Knižní novinky

Novinky na pultech knihkupectví – květen 2017

Tak jako každý měsíc, i květen přinesl na pulty našich knihkupectví mnoho krásných novinek. Dočkali se příznivci Petera Jamese, Sabine Ebertové či Joa Nesbøho. A vyšel také první díl série fantasy špionážních thrillerů podbarvených melancholií ztraceného zlatého věku – Řád zlomených křídel.

Novinky nakladatelství Brána

Peter James – Na dveře klepe smrt
Pro město Brighton má nevyčíslitelnou hodnotu publicita, která plyne z toho, že se zde natáčí velký hollywoodský film o největším milostném příběhu v dějinách tohoto města – o lásce mezi anglickým králem Jiřím IV. a Marií Fitzherbertovou. Pro rockovou superstar Gaiu, která zoufale touží po tom, aby ji brali vážně jako herečku, je to role, jež by jí mohla přinést nominaci na Oscara. Pro detektiva-superintendenta Roye Gracea ze sussexské kriminálky je to noční můra, která se mu odvíjí před očima. Gaiu pronásleduje posedlý fanoušek či fanynka. První pokus připravit ji o život se odehrál několik dní předtím, než opustila svůj domov v Los Angeles a odletěla do Brightonu. Teď, jak Gracea varovali, se onen šílenec možná volně pohybuje v jeho městě, čeká, pozoruje a plánuje…

Knihu Na dveře klepe smrt koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Luca Veste – Krvavé lži
Nic nezůstane utajeno… Když jsou nalezeny mrtvé televizní hvězdy Chloe a Joe, jsou vyšetřováním jejich vraždy pověřeni detektiv inspektor Murphy a detektiv seržant Rossiová. Brzy jsou jasné čtyři věci. Nejedná se o první vraždu se stejným rukopisem; tlak médií je čím dál tím horší; vyšetřování vede nebezpečně blízko k samotnému policejnímu sboru a motiv je nejasný. Brzy se ukáže, že odpověď na všechny otázky je prostá. Všichni lžou a je potřeba s tím něco udělat.

Knihu Krvavé lži koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_kveten_2017_brana
Jan Lebeda – Medovníček, Medulka a panenka Rózinka
Medovníček s Medulkou našli na kraji lesa pohozenou hadrovou panenku. Ujali se jí a opatrovali ji jako své děťátko. Hezky se o panenku starali, ale také nezapomínali pomáhat všem lesním zvířátkům, ptáčkům a včeličkám. Medulka si dokonce založila svoji vlastní lékárnu a za pomoci kouzelné studánky se naučí vidět i potmě a rozumět řeči zvířat, ptáků i hmyzu právě tak, jako to umí Medovníček. Ten se skamarádí s Ondráškem z chalupy v údolí, zasvěcuje ho do tajů lesa a všichni společně zažívají chvíle napětí i legrace.

Kniha je opět doplněna půvabnými ilustracemi paní Zdeňky Študlarové. Koupíte ji v každém dobrém knihkupectví za cenu 299 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Euromedia Group

Blake Crouch – Temná hmota
„Jsi v životě šťastný?“ To byla jedna z posledních slov, která Jason Dessen slyšel, než po útoku maskovaného muže upadl do bezvědomí. Než se probudil připoutaný na lůžku a obklopený cizími lidmi v ochranných oblecích. Než se na něj člověk, jehož nikdy neviděl, usmál a řekl: „Vítej zpátky.“ Ve světě, kde se probral, není Jasonův život ten, který zná. Jeho žena není jeho žena. Jeho syn se nikdy nenarodil. A Jason není průměrný profesor fyziky, ale proslulý génius, jenž dokázal něco pozoruhodného. Něco nemožného. Který svět je skutečný a o kterém se mu jen zdá? A pokud je skutečný ten z jeho vzpomínek, jak se do něj lze vrátit? Cesta zpět však bude úžasnější a zároveň děsivější, než si kdy dokázal představit…

 

„Temná hmota je jedna z nejlepších knih jakéhokoli roku… a jakékoli reality.“ (Book Reporter)

Titul Temná hmota vydává Knižní klub a koupíte ho za cenu 349 Kč.

Donna Douglasová – Sestřičky
Nemocnice Nightingale je v 30. letech 20. století proslulým ústavem, kde se mladé dívky mohou vyučit váženému povolání zdravotní sestry. Osud sem svede tři mladé ženy, každou velmi odlišnou. Pro chudou Doru je práce v nemocnici vysněným únikem z domova, kde ji týrá nenáviděný otčím. Aristokratická Millie si studium vyvzdorovala, aby unikla sňatku. A plachá Helen, dcera ředitelky nemocnice, jinou volbu ani nemá, ale díky její domnělé protekci ji ostatní sestřičky nemůžou vystát. Ze tří outsiderů se stanou ty nejvěrnější přítelkyně. Život se však nebude mazlit s žádnou z nich.

Titul Sestřičky vydává nakladatelství Ikar a koupíte ho za cenu 299 Kč.
novinky_knihy_kveten_2017_euromedia
Sabine Ebertová – Rozhodnutí porodní báby (3. Vydání)
Už třetího vydání se dočkala kniha Rozhodnutí porodní báby Sabine Ebertové, která je třetím dílem ságy o porodní bábě Martě. Nacházíme se v Magdeburgu v roce 1179. Na dvorském sněmu císař Fridrich Barbarossa hodí rukavici Jindřichu Lvovi. To znamená válku a Christian s Martou každým dnem očekávají, že zasáhne i jejich vesnici. Nakonec markrabě míšeňský, Oto z Wettinu, vezme s sebou Christiana jako velitele svého vojska do boje a Marta musí čelit jiné obtížné výzvě. Oto po dobu válečného tažení předal velení nad christiansdorfským hradem nejstaršímu synu Albrechtovi posedlému mocí. Tomu je Marta se svými zvláštními schopnostmi už dávno trnem v oku…

Titul Rozhodnutí porodní báby vydává Knižní klub a koupíte ho za cenu 299 Kč.

Novinky nakladatelství Albatros

Jo Nesbø – Žízeň
Bezesporu nejočekávanější novinkou měsíce května je nová kniha Joa Nesbøho Žízeň. V Oslu dojde rychle po sobě k vraždám několika žen, které si domluvily schůzku prostřednictvím seznamky Tinder. Vyšetřovacímu týmu, jemuž nově velí Katrine Brattová, zůstává rozum stát nad způsobem, jímž byly oběti zabity, i faktem, že z míst činů vždy zmizela část jejich krve. Vrchní policejní náčelník Mikael Bellman potřebuje případ co nejrychleji vyřešit, aby mohl na kariérním žebříčku postoupit ještě výš. Proto povolá zpět Harryho Holea, který se mezitím odstěhoval k Ráchel na Holmenkollen a chtěl si užívat spokojeného manželského života a poklidného vyučování na policejní akademii. Vzhledem k brutalitě vražd mu však nic z toho dopřáno není. Okolnosti ho donutí založit alternativní vyšetřovací skupinu a pustit se po stopě. Jenže dopátrat se pravdy není vůbec jednoduché, zvláště když ho život v určitém okamžiku postaví před zásadní dilema, zda má dát přednost rodině, nebo vyšetřování.

Jo Nesbø pokračuje ve stejné linii, kterou zahájil Sněhulákem a dále ji rozpracoval v Levhartovi a následujících dílech. Žízeň opět přináší svižný a dramatický děj plný překvapivých zvratů, Harryho sarkastických poznámek a svérázného chování. Harry je prostě zpět v plné síle a se vší parádou.
Knihu Žízeň koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 399 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Franck Thilliez – Smrtící DNA
Postgraduální studentka Eva Loutsová byla zavražděna během svého výzkumu v Centru primatologie nedaleko Paříže. Zpočátku se zdálo, že jde o brutální útok šíleného zvířete, ale zdá se, že všechno je mnohem komplikovanější… Komisař Sharko a Lucie Henebelleová musí vyřešit případ, dřív než si TO, co zabilo Evu Loutsovou, přijde i pro ně… Čeho se vlastně týkal Evin výzkum? A kdo jsou tři fanatičtí vědci snažící se zaplavit svět třicet tisíc let starým virem?

Thilliez opět potvrzuje svou bezkonkurenční schopnost dostat do svých thrillerů fascinující vědecké poznatky, přičemž v tomto románu čerpá z oblasti genetiky a paleontologie. Poutavý děj čtenáře tentokrát zavede z deštivé Paříže přes alpské vrcholky až do vzdálené amazonské džungle.

Knihu Smrtící DNA koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_kveten_2017_albatros
Hendrik Groen- Tajný deník Hendrika Groena
Hendrik Groen je sice starý, ale není ani zdaleka mrtvý a v dohledné době neplánuje nechat se pohřbít. I když je pravda, že jsou jeho každodenní procházky stále kratší, protože jeho nohy už mu tolik neslouží a musí s nimi chodit k lékaři častěji, než by chtěl. Technicky řečeno je… starý. Ale určitě jsou mnohem zábavnější věci, které se dají v tomto věku dělat, než jen popíjení slabého čaje a pěstování muškátů. Hendrik se rozhodne psát si deník: jeden rok v životě starého člověka v domově důchodců v Amsterdamu. V něm odhaluje všechny své vzestupy a pády – v neposlední řadě jeho nový pokus o založení anarchistického klubu Staří-ale-ne mrtví. A když se k němu nastěhuje Eefe – žena, po které vždy toužil – začne si leštit své boty (a zuby), pečlivě ošetřuje to, co mu ještě zbylo na hlavě, a ve zbytku svého života se pokusí podniknout něco, co bude mít zábavné, něžné a zároveň devastační následky.

Knihu Tajný deník Hendrika Groena koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 349 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Novinky nakladatelství Host

Stephanie Oakesová – Posvátné lži Minnow Blyové
Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow téměř o všechno: o dvanáct let života, rodinu i o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí také ruce. Teď je keviniánský Prorok mrtvý a celá osada, kde komunita žila, spálená na popel. Detektiv z FBI tuší, že Minnow o tom něco ví — ona však mlčí. Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst a především samostatně myslet. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může získat opravdovou svobodu, o jaké vždycky snila.

Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, nabízí však mnohem víc: sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, sympatického detektiva, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale bojuje o obyčejnou naději na lepší život.

Působivý román o nebezpečí slepé víry − a o síle víry v sebe sama koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

Aliette de Bodardová – Řád zlomených křídel
První díl série fantasy špionážních thrillerů podbarvených melancholií ztraceného zlatého věku. Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z katedrály Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Mezi troskami přesto dál pokračuje život. Zoufalé gangy bojují v ulicích o přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem. Ve Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, zakladatel Jitřenec před desítkami let zmizel a ve stříbrostínském sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, stíny, které zabíjejí… Své síly musí spojit tři naprosto rozdílní hrdinové: mladičká, ale mocná dívka z rodu Padlých andělů, alchymistka bojující se zničující závislostí a rozhněvaný mladý muž ovládající kouzla Dálného východu. Přinesou Stříbrostínu spásu, nebo se stanou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?

Knihu Řád zlomených křídel koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 329 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.
novinky_knihy_kveten_2017_host
Patrick Declerck – Běsi, co mě sužují
Dětství v Bruselu. Škola, kde jsem otupělý nudou pozoroval oknem, jak prší. Víkendy v Ostende se stínem Jamese Ensora na dosah ruky. Babička byla šílená. Charcotovská hysterička. Strejda tíhl spíš k lehké psychopatii. A táta byl ochotný odjet kamkoliv: do Argentiny, do Ameriky… Kamkoliv, jen když to bylo někde daleko… Vezmem kramle, říkal… Celé té podivné skupince se moc dobře nevedlo. O něčem svědčí už jen to, že náš rodinný lékař byl psychiatr… Takže se ze mě nutně stal napřed neurotik a potom, o dost později, psychoanalytik… Mezitím, v čase svěžího a radostného dospívání, jsem se pokusil odjet mezi Tupamaros v Uruguayi. Skončil jsem pod stanem v horách poblíž Briançonu… Nakonec, abych si to vyřídil s ubíhajícím časem a zvítězil nad svými obsedantními zábranami, jsem se přinutil, po vlastní psychoanalýze a díky ní, ke psaní. Psát všemu navzdory.

Knihu Běsi, co mě sužují koupíte v každém dobrém knihkupectví za cenu 279 Kč nebo výhodněji na stránkách nakladatelství.

text: redakce, patrneři / foto: archiv, patrneři / komerční sdělení

Doporučené

1 komentář

Přidat komentář