. 2023