Cestování

5 důvodů, proč si s sebou na dovolenou vozit jídlo

Dovolená je za rohem, všechno máte připravené, oblečení sbalené, apartmán čeká už jen na vaši rodinu. Ale jak to provést s jídlem? Doba paštik v kufrech je už naštěstí za námi, přesto se stále dají najít dobré důvody, proč si alespoň nějaké jídlo zabalit s sebou.

Rychlá dostupnost
Když si zabalíte jídlo s sebou, vyhnete se situacím, kdy večer přijdete ze sjezdovky po celodenní lyžovačce a nemáte už vlastně ani náladu přemýšlet, kam zajít na večeři. Jídlo si připravíte, zbaštíte a usnete.

Vezmete si, co vám chutná
Je množství jídel, která vaše děti spořádají, velmi omezené? V takovýto moment je jednodušší si jídla připravit předem, než se pak s dětmi dohadovat, že budou jíst to, co je na jídelním lístku.

Rozmanitost jídel
Často také nastávají situace, že děti v restauraci vyžadují dennodenně hranolky a jiné jídlo prostě neakceptují ani po vytrvalém domlouvání či rozčilování. Někdy pomůže, když jim v klidu apartmánu připravíte rozmanitější menu, aby měli dostatek energie na sněhové radovánky.

Cena
Přiznejme si, už cena za dovolenou pro celou rodinu je nemalá, natož ještě denně navštěvovat restaurace. Vhodný mix jídel pomůže ušetřit a přitom se dobře najíst.

Složení
Ačkoli restaurace vaří velmi dobře a chutně, nikdy vlastně přesně nevíte, z čeho je jídlo složené. U vlastního jídla si dobře pohlídáte, jestli náhodou neobsahuje surovinu, na kterou máte alergii nebo nesnášenlivost, jako třeba lepek.

Jednoduchým řešením pro zabalení jídla s sebou bez dlouhého vyvařování je vybrat si z rodinných receptů Expres Menu. Jedná se o hotová trvanlivá jídla, která díky speciální technologii konzervace vydrží i dlouhou cestu na dovolenou. V portfoliu Expres Menu najdete velmi rozmanitá jídla – svíčkovou na smetaně, kuře na paprice, polévky, ovocné kaše, jídla jednoporcová nebo i pro dvě osoby. Paní Eva popisuje: „Moje pětiletá dcera nejí spoustu jídel, proto pro nás nepřipadá moc v úvahu chodit do restaurací, protože si většinou nevybere. Díky Expres Menu se ale můžeme předzásobit tím, co jí chutná a zaručit tak, že nebude mít hlad.“

A čím to, že jídla vydrží i bez chlazení? Produkty Expres Menu jsou konzervované metodou inspirovanou z doby Napoleona, kdy se podařilo panu Appertovi v roce 1895 vytvořit pro vojsko první konzervu. Jedná se o patentovanou metodu CTP, která se dá velmi zjednodušeně přirovnat k domácímu zavařování, kde výsledkem je kvalitní trvanlivý kompot, který se dá dlouhodobě uchovat při pokojové teplotě.

Jídla Expres Menu se mohou skladovat v teplotě do +30 °C a mají tříletou dobu spotřeby. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, např. během cesty na dovolenou nebo při turistickém výšlapu. Jídlo je již kompletně dokončené, nemusí se do něho nic přidávat, stačí jen ohřát a servírovat, je proto ideálním způsobem stravování pro rodinnou dovolenou. Při přípravě jídel nejsou používány žádné chemické přísady ani konzervanty, jídla jsou vyrobena pouze z prvotřídních čerstvých surovin od regionálních dodavatelů. Všechny produkty Expres Menu jsou výsledkem ruční práce kuchařů a jejich spolupracovníků, kteří připravují každý výrobek s velkou odpovědností, osobním nasazením a láskou. Tento proces pak z výsledného produktu dělá zdravé a chutné jídlo. Všechna jídla Expres Menu jsou navíc bezlepková, jsou tudíž vhodná i pro strávníky s bezlepkovou dietou.

Zdroj: Expres Menu / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář